Hoppa till sidans innehåll

Stora siffror mot Mangskog

19 AUG 2016 21:38
Kils AIK höll sin tredje raka nolla när laget vann mot Mangskogs SK med 8-0 (3-0).
  • Uppdaterad: 19 AUG 2016 22:45

Kil visar fortsatt fin höstform när laget vann med stora siffror mot ett tappert kämpande Mangskogs SK.

Truppen såg några förändringar från den fina insatsen borta mot Rottneros IK där kapten Frick och Olle Härdelin var två spelare som återkom. I den samma återfanns också en debutant i August Niljung. Niljung, född 2001, har sett riktigt vass ut på träning och som tränare känns det glädjande att kunna ge unga talanger chansen.

Som vanligt är det Krister Nilsson som stått bakom kameran på alla bilder och vill du se fler bilder från matchen klickar du på Foton 2016.

Inför matchen mot Mangskog, hopplöst sist i tabellen, handlade mycket om att få till rätt fokus och inställning vilket grabbarna svarade mer än väl på. Redan i den sjätte matchminuten satt första kassen då mittbacken Eric Frick följde med upp och distinkt bredsidade in bollen efter passning från Buba Conteh.

Smakstarten blev än bättre några andetag senare då ledningen dubblades efter ett mönsteranfall; Erik Sälgeback hämtade boll på mittfältet och slog en genomskärare till rappa John Andersson som, med Edin Mesics ord, slog en "FIFA-passning" till Buba Conteh som med öppet mål kunde göra säsongens lättaste balja. 3-0 kom sedan i mitten av halvleken då Buba Conteh i en snabb omställning lirade fram Erik Sälgeback som kunde näta.

3-0 innebar en tidig ridå och med den en svag avslutning av första akten där hemmalaget stod för många felbeslut; lägre bolltempo när det behövdes ett högre eller alldeles för rakt spel när det fanns möjlighet att spela upp genom de olika spelytorna.

Mangskog, som kom till spel med bara tolv man, hade dessutom en finfin chans på ett friläge men Adam Modén stod kanske för sin bästa räddning under säsongen då han snabbt var nere och fick en nagel eller två på bollen som styrdes ut.

Vi spelar inte bara fotboll för poäng i en serie - utan också för att göra oss själva rättvisa och utveckla vårt egna spel. Därför var det en konstig känsla att leda med 3-0 men ändå inte vara fullt nöjda i halvtidsvilan. Vi enades om att tillsammans gå ut med en större spelglädje, en mer positiv energi men också som ett mer kreativt lag även om möjlighet till målchans fanns om vi skulle slå de mer avgörande passningarna tidigare.

En bild - två gubbar med stora KAIK-hjärtan.

Efter att för en gångs skull brutit "allvaret" i en halvtidsvila och tillsammans skrattat med (eller åt...) Buba Conteh och hans jämförelse med Henrik Larssons nick när 25-åringen nickade utanför mål någon halvmeter från mållinjen var känslan att killarna gick ut med inställningen att göra en bättre insats än sista tjugo i den första. Och på vilket sätt de gjorde det.

Inte ens Conteh kan göra mål varje gång men...Henrik Larsson?

Fredrik Vikman, som varit ett av de stora utropsteckena den här säsongen, sprintade sig fri högt upp i banan och på ett väl avvägt inlägg kunde "Sälen" kompromisslöst nicka in kvällens andra mål.

Buba Conteh byttes ut och in klev Kasper Huatorpet. "Harriet" som blivit hans självklara smeknamn efter en för snabb diskussion med arbetskamraten Oscar Lidström kunde efter fint hjärta och pigga ben göra sitt första mål för säsongen vilket rev ner stort jubel från hans lagkamrater. Härligt!

Den fina framspelningen stod Josef Hallqvist för som lämnat en tyngre första halvlek i omklädningsrummet och ersatt den med en härlig aktivitet kunde drygt tio minuter senare också han skriva in sig i målprotokollet.

Det är en aning svårt att skriva ett referat när det mest blir en lista med mål men det fanns fler glädjeämnen än så. 15-årige Nilljung kunde med tjugo kvar göra sin debut i representationslaget och visade omgående det vi sett på träning; en ständig spelbarhet, lust att ha bollen, fina tillslag och inställningen att från sin högerbacksplats följa med framåt. Ynglingen går en ljus framtid till mötes och vi kan bara hoppas att den blir i Kils AIK.

August Niljung

Nämnda Fredrik Vikman fick kröna sin insats med att även han göra årets första mål efter en klockren genomskärare av spelmotorn Olle Härdelin. Vänsterbacken slog elegant in bollen fri med målvakten men såg mer förvånad än glad ut över premiärbaljan.

Johan Jonsson, idag alltså inte yngst i truppen, rundade som inhoppare av målshowen i slutminuterna efter att Eric Frick vred sig förbi ett par motståndare och osjälviskt spelade fram 16-åringen. Åtminstone jag kunde höra ett "neeej" från plan när bollen pangades in via ribban men kanske hörde jag fel...

Mangskog ska ha en stor eloge för deras inställning till fotboll - de försökte spela bollen och trots krämpor på varannan spelare mot slutet kan de gå av planen med raka ryggar. En duktig domare ska också ha en stjärna i kanten för uppvisad spelkänsla som inte gav matchen några tilläggsminuter.

Vi tackar genuint trevliga Mangskogs SK för två trevliga matcher under god stämning och hoppas att de kan ta nya tag nästa säsong.

En väl genomförd match där förmågan att hålla oss ödmjuka och strävan mot att behålla vårt spel är saker att ta med oss. Att se sina spelare ta sitt defensiva ansvar och dessutom löpa för varandra vid en så stor ledning är något jag vill tro säger mycket om vårt lag. Sju målskyttar fördelade på åtta mål är ett annat styrketecken.

Nolla  på hemmaplan = Adam Modén på scenen...

Och alldeles oavsett om vi väljer att blicka i en tabell, vilket aldrig varit en uttalad målsättning, kan hösten bli spännande. Med cirka 30 man på träning och många som vill visa vad de kan innebär det en bra kvalité på våra träningstillfällen som om allt vill sig väl återspeglas på våra kvarvarande matcher.

I morgon spelar Kils AIK 2 hemmamatch mot Rännbergs IK där en hel trupp andra KAIK-krigare får chansen att visa upp vad de kan och i förlängningen förhoppningsvis också ge oss tränare ännu mer huvudbry i våra framtida laguttagningar. Den matchen spelas klockan 13:00 på Sannerudsvallen.

FFör division 5-laget är nästa match på torsdag borta mot duktiga Velen - den matchen blir ett mandomsprov för Kils AIK som vann knappt när lagen möttes under vårsäsongen.

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info