Hoppa till sidans innehåll

Cafeteriainstruktioner


Nyckel till cafeterian finns i den låsta svarta boxen utanför omklädningsrum 1. Kod får du av ditt lags tränare.

 

När du går på ditt cafeteriapass:

  1. Ställ ut skylten ”Öppet” – dörren kan stå öppen om vädret medger. Skylten kan gärna stå långt ute på hörnet för att signalera kafeterians placering för gäster som kommer från parkeringen. Nu finns ju också både glassgubbe och skylt för grillade mackor/våfflor.
  2. Ställ ut tunnan för tomburkar – den stora vita (se till att det är rätt sorts plastsäck i burktunnan) och papperskorgar på lämpliga ställen.
  3. Öppna glassboxen (var rädd om nyckeln!).
  4. Kolla så att möbleringen är god med stolar runt varje bord och avtorkat. 
  5. Vikväggen i mitten ska i möjligaste mån vara stängd. Öppen förstås om det är riktigt mycket folk
  6. Koka kaffe. Fyll vatten och dosera med ett mått (rostfritt som ligger i kaffeburken). Häll upp på kanna om du behöver brygga mycket kaffe. Tänk på att timern slår av efter viss tid – sen blir kaffet snabbt dåligt och kallt.
  7. Plocka fram läsk, vatten och festis.
  8. Ställ fram smågodisstället i köksdelen. Fyll på om det behövs.
  9. Fyll på med choklad, annat godis och eget hembakat etc.
  10. Ställ det färska, hembakade, längst fram på disken – för bästa exponering. Synd om det inte går åt och måste kastas.
  11. Ost- och skinktoast. Grilljärn finns i köket, se separat instruktion. Färdigberedda mackor finns i frysen. Ta bara fram de du vet ska säljas.
  12. Våffla med sylt och grädde kan säljas, kanske inte om det är varmt och soligt. Våffelsmet finns i så fall i kylen. Där finns i så fall också sylt och grädde.
  13. Hamburgare och bröd finns i frysen i förrådet. Tänk på att anpassa efter efterfrågan. Trist när vi måste kasta. 
  14. Korvburkar finns i någon av kylarna i förrådet och korvbröd i frysen. Vardagar, värm i gryta/kastrull, Även här, tänk på att inte värma mer än det går åt. Bättre lite i taget. Öppnade korvburkar: Ta ur korvarna och lägg i en tom låda med lock eller fryspåse, skriv datum på förpsckningen och stoppa i frysen.  Alternativt kan korven packas om och ställas i kylen, allt beroende på hur de närmaste dagarnas matcher ser ut. Viktigt med datummärkningen!
  15. Kaffe liksom kaffebägare finns i förrådet.
  16. Ketchup och senap, servetter, korvpapper, hamburger-fickor etc. finns på hyllor i förrådet.
  17. Fyll på efterhand, tänk på att exponera färskvaror främst – bakverk, smörgåsar, frukt etc.
  18. Är det något som fattas är det kanske enklast att åka och handla. Ta pengar ur kassaskrinet och lägg kvittot i kassan.
  19. Saknas något när ni lämnar, skriv på ett papper och lägg i kassaskrinet.
  20. Vi hänvisar toalettbesökare till toaletterna på utsidan (baksidan mot B-planen). De som finns inomhus ska vara låsta.

 Grillning vid A-lagsmatcher, poolspel och cuper:

  • Grillen finns i förrådet längst ut på samma sida som cafeterian, eller runt hörnet ner mot konstgräsplanen. Kol och tändvätska finns i förrådet inne i cafeterian.
  • Starta igång grillen om det är dags för hamburgare inom någon timme, grilla ett gäng med burgare så du har lite buffert. Lägg dessa i en kantin/eller gryta med varmt vatten och buljong så de hålls varma. 
  • Skär upp tillbehören, tomat, gurka, sallad och lök och ställ ute vid grillen.
  • Kunden betalar sin hamburgare inne i cafeterian och får då en hamburger-ficka, den funkar då som ett kvitto för betald burgare.
  • Ingen försäljning av hamburgare ute, allt säljs inne och det är endast tillbehören till hamburgare som plockas ut. 
  • Grillen rengörs efter dagens slut, galler skrapas och rullas sedan in i förrådet.

Flyttbar Cafeteria:
Det är en extra service att kunna flytta serveringen närmare matcherna. Så har du möjligheten- gör det! Beroende på hur bemanningen ser ut kan det variera vad den flyttbara cafeterian innehåller.  Kom ihåg växel och swishinformation.

  • Om det bara är en match igång kan man göra det enkelt och ta med en kaffetermos och muggar, sedan låsa cafeterian om den lämnas obemannad. Den måste så klart öppnas igen i pausen och efter matchen. 
  • Är man fler som står i cafetrian kan man hjälpas åt att gå ifrån och ta med kaffe, dricka etc. närmare matchen och samtidigt ha cafeterian igång. 


Hygien

• Inga smycken på händerna.
• Skriv alltid dagens datum på det som läggs i kyl/frys.
• Använd handskar vid hantering av livsmedel.
• Tänk på handhygienen, den som tar emot pengar ska inte hantera livsmedel!

Så gör du med det som ej blev sålt

Överblivet som sparas:

  • Korvbröd fryses.
  • Värmd korv läggs i plastpåse. Låt korven svalna och lägg den i kylen. Skriv packdatum. Hållbarheten är 4-5 dagar i högst 8 grader. 
  • Korv från öppnad behållare men som inte är värmd. Ta ur korvarna och lägg i en tom låda med lock eller fryspåse, skriv datum på förpackningen och stoppa i frysen.
    Alternativt kan korvburken ställas i kylen, allt beroende på hur de närmaste dagarnas matcher ser ut. Viktigt med datummärkningen! Kan förvaras i kylen högst 4-5 dagar.   
  • Frys gärna in överblivet hembakat. Frys in styckvis så att det blir lättare att ta fram några i taget.

Överblivet som kastas:

  • Grönsaker till hamburgare
  • Grillad hamburgare kastas eller äts upp

Pengarna och stängning

  • Kassan räknas vid varje dags stängning.
  • Räkna av 600 kr från kontantkassan och lämna dem i skrinet.
  • Notera dagens försäljningsbelopp på blanketten/kuvertet som finns i kassaskrinet med datum tillsammans med din signatur. Extralappar finns i lådan i köket.
  • Förtjänsten enligt ovan läggs i den låsta postlådan på väggen i förrådet.
  • Kassaskrinet lämnas i förrådet i cafeterian.

  • Kolla att allt under Städinstruktioner är gjort.
  • Fyll kylen så att det finns kall dricka inför nästa pass/dag och ställ in allt godis i skåpen. 
  • Lås glassboxen.
  • Lås dörrar till förrådet och dörrarna till långa korridoren.
  • Ta in skyltar och glassvimplar.
  • Ta gärna ett extra kontrollvarv ute, kika gärna på asfalten, trist med chokladpapper och tomma kaffemuggar.
  • Sopor kastas i container vid ishallen.
  • Släck och lås ytterdörren
  • Nyckel lämnas i svarta boxen utanför omklädningsrum 1.
Uppdaterad: 23 AUG 2020 09:48

Köp Newbody av KAIK!

Beställ HÄR till hösten, julen och vintern


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
E-post: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info