Hoppa till sidans innehåll

1-1 mot Jössefors

01 JUL 2016 22:05
Stort spelövertag, mängder av målchanser - men bara 1-1 mot Jössefors. Buba Conteh blev gästernas enda målskytt.
  • Uppdaterad: 06 JUL 2016 17:07

Varning! Många är de match-referat som ensidigt beskrivit mängder av kvalificerade målchanser åt det egna laget. Detta är ytterligare en. Och lite till.

För så här några timmar efter att domaren blåst för slutsignal är det ännu svårt att förstå att Kils AIK inte åkt hem med alla tre poängen. En poäng vägde ingenting alls i en match där chanser radades upp men svårigheter att göra mål fortsatte att gäcka KAIK.

Kils klubbfotograf Krister Nilsson var som vanligt med på resan och har knäppt samtliga bilder.

Men vi tar det från början. I sista matchen innan välbehövligt uppehåll gjorde Kil några förändringar från senaste förlustmatchen mot Fiskeviks IF. Kil kom till spel med en något förändrad startelva där Alberth Bäckryd, Kasper Huatorpet och Johan Arvidsson var nya i elvan. Johan Sandströms smäll mot huvudet hindrade honom från spel medan Adam Modén och Johan Jonsson var bortresta.

I de inledande minuterna kände lagen på varandra och det skulle dröja en kvart innan Kil kom till farliga avslut. Eric Frick var nära på en hörna, Erik Sälgeback tvingade målvakten till en bra räddning och Lidas sköt över från ett inlägg - allt inom loppet av några minuter. Kils AIK fick tid med boll vilket resulterade i många läckra kombinationer på mittfältet - vackra för ögat men inte alltid vägvinnande.

I några fall var de dock både trevliga att titta på och effektiva - efter 18 minuter jublade den lilla tillresta skaran av Kils-supportrar men ett långt anfall och en målvaktsretur i mål dömdes offside.

Buba Conteh hade ett friläge i 38:e matchminuten efter ett örhänge till vackert anfall men målvakten kunde rädda. Det gjorde även målmannen på Erik Sälgebacks avslut strax innan halvtid efter fint förarbete av Fredrik Vikman och Oscar Lidström.

Jössefors då? Laget har flera sevärda spelare - Bertolone, Salehi och Österberg är tre av dem och hemmalaget kändes farliga på fasta situationer. Varje frispark på plan blev ett inlägg och dessa samt hörnor tvingade gästerna att vara på tå vilket inte alltid kändes som fallet.