Hoppa till sidans innehåll

Delad pott i Charlottenberg

27 MAJ 2016 23:23
Kils AIK spelade 1-1 (1-1) borta mot IF Örnen. Lagets mål gjordes av Fredrik Johannesson.
  • Skapad: 27 MAJ 2016 23:23

Kil är fortsatt obesegrade i SEB-femman efter att laget spelade oavgjort på den långa resan västerut. En del gjorde längre resor än så vilket tillsammans med andra avbräck förändrade lagets uppställning. Kontinuitet är en lyxvara i våra divisioner och truppens bredd med dess många duktiga fotbollslirare ställs hela tiden på prov.

 

27096

 

Örnen hade sin matchplan klar redan från början - att ligga rätt bakåt i positioner och att spela omställningsfotboll när tillfället gavs. Och det gjorde det redan efter en minuts spel när Kils AIK tappade boll högt upp i banan - och efter det gick det minst sagt undan. Efter ett kvickt och svårstoppat anfall mot ett förundrat försvar kunde en djupledslöpande Örnen-spelare från mittfältet springa till sig ett friläge som placerades i nätmaskorna. Vilken kalldusch...

 

Att matchen mot tabelltvåan (med 18-1 på hemmaplan) skulle vara tuff visste vi på förhand och så även att den skulle pröva lagets karaktär. Men som nu blev fallet blev det ett mandomsprov redan i matchens första minuter men grabbarna ska ha en stor eloge för sättet de reste sig ur denna tidiga eld. Den mangranna publiken kunde i det läget inte tro att det skulle dröja nästan 85 minuter till nästa fina möjlighet för hemmalaget att måla på.

 

Örnen backade hem och krympte ytorna på egen planhalva och gav Kils AIK bollinnehavet där lagets båda centrala försvarare Johan Sandström och Linus Johansson fick komma ostörda högt upp med bollen. Planens beskaffenhet och Örnens fina försvarsspel gjorde det inte alltid enkelt att spela sig igenom de olika spelytorna vilket medföljde att gästerna oftare än vanligt slog längre bollar från egen backlinje.

 

Efter en sådan boll från Johan Sandström överbelastades högerkanten där John Andersson serverade Fredrik Johannesson som på halv-volley dundrade in 1-1 vid närmaste stolpen vilket var 22-åringens tredje seriemål. Sett över matchen ett välförtjänt mål av Fredrik som visade upp sig som en krigare och som dessutom var ett offensivt hot över stora ytor under matchens gång.

 

Örnen har ett ungdomligt lag med flera spelare med riktiga spetskvalitéer - undertecknad var extra imponerad över vänsteryttern Simon Davidsson som var en ständig måltavla för hemmalagets försök till anfall, oftast på snabba omställningar som ibland möjliggjordes av väl onödiga bollförluster av de vitklädda. Johan Arvidsson och hans försvarskollegor slet dock med framgång genom matchen med att plocka bort denna kvicka och tekniska lirare.

 

Under en chansfattig första halvlek fick Kils AIK mer och mer att säga till om och spelade också till sig ett kanonläge där ett vackert anfall med många fötter involverade slutade med att John Andersson i fritt läge nickade utanför. John slet enormt mycket åt båda håll men tvingades utgå i den andra halvleken med en sargad fot. Att han ändå försökte spela vidare var kanske oklokt men säger mycket om Lysviks-sonens inställning till fotboll. Även Johan Jonsson kom till en bra möjligghet utan att lossa bössan och 1-1 var halvtidsresultatet.

 

Under större delen av andra halvlek var det Kils AIK för den större delen av slanten. Gästerna erövrade boll tidigare och satte Örnen under tryck - ofta på fasta situationer. Efter sådana var Olle Härdelin ytterst nära att slå in en målvaktsretur och Marcus Schmidts och Viktor Hultmans båda tunga skott kunde räddas av en duktig målvakt.

 

Nära nära - men Kil kom ännu närmare med avslut utifrån när Fredrik Johannessons volley några meter utanför straffområdet hamnade i nätet bakom överliggaren. Johan Jonsson fick därefter två ytterligare bra målchanser, den ena ren i straffområdet framspelad av Erik Sälgeback innan Schmidts skalle på en hörna var ytterst nära att segla in i mål.

 

Sett till de fem-sex högkvalitativa målchanserna borde killingarna en bättre dag gjort något mål. Nu ville ödet annorlunda och sista minuterna av matchen var det istället Örnen som kunde dra nytta av ett Kils AIK som fick längre och längre mellan lagdelarna. Andrabollarna vanns i avslutningen av hemmalagets kämpar som på långa inkast och hörnor gav både högre puls hos oss från sidan och drama till matchen.

 

På ett längre inkast som studsade förbi både en och två spelare kunde en Örnen-spelare skarva bollen vidare och tvingade Adam Modén till en mycket fin räddning. En längre boll nådde kort därefter en spelare i högerkant av straffområdet som med ett skott där tiden tycktes stå stilla kunde blivit matchhjälte men skottet gick över.

 

Svår match på förhand - svår match i realiteten och trots chanskavalkaden i den andra halvleken är det inte svårt att känna en del glädje över den poäng som laget fick med sig hem. En serie handlar visserligen om poäng men lagets prestation ikväll; framför allt i vårt lagarbete och självuppoffrande spel var utmärkt och något som får oss tränare att känna stolthet från sidan.

 

En man som förkroppsligar denna anda, Johannes Nilsson, var inte planen utan gjorde den nio mil långa resan för att vara med runt laget där han bidrog med engagerat stöd till både oss tränare och spelare. Dessutom var Sven Olsson med på sidan vilket alltid är till glädje för grabbarna (och kiosk-kassan...). Tack!

 

Matchens speaker förkunnade att Olle Härdelin var matchens lirare för Kil och det är svårt att inte hålla med. "Mr KAIK" ser bättre ut än vad jag någonsin sett honom och stod tillsammans med många spelare för en fin prestation idag. Olle fick i matchen sitt tredje gula för säsongen och laget kommer få gräva djupt på onsdag för att axla mittfältselegantens roll.

 

Men om sex matcher lärt oss något hittills är det att vi inte bara spelar en ganska hygglig fotboll utan att vi kan definiera oss som ett lag, vi arbetar för varandra och de många killar som fått chansen har också samtliga tagit den. En tränare drömmer om de problem som skulle uppstå om hela laget finns till förfogande men det är ofta inte möjligt för några lag i våra divisioner.

 

Några som också ska ha beröm är Albin Jakobsson med linjemän som trots 90 minuter med många närkamper var duktiga i sitt rättskipande och hade en god dialog med spelarna istället för att hala upp ostskivor. Domarstandardaden har varit hög i säsongprologen och även om det varken är min uppgift eller någons önskan att jag ska recensera domare tycker jag att ära den som äras bör...

 

Nu slickar Kils AIK sina sår och reser på onsdag till seriefavoriterna Grums på bortaplan. Men redan idag lördag är nästa chans att se KAIK när Kils AIK 2 tar sig an Bäckalund på Sannerudsvallen. Matchstart 13:00 och ryktena på byn gör gällande att nyförvärvet Buba Conteh kanske kommer att få speltid...  

Skribent: Ola Andrésen


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info