Hoppa till sidans innehåll

Seger i trevligt genrep

29 JUL 2018 11:37
Kils AIK genrepade inför höstsäsongen mot Grums IK och vann med 3-1 (0-1).
  • Skapad: 29 JUL 2018 11:37

Kils AIK går en spännande höstsäsong till mötes med start nästa lördag då laget tar emot Skattkärrs IF hemma på Sannerudsvallen.

Förberedelserna för andra halvan av serien är i full gång och två intensiva träningsveckor följdes upp av ett "genrep" mot Grums IK under lördagen. Gästerna har viss tätkänning i Division 5 Östra och innebar en god match att känna på matchspel efter sex veckor utan matcher för de flesta av killarna. 

Ett knippe startvana spelare i representationslaget var inte tillgängliga vilket är att räkna med i semestermånader men 17 man ställde upp till spel där Robin Marpurg gjorde sin första match i Kils AIK då han hoppade in i andra halvlek.

Matchen spelades med ett stort bollinnehav för Kils AIK som låg högt med både fyrbackslinjen och i pressen. De rödklädda fick lite mer tid än vad de är vana vid i seriespel och stundtals såg det ganska trevligt ut och ibland aningen för omständligt.

Det var dock gästerna som tog ledningen i den tionde minuten efter att en riktig pärla till långskott letade sig in i taket bakom Erik Ramefelt. Ett taggat Grums låg på kontringar och skulle under första halvleken vara nära på ännu ett långskott som strök ribban medan ett inspel mot öppet mål inte bara strök överliggaren utan dundrades i den.

Hemmalaget hade inga ramträffar men kanske än fler målchanser. Fredrik Johannesson, som tillsammans med Philip Granander prövades som anfallsduo, borde kanske träffat mål efter att den senare och Maher Suliman kombinerat sig igenom och spelade in bollen i öppet läge men träffen blev inte vad den kunde varit.

Johannesson revanscherade sig med råge med en fantastisk djupledsboll till August Niljung som fri med målvakten inte riktigt fick till avslutet. Hans jämngamla ytterback på samma kant, 17-årige Johan Jaldell, stod för en frejdig löpning i en omställning efter hörna och belönades även han med ett friläge men målvakten överlistades inte den gången heller.

Fler möjlighet till baljor fanns där det mest glädjande inte bara var att vi spelade oss till målchanser men också att spelare var mer benägna till att ta avslut utanför straffmrådet.

I den andra halvleken genomfördes ett antal byten där inhoppande Erik Sälgeback kom att sätta störst prägel på matchen. Scenariot var annars det samma som från första halvlek; Kil höll i bollen med få tillslag medan Grums låg på omställningar.

Kvitteringen kom med dryga halvtimmen kvar att spela då Eric Frick, en av planens giganter, följde med upp i ett anfall. Det går inte alltid fort men det är och andra sidan omöjligt att ta bollen av vår kraftfulla kapten där ett fint kombinationsspel med Sälgeback avslutades med "Sälens" bredsida i mål.

Några fler spelare introducerades och nästa inhoppare i Anders Svensson var också nästa målskytt. Svensson, som dragits med en envis skada, kom högst på Grananders välslagna hörna och nickade vackert in ledningsmålet. En föraning till målgest syntes också.

En trevlig match med god stämning avslutades med att "Sälen" revs ner med straff som påföljd. Adam Modén, som vaktade buren i andra halvlek, hade sina invändningar att Sälgeback själv tog straffsparken men bollen satt stenhårt i nättaket - 3-1 vilket också blev slutresultatet.

Honraw Gassali var huvuddomare under matchen vilket på förhand lockade till utmaningar då Kils-killen Gassali är ett kärt ansikte i omklädningsrummet. Men detta la vi alla åt sidan och Gassali visade varför han normalt dömer betydligt högre än de båda lagens hemvist i tabellsystemet. Att han hade med frisparks-sprayen var en oväntad bonus och en av matchens behållningar även om det bara var en enda gång den behövde användas. 

Vi ledare fick några svar vi kanske redan hade medan några frågor fortfarande väntar på att besvaras. Överlag ändå en god insats där saker och ting kommer att gå mycket snabbare och bli ett par snäpp svårare då starka Skattkärr står på andra sidan till helgen.

Efter matchen väntade matlagning av Lennart Bäckman och "Hickis" Johansson. Den här gången blev det av förklarliga skäl inte grillat men duon överträffade sig själva ännu en gång. Tack!

Efter mat tog sig truppen ut i Kils-skogarna där discgolf väntade. Många skratt, förlorade discar och ett syndafall till regn senare avslutades kvällen på Sannerudsvallen i en dag vi gärna får göra om.

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info