Hoppa till sidans innehåll

Seger mot Viking

17 JUN 2016 22:11
Kils AIK spelade till sig tre nya poäng mot gästande IK Viking i en match som skänkte både oro och glädje. 4-1 (1-1) blev slutresultatet.
  • Uppdaterad: 17 JUN 2016 23:20

Slutet gott, allting gott heter det i fiktiva berättelser och så även på Sannerudsvallen under fredagskvällen. En miserabel första halvek följdes upp av en betydligt bättre andra och till slut skrapades tre poäng med god marginal ihop.

Laget samlades under dagen för att följa Sverige i EM. Kanske var det den uppladdningen eller någonting annat men första halvlek var inte den laginsats som klubbmärket förtjänade.

Det började dock bra. Buba Conteh (framspelad av Erik Sälgeback) kom fri med med målvakten redan i första spelminuten och anfallet efter fick inte riktigt Olle Härdelin till avslutet i mittfältarens patenterade skottläge utanför straffområdet men inget av försöken gick in. 

Efter dryga tio minuter spelade skulle det dock stå 1-0 på resultat-tavlan efter att Linus Johanssons uppspel till Fredrik Johannesson hittade en framrusande Johan Arvidsson vars låga inspel nådde Sälgeback som kliniskt placerade bollen i nättaket.

Erik Sälgeback vänder upp. (Foto: Krister Nilsson)

Äntligen fick Kil det tidiga ledningsmål laget sökt med förhoppningen att matchbilden skulle öppnas upp, anspänningen att släppa och fler mål på tavlan. Så blev inte fallet.

Viking kunde replikera efter halva halvleken spelad efter att en fin frispark nått den luftstarke Henrik Larsson som nickade in bollen över Adam Modén. Kils organisation hade många motsägelser; det var låg press men ändå hål framför mittfältet för motståndare att hämta boll och en ensam anfallare fick dessutom både yta och tid att vända upp på där försvaret stundtals kändes passivt.

Att tillägga till det var bolltempot lågt och av det stora bollinnehav hemmalaget hade var det framför allt Kils fyrbackslinje som fördelade bollen mellan varandra.

Men det var inte organisatoriskt som första halvleken smärtade mest. Edin Mesic anteckningar efter första 45 ljuger inte när det stod viljelöst, gnälligt och avsaknad av spelglädje. Allt som vi vill tro att årets upplaga av Kils AIK inte är. Fotboll är bara fotboll men det var skamsna tränare (och förhoppningsvis spelare) som gick tillbaka till omklädningsrummet för halvtidspaus.

Inga skor kastades och ingen hårtork gick varm men grabbarna fick veta i halvtid att även om spelet hackar så ska vi alltid både visa upp och kräva en inställning värd namnet, ett uppoffrande spel och spelare som vill lira fotboll.

Och där börjar ett betydligt ljusare kapitel i detta kanske något för allvarstyngda referat. För Kils AIK gick ut i andra halvlek som ett annat lag; ett lag som lyste av spelglädje, ett lag som stärkte varandra och ett lag som sprang för varandra ute på planen. Fotboll kan handla om mycket men ibland behöver det inte handla om mer.

Kil flyttade upp sina positioner, höjde pressen och istället för försvarare som vaggade boll mellan varandra blev det mittfältare och betydligt oftare anfallare som hade kulan på fötterna. Ett uppspel på vänsterkanten mot inbytte Marcus Schmidt (som ersatte en skadad Fredrik Vikman) hittade Oscar Lidström som med ett inlägg mot bortre stolpen nådde en omarkerad Buba Conteh som nickade Kil till ny ledning.

Buba nickar in 2-1 (Foto: Krister Nilsson)

Fredrik Johannesson haltade ut kort senare och inhoppande Josef Hallkvist behövde bokstavligt talat inte mer än några sekunder på planen innan han gjorde sitt första mål i femman för säsongen. Ett inkast från Schmidt spelades vidare av kämpen Tim Andersson till "Jofa" som bombade in trean i bortre krysset. Vackert!

Efter några sekunders speltid bombar "Jofa" in trean. (Foto: Krister Nilsson)

Tredje målet på tolv minuter stod återigen Buba Conteh för. Agressivt pressande hemmaspelare erövrade bollen och genom Hallqvist och framspelande "Sälen" kunde Conteh göra kvällens andra mål när han kom fri med målvakten. 25-åringens fjärde mål i sin tredje match.

Efter detta gjorde Kil några förändringar där Johan Jonsson och Johannes Nilsson kom in - dessa var också de som var närmast att utöka ledningen under matchens sista fjärdedel men Stefan Henriksson fick aldrig använda kontrollen för resultat-tavlan något mer och 4-1 blev slutresultatet.

 

Johan Jonsson på en av många dribblingsräder. (Foto: Krister Nilsson)

Slutet gott, allting gott när Kil spelade mot IK Viking. Men om vi som lag vill stå för bra prestationer och vinna fler matcher bör vi ta oss i kragen redan under första halvlek - väckning i halvtid hoppas jag blir undantag framöver. Vi får spela dålig fotboll men ett arbete för varandra och lust att spela är något vi kräver. 

Med all respekt för ett taktiskt IK Viking med flera duktiga och rutinerade lirare - vill vi vinna svårare matcher har vi inte råd med sådana första 45 som idag. Bara att hoppas att vi kan få en sådan fin prestation som i andra redan i första...

Och det lär behövas när motståndet nästa match är resa till Sjövallen och möte med seriesuveränen Fiskeviks IF. Kanske blir det några killingar på läktaren även då...

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info