Hoppa till sidans innehåll

Kil orkade en halvlek i Karlskoga

01 SEP 2018 17:39
Ett Kils AIK med manfall orkade en halvlek men inte mer mot KB Karlskoga. Hemmalaget vann till slut med 3-1 (0-0).
  • Uppdaterad: 01 SEP 2018 17:55

Det bästa med att åka till Karlskoga och spela fotboll är att man får åka därifrån. Ett duktigt hemmalag tog gruvlig revansch för förlusten på Sannerudsvallen och vann med klara 3-1.

Kils AIK reste till Karlskoga med färre spelare än vanligt och i avsaknad av ett knippe spelare. Fyra stycken spelare som startat åtminstone någon av de två senaste matcherna var bortresta och därtill två nya spelare i sjukstugan (Karzan Azizi och Johan Rosenberg) gjorde att de röda fick möblera om rejält men också ge nya spelare chansen.

Robin Marpurg var en av dem - mittfältaren startade sin första match på över fyra år och var ett av de stora utropstecknen den dryga halvlek han orkade.

Kils AIK hade hela fem spelare födda det här milleniet på planen under matchen vilket lovar gott för framtiden. På Nobelstadion fick de och övriga lagkamrater goda läropengar och ett mindre trevligt minne att i sin tur orera om i omklädningsrummet i framtiden.

KB Karlskoga visade på hemmaplan upp ett fyndigare och rörligare anfallsspel än i mötet senast och var också det lag med störst bollinnehav under de första 45. Laget hade, precis som alla lag Kil möter under säsongen, vilat omgången innan och kom rejält laddade till match. Några rejäla chanser skapade hemmalaget där Adam Modén, Fredrik Vikman och Eric Frick fick agera sista utpost för att freda nollan.

Kil hade också några farliga målchanser. Laget hotade i omställningar efter kanterna och inläggsspelet höll god kvalité - så även spelet efter andraboll utanför straffområdet där Kil lossade flera gånger men ofta sköt torrt.

Matchen levde inte alls upp till våra farhågor efter den tuffa och griniga tillställningen senast utan var en schysst kamp med god stämning mellan lagens alla aktörer.

Josef Hallquist - idag anfallare - hade lagets två hetaste målchanser där det bara var otur och en duktig målvakt som hindrade oss från att ta ledningen. Ett avslut i straffområdet räddades kraftfullt av målvakten. På det andra tråcklade den gängliga Hallquist sig helt ren med målvakten och två meter från mål var vi övertygade om nätkänning men en dykande målvakt fick på något omöjligt sätt en kroppsdel på kulan där bollen senare kunde rensas undan.

Kil var dock tröttkörda efter 45. En del spelare som tvingats ägna veckan i sjukstugan, andra som fick bortse från småkrämpor och kanske någon mer som inte hade lungorna med sig. Med så många spelare borta - kanske mer än vad bredden tilåter - var det inte så konstigt.

Det konstiga, som jag inte kan sätta fingret på varför, är att när ett mål släpps in följdes det än en gång av flera andra vilket känns rakt onödigt. Inom första kvarten av andra halvlek seglade KB Karlskoga från till 3-0 där flera spelare blir passiva och initiativlösa och bör ställa sig frågan om de inte kunde agerat annorlunda. 

Genom urkraften som flera ledande spelare besitter hämtade vi oss återigen men det var för sent. Vi reducerade till 1-3 genom 17-årige Filip Larsson som därmed gjorde sitt första mål i representationslaget. Likt hans jämnåriga lagkamrat Niljung, som också gjorde sitt debutmål i måndags, var det ett klassmål där Larsson på ett inspel från Arvidsson vackert slog in den i bortre taket.

Viss nerv blev det när Kil vaskade fram några hörnor där flera var nära att resultera men närmare än så kom aldrig gästerna som därmed förlorade ånyo en match. Vi kan som alltid ta med oss en hel del. Filip Larsson och Johan Jaldells pigga inhopp, Robin Marpurgs "riktiga" debut, Hallquists x-faktor i straffområdet och än fler spelare som åter står för helgjutna insatser vilket de har gjort vecka ut och vecka in.

Hemmalaget var visserligen bra men inte alls så bra defensivt som jag hade befarat och denna match hade vi ändå en god chans att få nödvändiga poäng.

Samtidigt är det nästan en lättnad att förlora en match där det var ett bra fotbollslag och inte marginaler eller domslut som stod mellan oss och poäng. Det känns märkligt att skriva på det sättet men det är åtminstone en bättre känsla än genombesvikelse på hela världen som varit fallet vid flera torskar tidigare under hösten.

När halva seriens lag genomgår en identitetskris över vilket lag de egentligen önskar vara och rycks med i värvningskaruseller står vi kvar med fötterna på jorden. Vi har lovat att försöka att inte ta med oss tabellen in i matcherna och att vi ska fortsätta försöka spela bra fotboll och visa ansvar för varandra. Det är unga killar, egna produkter, trotjänare och (lag)kamrater som ska göra det. Och till lördag då Västanvik gästar Sannerudsvallen vore det bra för humör och stämning med poäng...

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info