Hoppa till sidans innehåll

Orange vann i X-Mas

17 DEC 2017 15:34
Sjunde upplagan av X-Mas Trophy avgjordes i helgen...
  • Uppdaterad: 17 DEC 2017 15:44

X-Mas Trophy - eller seniorlagets julavslutning spelades i helgen. Trots jultider kom över 30 spelare till Tolitahallen för att kämpa om den åtråvärda bucklan.

Den nostalgiske kan också läsa sig om turneringen från 2009 och 2010.

Samtliga bilder är fotograferade av Krister Nilsson som därmed inleder sin trettonde säsong som föreningens fotograf. Samtliga bilder från dessa säsonger - långt över 3000 - finns genom att klicka på Foto - Senior 2006-2018.

En del omsorg hade lagts ner innan - men ingen alls på lagnamnen som blev "Orange", "Blå", "Rosa" och Legends som kom till lir i matchstället.

Legender och legender är naturligtvis att ta i. Mer en samling före detta-lirare eller unga gubbar. Viss föryngring stod dock att se då Carl Abrahamsson (spelade till och med säsongen 2016) och Andreas Ståhlberg (spelade fram till förra året) fanns med.

Gustav Nilsson trädde i sig den röda matchtröjan för första gången sedan 2010 men det var Georg Nylund som blev skyttekung med sina två baljor. 

Tio matcher spelades - alla utan domare och det var frejdigt spel med mer skratt och försök till läckerheter än gruff. Till slut stod lag Orange som segrare i finalen och ingen kan säga att det inte var rättvist. Utan förluster i gruppspelet och Marcus Schmidt var noga med att poängtera att de var det enda laget som vann en gruppspelsmatch...

 

Förutom de vanliga ansiktena från förra året och gamla spelare från förr om åren fanns också några nya spelare med. Nyförvärv har redan säkrats och om allt vill sig väl blir det fler. Dessa kommer presenteras här framöver...

Legends - egentligen helt utan flärd - gnuggade sig till två kryss i gruppspelet och tappade även ledning i gruppspelsmatchen mot årets segrare. I semifinalen, efter ännu en tappad ledning åkte man ånyo ut på straffar - med förra årets finalfadäs ser vi oss numer som futsalens svar på England.

Att det inte var bättre förr fick vi dessutom ytterligare ett bevis på då tre spelare lämnade sena återbud - samtliga tillhörande detta ex-lag och utan Soran Eliassi, Alberth Bäckryd och Josef Bergström blev det "bara" tio spelare men vi siktar på nästa upplaga...

Efter turneringen var det hemfärd till Sannerudsvallen - i snökaoset såg jag åtminstone en bil i Kils-lägret som fastnade i diket men det gick rykten om fler - bör dock tilläggas att detta var helt utan drama men jag gick miste om en bra bild när tio Kils-spelare fick kämpa loss en bil ur snödrivorna...

Bastu och några kalla på det innan ett dignande julbord hade dukats fram. Ära den som ära bör, även om det är min mor och far, och Ewa Andrésen och Krister Nilsson ska ha ett stort tack från seniorlaget för deras fina och uppskattade insats.

Kvällen gick sedan vidare som brukligt med skrönor och skratt innan gänget skingrades för vidare destinationer. Tack för i helgen killar!

Julavslutning i all ära men i morgon är det träning igen...

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info