Hoppa till sidans innehåll

Kils AIK kollapsade

24 AUG 2018 22:00
Kils AIK förlorade hemma mot Säffle FF 2 med 1-4 (1-1).
  • Skapad: 24 AUG 2018 22:00

1-4 är osannolika siffror sett till en jämn fotbollsmatch där vågskålen över stora delar av matchen vägde över till hemmalaget. Men tre mardrömsminuter, en jet-laggad amerikan, missade målchanser och skoningslösa omställningar var hela skillnaden.

Alla bilder är knäppta av Krister Nilsson.

I den första halvleken tog Kil ledningen efter att Erik Sälgeback i efterskalvet av en hörna framspelats av Josef Hallquist. 

Hemmalaget gjorde utan tvekan sin spelmässigt bästa halvlek på länge och chanserna duggade tätt: Johan Rosenbergs jätteskott (hårdaste Jan-Inge Boris sett sedan David Platt) räddades, "Sälen" sprang loss i ett friläge och Josef Hallquists avslut nära mål missade målet medan Johan Arvidsson spelades ren i straffområdet men yttersidan hamnade i målvaktens händer. Dessutom hade Fredrik Johannesson en nick som dansade på mållinjen.

Vi spelade bättre fotboll i uppspelsfasen där vi med få tillslag i våra spelvändningar ofta fick ytor på flankerna samtidigt som vi över hela banan var ett rörligt och spelsuget fotbollslag. 

Säffle FF 2 är ett duktigt lag med en fin och genomarbetad fotbolls-filosofi där de är farliga på raka, rejäla och blixtrande omställningar. På en sådan kvitterade laget elegant där ett inspel möttes framför det öppna målet. 1-1 i halvtid men med mersmak rött.

Den andra halvleken var en öppen tillställning men med färre målchanser. I ett möte med två lag som behövde tre poäng var känslan att den skulle sluta oavgjort. Kils AIK hade kanske ett större bollinnehav och om något lag skulle vinna hade jag satt mina slantar på hemmaseger.

Men så kom matchminut 76. Och 78. Och 79.

Tre mål och en riktig kollaps som jag har svårt att sätta fingret på vad som hände. Åtminstone djupare än det flagrant tydliga: vi kanske hade för stor anfallslust, tappade bollen högt upp och blev straffade med snabba och vackra omställningar och vittjade nät. Säffles nyaste spelarförvärv landade, direkt från Houston, i Sverige i veckan och är naturligtvis tänkt att hjälpa laget i division 3. Han har därmed redan hjälpt dem i division 4 då han var sist på bollen i åtminstone två av de snarlika målen.

Vad det nu än var som hände var det naturligtvis inte otur - all heder till Säffle FF men deras raka och sympatiska ledare håller säkerligen med mig om att 1-4 inte speglade 90 minuters fotboll.

Blytung förlust - igen. Vi har vunnit några matcher där vi kanske inte förtjänade det men jag tycker ändå att det har mer än "gått jämnt ut" i och med de två senaste kamperna där det är osannolikt att inte få med oss något alls.

Vi tappade huvudet - och det är ingenting värt i tabellen att vi hittade det igen och tillsammans avslutade sista 10 som om matchen levde på riktigt. Men det är mycket värt för mig som ledare. En ledare som sliter med självkritik när spelarna gör allt vad de förmår och följer alla mina direktiv utan att få någonting alls för det.   

Men kanske gör vi bäst i att, som Anders Svensson klokt menade, lägga undan tabellen åtminstone under matcherna. Att utan ängslan fokusera på att lira "vår" fotboll.

Lägga undan tabellen kommer åtminstone jag göra under helgen då det förvandlats från behaglig läsning till gastkramande. Matchen mot Sunne kommer att färdigspelas nu på måndag. Därefter väntar KB borta, Västanvik hemma, Villastaden borta, Arvika hemma och avslutningsvis Forshaga borta i slutet av september.

Tillsammans ska vi klara av den här hösten också. Andra lag vill naturligtvis samma sak och alldeles oavsett ska vi göra hösten med raka ryggar på ett sätt där vi efter säsongen kommer kunna se varandra i ögonen och säga att vi har gjort det vi har kunnat.

Men just nu är det tufft att en så stor del av ens hjärta tillhör fina Kils AIK...

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info