Hoppa till sidans innehåll

Kils AIK straffade FBK 2

21 JUN 2017 21:47
Kils AIK följde upp segern i Munkfors med att slå FBK 2 med 4-2 (2-1) efter mål av Olle Härdelin, Zlatan Hazbic, John Andersson och Erik Sälgeback.
  • Uppdaterad: 25 JUN 2017 16:20

För mindre än två veckor sedan förlorade Kils AIK mot Strömtorp efter otal målchanser som vägrade resultera. Två matcher senare har åtta mål producerats och Kils AIK ser ut som ett pånyttfött lag. 

Anledningen är naturligtvis inte bara ett större självförtroende framför mål eller att att Fru Fortuna har kastat ett öga på Sannerudsvallen. Vi är rörligare, har ett mer genomtänkt anfallsspel och en växel högre i bolltempot. Vår lagmoral är den samma och detta tillsammans skapar ett farligare fotbollslag.

Detta innebär än fler måljubel - bilder på dem och alla andra knäpptes (som vanligt) av fotograf Krister Nilsson. Fler än de som är publicerade här finns att hitta i Bildarkivet.

Bara en enda ändring gjordes i startelvan inför matchen där Zlatan Hazbic startade i skadade Buba Contehs frånvaro. Som ersättare fanns Johan Jonsson, Josef Hallquist medan Marcus Schmidt, Johan Rosenberg och Viktor Hultman tillkom.

Sannerudsvallen gästades av FBK 2, utvecklingslag till huvudklubben i division 2, och ställde upp med nästan idel ungdomar. De är snabba, tekniska och duktiga i en-mot-en och i djupled - vår matchplan var istället att få en match där sådana attribut inte skulle fälla avgörandet. 

Första tio minuterna eller så innebar det mycket boll för ett bollrullande motståndarlag - bara en sån sak är vi inte bortskämda med att möta under säsongen och ett sätt att spela som passar oss med segern mot topplaget Hertzöga som tidigare exempel.

Hazbic och Lundqvist och spelare bakom kom dock helt rätt i sin press och skar av de centrala uppspelsalternativen vilket gjorde att merparten av den boll de vitklädda fick känna på var i egen backlinje.

Kils AIK hade mindre boll i den första men desto mer boll på offensiv planhalva, våra spelvändningar genom centrala mittfältare och överbelastande av flankerna hotade flertal gånger. Den som hotade allra mest var yrvädret Karzan Azizi som på egen hand tog bollen och bokstavligt talat rann förbi en hel backlinje innan han stoppades bryskt framför målvakten. Straffen, vår första för säsongen, förvaltade Olle Härdelin iskallt fram.

Ledningen var skör och den höll inte alltför länge innan gästerna hade kvitterat efter att en spelare lite väl välvilligt fått möta en hörna med bredsidan och skarvat in kvitteringsmålet. 

Alla segrar har smolk i bägaren - i den förra skadades Buba Conteh illa och i denna tvingades Peter Lundqvist att byta innan halvtimmen spelad med en sträckt ljumske - två viktiga pjäser i vår offensiv men detta innebär också en chans för andra.

I Bubas frånvaro innebar det Zlatan Hazbic - och inhopparen för Peter Lundqvist var Viktor Hultman. Och med få minuter på planen samverkade dessa till nästa ledningsmål efter ett klassanfall. Bollen gick snabbt från Sälgeback centralt till John Andersson på högerkanten - yttermittfältaren spelade sedan till Hultman som i ett mycket bra avslutsläge visade magisk kyla när han istället spelade in till Hazbic som höll sig framme och därmed gjorde mål för andra matchen i följd. Lika härligt som psykologiskt bara några sparkar från halvtidsvilan.

Härligt Zlatan!

I andra halvlek ville vi komma tillrätta med detaljer, vi behövde ta kampen med deras mittbacksduo i våra längre uppspel, oftast insparkar, ordna till våra rutiner på defensiva hörnor för att nämna några men det viktigaste var att behålla kommandot och det momentum vi har spelat till oss.

Och starten av andra akten gör vi just det vilket sammantaget är en enda uppvisning i laganda men också offensiva omställningar. Det är befriande att kunna beskriva de mål som faktiskt blev istället för de chanser som inte resulterade - sådana fanns det även i denna match men referaten brukar bli tillräckligt långa som det är...

Han är smidigare än vad han ser ut - Zlatan Hazbic.

Lite från ingenstans kvitterade de vitklädda efter att en utspark skarvats vidare och en kvick anfallsspelare rundade Adam Modén - avslutet styrde på en uppoffrande Frick men inte bättre än att den fortfarande gick i mål. Där och då kändes FBK löjligt effektiva men såhär i efterhand vill jag minnas någon mer kvalificerad målchans - surt var det oavsett.

Men det var vår match och 2-2 speglade möjligen det spelmässiga men i min mening inte alls chansmässigt där ett mer rutinerat Kils AIK var mer fyndigare och rejälare i sista tredjedelen. Rejält kanske det inte var - men John Anderssons tåpaj mellan benen på målvakten efter att högerbacken Johan Arvidsson spelat in var om inte annat förlösande och ett rättmätigt kvitto till två kantspelare få kanter kan bräcka i löpstyrka. Extra skönt för Andersson som därmed gjorde årets första mål i seriespel.

John Andersson.

Och den här gången kom inte FBK 2 tillbaka utan ledningen skulle bestå. Inte utan nervösa minuter som kunde blivit mindre nervösa om de rödklädda satt några av de målchanser som bjöds när ytorna blev större och större. Gästerna försökte, ofta genom snabba Sebastian Augustsson på högerkanten, men närmare än inlägg och längre bollar i straffområdet kom inte laget. De få bollar som inte nickades undan av ett heroiskt och skickligt mittbackspar i Eric Frick och Anders Svensson tog Adam Modén hand om.

Uppoffrande Kils-killar där (6) Viktor Hultman lever sig med...

Innan matchen var över skulle dock Sälgeback slå in paketet med en ny straffspark efter att Josef Hallquist rammats ner i straffområdet. Straffen var odiskutabel men Mattias Larsson som domare förtjänar ändå en fjäder i hatten för det beslutet men också över 90 minuter. Den rutinerade domaren var helt rätt ute i det öppna spelet och inte rädd för att ta viktiga beslut vilket borgade för våra två första straffar under årets säsong.

Josef Hallquist.

Olle Härdelin, som klev av sista minuten med rejäl kramp samlade efter matchen sina lagkamrater för att ge sin uppskattning till sina spelare för deras sätt att kriga, löpa och tackla såväl som att lira fin fotboll. Bättre än Olle sa det kan inte jag skriva det - tack killar!

Kils AIK är i form. Låt oss nu se hur den konserveras under midsommar då SK Sifhälla gästar oss nästa helg, lördag den 1 juli. Glad midsommar på er!

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info