Hoppa till sidans innehåll

5-0 mot Norrstrands IF

01 APR 2017 15:37
I femte matchen lossnade målskyttet på allvar när Norrstrand besegrades med 5-0 (2-0) efter mål av Erik Sälgeback (2), Zlatan Hazbic och Johan Jonsson (2).
  • Uppdaterad: 01 APR 2017 16:46

Efter matcher mot Hertzöga (2-2) och IFK Sunne (1-4) kom Kils AIK ut på andra sidan med ett bättre tempo i kropparna och andra linjer i sitt anfallsspel. Defensivt var det ramstarkt och gästerna hade få klara målchanser i träningsmatchen som i sin slutplädering sammanfattas som mer än godkänd.

I ovan nämnda matcher saknade vi ett mer rakare djupledsspel där vi ibland blev en aning monotona i vårt sätt att spela anfallsspel. En nyttig träningsvecka senare kunde tre av fem mål göras just efter djupledsspel vilket breddar våra offensiva idéer inför stundande seriespel.

Krister Nilsson fanns på plats och plåtade foton vilka ni kan se här. De som inte får plats i referatet finns som vanligt under Senior - Foton 2006-2017.

Efter en trevande start visade Kil upp ett bra tålamod i sin speluppbyggnad och defensivt var spelarna på tå - rösterna ekade över Sannerudsvallen och spelglädjen var påtaglig vilket är ingredienser som brukar göra oss svårstoppade.

En spelare som var svårstoppad var Zlatan Hazbic som rättvänd utanför straffområdet skakade av sig sin spelare som svarade med att golva honom till gräset - den efterföljande frisparken satte Erik Sälgeback säkert i mål och Kil var i ledningen efter knappa kvarten spelad.

Våra spelvändningar och speldjup på egen planhalva var utmärkt med många olika kombinationer i uppspelen. Något som inte var bra var när Buba Conteh linkade ut strax efter ledningsmålet med en känning i låret. Direktiven från oss ledare är klara - känner vi av skador spelar vi inte vidare och från bänken försäkrade anfallaren att det var en försiktighetsåtgärd. Detta lugnade lagkamrater men kanske än mer oss ledare...

In klev Anders Svensson vilket var en trevlig comeback att se efter både sjukdom och semestervistelser. 31-åringen bidrog under matchen inte bara med ett fint positionsspel, bollvårdande uppspel utan var från sin innermittfältsroll också ett ständigt hot i djupled.

Knappa tio minuter innan paus klev Johan Arvidsson, som var överallt på högerkanten, aggressivt upp och vann boll och dalslänningen friställde sedan "Sälen" (anfallare efter Anders inhopp) som placerade in lagets och hans andra mål för matchen.

Lägen hade funnits tidigare till fler mål där Olle Härdelin kanske hade det bästa på ett tillbakaspel från John Andersson men skorna var inte riktigt inställda på nätkänning. I andra halvlek fick 29-åring chans till revansch efter repris från John men inte heller då satt bollen i mål men det är bara att hoppas att han sparar baljorna till serien. Härdelin var under matchen annars en trygg punkt i de centrala leden och en mästare på att värdera när bollen bör vårdas och laget lugnas ned till att sätta tempo på kulan. 

John och sin sida gjorde sin kanske bästa match för säsongen och löpte över stora ytor - från inlägg på vänsterkanten till djupled centralt och vid några tillfällen också över på högerkanten. Hans lagkamrater var också duktiga på att sätta honom i spel även om lite väl många bollar lyftes över sidlinjen. 

Under ett bra halvtidssnack lyfte vi några detaljer men hade mest uppmuntran att ge. Kils AIK klev ut även i den andra som spelförande och det var trevligt att se från sidan att många spelare slet hårt för att vara involverade i både anfall som försvar.

Upptakten av den andra var tempostark men det dröjde till mitten av den samma innan Kil kunde göra sitt tredje mål - och det från det senaste nyförvärvet Zlatan Hazbic som därmed gjorde sitt första (av förhoppningsvis många) mål i det röda stället. I just detta matchställ kanske det var hans första och sista då laget i serien kommer spela med två nya. Varmt tack till sponsorer som gör detta möjligt!

Pappa till 3-0 var en kollektiv och hög press där Danny Gilbert (in istället för Marcus Schmidt där Olle Härdelin klev ner som mittback) vann boll och spelade fram snart 21-årige Hazbic till öppet mål. 

Duons tillkomst till laget senaste månaden har inneburit både bredd och spets där Gilbert är en erövrare och lirare på samma gång som utan att krångla till det löper box-to-box som innermittfältare. Hazbic har efter några matcher i tröjan skakat av sig det mesta av rosten från längre spelledighet och visade idag att han kan bli en härlig injektion även han i Kils AIK 2017.

Tempot svalnade ju längre halvleken gick, lagdelarna blev långa och Kil bjöds på stora ytor i djupled. Tålamodet blev på köpet lite sämre och matchbilden ryckigare där Kils utbytta spelare gjorde sitt bästa att stötta killarna från sidan. Ibland blir det väl mycket komedi men allt som oftast är de ganska roliga att lyssna på...

Oscar Lidström byttes in och fick en halvtimme som yttermittfältare, Jesper Svensson och Kasper Huatorpet kom in som vänsterytter respektive mittback medan Johan Jonsson spelade sista kvarten som anfallare. Och mer behövde inte 16-åringen för att göra två mål.

Scenariot till det första hade ett nästan poetiskt drag över sig. Ett antal spelvändningar från kant till kant eller från mittfält och tillbaka till försvarare innan laget blixtrade till. Kasper Huatorpet nådde med ett uppspel en rättvänd Erik Sälgeback som friställde Jonsson i djupet och avslutet med högerfoten en bra bit utanför straffområdet satt i taket.

Några minuter senare var det dags igen med samma aktörer - en djupledspassning från "Sälen" och en friställd Jonsson som denna gång behärskat rullade in bollen för lagets femte mål. Högboda-sonen är också det närmaste en proffessionell fotbollsspelare Kils AIK har efter att det kröp fram i omklädningsrummet att tonåringen har en målbonus från sina föräldrar för varje mål han gör. Underbart föräldraansvar!

Sammanfattningsvis en väl genomförd match från samtligas fötter och en kamp som var trevlig att titta på. Norrstrand stod länge upp väl och till skillnad från tidigare träningsmatcher var det betydligt fler närkamper. De flesta schyssta och hårda, några hårda och mindre schyssta och man blir som ledare glad varje gång två närkampare ger varandra handen efter tuffa förseelser. 

När division 4 drar igång behöver vi dock vara medvetna om att det kommer krävas fokus och skärpa i 90 minuter där vi kan sträva mot att våra mindre bra perioder i matcherna ska bli kortare. Vårt passningsspel är sett till dagens match några felprocent för stor och vi kostade på oss att ha lite för många avslut på fel sida målet. Vi har haft stora trupper med i de fem spelade träningsmatcherna hittills men det känns samtidigt som att de allra flesto bör stå redo för 90 minuter om så krävs.

Om 12 dagar är det seriepremiär borta mot en av seriefavoriterna Sifhälla SK. Lagets sista träningsmatch är nu på onsdag mot Forshaga IF med start 19:00. Några svar kanske finns kvar att få och förhoppningsvis slipper vi desto fler frågor...

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info