Hoppa till sidans innehåll

Oavgjort mot Forshaga IF

29 JUL 2016 21:58
Kils AIK genrepade inför höstsäsongen med att spela 2-2 (0-1) mot Forshaga IF.
  • Uppdaterad: 30 JUL 2016 00:05

Stämningen var familjär på Sannerudsvallen när Forshaga IF med tidigare Kils-ledarna Peter Hansson-Böe och Mathias Eriksson kom till Sannerudsvallen för en träningsmatch.

I semestertider och en handfull spelare indisponibla mönstrade KAIK ändå 17 man som alla ville visa att de är redo för spel i höstens seniormatcher.

Senast lagen möttes var under försäsongen där ett bolltryggt Forshaga besegrade Kil med 3-1 efter spelmässig dominans även om Kil på konstgräsmattan i Arvika hade minst lika många kvalificerade målchanser.

Avståndet mellan lagen tycktes med den matchen som måttstock ha krympt när lagen möttes under fredagskvällen. Första halvtimmen höll Kil uppe spelet väl mot Forshaga - både defensivt som offensivt och skaran som gått ner på Sannerudsvallen fick se en ganska bra matchupptakt.

Mittfältsbatterierna Tim Andersson och Viktor Hultman. (Foto: Krister Nilsson)

Första farliga målchansen spelade gästerna till sig efter att ett inlägg med någon eller ett par touch mellan letat sig fram till en fri svart-vit spelare men Alberth Bäckryd var snabbt ute och avstyrde det avslutet.

Sedan var det Kil som hamnade i målchansprotokollet fler än en gång under en bra period; Erik Sälgeback vände runt i straffområdet med avslut på mål och kort senare avlossade samma takklättrar-expert ett tungt skott utifrån som målvakten fick sträcka ut på.

Buba Conteh från sin position som högerytter kom runt och avlossade två gånger där målvakten fick rädda ett och stolpens hjul räddade det andra. Mitt i chanskavalkaden hade kanske Josef Hallqvist det bästa men med fel fot tog skottet i burgaveln efter en retur.

En företagsam Buba Conteh får motståndare på fall... (Foto: Krister Nilsson)

Josef Hallqvist ofta hårt uppvaktad men kom ur de flesta kamper som segrare. (Foto: Krister Nilsson)

Forshaga har fina spetsspelare och spelar med ett dynamiskt anfallsspel. Både klassiskt Böe-spel med ett mödosamt passningsspel i uppbyggnaden med spelvändningar men också sylvassa kontringar på anfallsspelare som ofta blev hängande i försvarsarbetet.

Efter en spelmässigt fin första halvtimme blev båda lagen långa och vilda västern tog över, eller "High Chaparall" som Viktor Hultman menade. Hultman och Tim Andersson stängde mittens rike föredömligt men deras område blev på kort tid större än någon spelare kan springa.

Kils-spelarna såg tunga ut och hade svårt mot högt pressade motståndare att få andas under några minuter. Halvtiden hägrade men hemmalaget fick inte gå in i den med 0-0. Med inte många sparkar kvar av första halvleken kunde FIF ta ledningen - ännu en gång kom möjligheten med ett inlägg från kanten som avstyrdes både en och två gånger innan bollen kunde slås i nät.

Fredrik Vikman med koll på boll. (Foto: Krister Nilsson)

I vilan växte ledarskallarna höga i gruppen och många kloka ord utväxlades där vi som ledare plussade för vår koncentration, våra omställningar och det defensiva positionsspelet. Vårt offensiva passningsspel hade dessutom den udd det saknat stundtals under säsongen även om målchanserna inte förvaltades.

Inför den andra gjorde Kil ett byte då Adam Modén tog plats mellan stolparna. Forshaga satte tonen med bollinnehav från början även om det var Kil som ganska omgående skulle kvittera matchen. Efter fina anfall och bra avslutslägen i den första skulle kvitteringen komma på ett oturligt och märkligt självmål där ett "träben" helt ställde Forshaga-keepern. Detta efter hårt arbete och skott av "Sälen" och träbenet var ändå inte dagens minst vackra sedan undertecknad från sidan försökt dämpa en lång boll med ett ännu sämre försök, vilket grabbarna redan har roligt åt...

Målet kanske var en retroaktiv rättvisa från vårens många målchanser men fotbollsgudarna hade hellre fått ge oss en sådan balja i en seriematch...

 Sälgebacks avslut som föranledde kvitteringsmålet. (Foto: Krister Nilsson)

Med litet mellanrum och under en virrig period från ledarstaben gjorde Kil fem ytterligare byten där Hultman, Buba, Sandström, Jonsson och Andreas Svensson lämnade planen efter fullgott arbete. In kom istället Albin Andrésen, Jesper Svensson, Kasper Huatorpet, Johannes Nilsson och Johan Andersson.

Det är inte alltid rättvist mot någon att göra så många byten på kort tid men behållningen att låta alla få gott om speltid att visa vad de går för är större än en tillfällig obalans i laget i en träningsmatch. Och allt uppvägs samtidigt av att inhopparna kom in med en enorm vilja och verkligen ville ta chansen och hjälpa laget.

Mitt i vevan (eller strax innan eller efter...) fick Forshaga en korrekt dömd straffspark efter ett anfall i djupled - men Adam Modén i målet gick åt rätt håll och kunde rädda. Sysslebäckingen var dock chanslös strax senare när ett fint skott utifrån borrade sig in i målet och åter gav Forshaga ledningen. 

Adam chansar rätt - men frågar du honom visste han redan innan... (Foto: Krister Nilsson)

Sista fjärdedelen av matchen är det ensidig fotboll som spelas där Forshaga hade ett förkrossande bollinnehav mot kämpande Kils-spelare och det var en fin känsla att stå vid sidan som ledare och se så många rödklädda gå på knäna men samtidigt hitta kraft till att kriga och löpa de många otacksamma meter som krävdes. Motståndarna passade nu inte bara vackert på egen planhalva utan kom högre upp i banan och inläggen haglade in i Kils straffområde.

En av många situationer kapten Frick visade att han varit med förr... (Foto: Krister Nilsson)

Kil fick nu istället tillfälle att öva på sitt kontringsspel där en trevlig och naiv anfallsvilja hos gästerna i kombination med att de rödklädda vann bollen högt upp i planen gav många möjligheter framåt. Innan matchen var ett av ledorden så enkelt som att komma till avslut - på det fjortonde av sådana kom också första "riktiga" målet. En fin passning signerad Albin Andrésen friställde Erik "Sälen" Sälgeback som ur liten vinkel sanslöst elegant chippade in bollen till 2-2. Den tid som var kvar gick ganska snabbt ut och matchen slutade med delad pott.

En träningsmatch kan sammanfattas som att det just är en träningsmatch. Resultat behöver inte alltid berätta något inför fortsättningen då det handlar om att komma igång och att träna på våra utvecklingsområden - men visst är det en fjäder i hatten att få ett oavgjort resultat mot ett bra motstånd.

 I våra bästa stunder spelade vi en bra anfallsfotboll med hela laget men även i våra värsta stunder spelade vi med ett härligt hjärta för varandra. Försvarsspelet var resolut, rösterna ekade och bollvinsterna var många i ett gäng där samtliga spelare kan gå av planen med högt huvud.

Visst slog vi ibland bort några enkla passningar och hade svårt att vårda bollen i den andra halvleken men vi slutade aldrig att springa trots att lungorna strejkade. Om detta är viljan och entusiasmen vi får se av Kil i en träningsmatch blir det spännande att se vad som går ut på planen i en seriematch...

Och just en sådan sker närmast när Kils AIK tar emot Grums IK nästa lördag. Förhoppningsvis finns just du på plats för att se den matchen!

Fler bilder från matchen mot Forshaga hittar du längst ner under Foton 2016.

 Det är inte bara från sidan det ibland gapas när Jonsson visar sina konster..

 

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info