Hoppa till sidans innehåll

Storseger i Hagfors

17 SEP 2016 20:50
Kils AIK vann med 8-0 borta mot IK Viking - målen gjordes av Fredrik Johannesson (2), Viktor Hultman (2),John Andersson, Peter Lundqvist, Anders Svensson och Josef Hallqvist.
  • Skapad: 17 SEP 2016 20:50

Kils AIK vann med stora siffror borta mot IK Viking i en match mellan botten och toppen. 8-0 (1-0) blev slutresultatet vilket därmed bäddar för en minst sagt intressant avslutning samtidigt som Hagfors-gänget blev klara för nedflyttning.

Bilder av Krister Nilsson - fler än de som publiceras här finns som vanligt under Senior - Foton.

Matstopp vid Råda-sjön - tack till Ewa för baguetter, kaffe och kaka!

Kils AIK gjorde några förändringar inför lördagens match - Oscar Lidström, Erik Sälgeback och Olle Härdelin vilka alla tre ingick i startelvan sist var alla indisponibla medaan Alberth Bäckryd tog plats mellan stolparna. Rotation i en startelva är inte alltid optimal men KAIK har en fin bredd som återigen fick visa musklerna.

IK Viking  parkerar näst sist i tabellen och mötet mot Kil var lagets sista chans att hänga kvar i division 5. Även om det inte lyckades och laget får börja om nästa säsong kämpade spelarna tappert - en sådan fin förening med tillhörande anläggning och fantastiska gräsplan förtjänar bättre än division 6 och vi hoppas på en snar återkomst för klassiska IK Viking.

Fotbollsgodis på Hagforsvallen.

Hemmalaget lyckades dock inledningsvis i sina försök att störa Kils AIK genom att krympa ytorna centralt på mittfältet. Nerver och lite för välvilliga försök att spela sig igenom de olika spelytorna från gästernas sida gjorde att matchen såg ganska krampaktig ut under stora delar av första halvlek.

Några chanser skapade dock de rödklädda - gästerna hade en boll som några lirare med skarpa ögon hävdade var innanför linjen redan i första anfallet men det fina uppbyggnadsspel som laget visat tidigare lät vänta på sig.

Spelet blev lite för nätt och naivt som det på samma gång blev lite för rakt - Kils AIK hade någon form av rekord i offside-avblåsningar i den första halvleken. Henrik Larsson - på min tid duktig anfallare var idag central försvarare och var ofta numret för stort och avvärjde många Kils-anfall.

Chanser vaskades dock fram. Josef Hallqvist hade matchens första medan Fredrik Johannesson lobbade över i sitt friläge efter dryga kvarten. Ett vackert anfall efter halva halvleken avslutades med att "Jofa" spelade fram Viktor Hultman i andravåg som i sin tur friställde Peter Lundqvist - men anfallarens skott gick i burgaveln.

Chanserna till trots hackade spelet betänkligt men Kils AIK fick med sig ett psykologiskt första mål i slutet av första halvleken. Efter en omställning fick Peter Lundqvist ett läge ensam med målvakten - och lika behärskat som vackert vände han bort både målvakt och försvarare och serverade anfallskollegan Fredrik Johanneson som med öppet mål enkelt bredsidade in matchens första mål.

Halvtid - och mer direktiv än vanligt att försöka förmedla. Vi var nöjda med tålamodet men upplevde att vi kunde bli mer distinkta och kreativa i våra löpningar utan boll samtidigt som vi behövde hålla i densamma för att få med fler spelare in i boxen. I försvarsspelet lät vi bollen och motståndare få lite väl mycket tid på längre bollar men solen gjorde säkert sitt på de många in- och utsparkar som de ställdes mot.

Anders "Hickis" Johansson (någon trodde Mourinho) på plats...

...och lätt att urskilja på läktaren.

Sagt och sedan gjort. Andra halvlek blev en Eriksgata för gästerna som mot trötta motståndare visade upp granna delar av sitt register. Redan i halvlekens första minut kunde John Andersson dubbla ledningen vilket var det första av sju mål i andra akten. Detta efter inspel från Fredrik Johannesson och en distinkt bredsida högt i taket var starten på en defilering.

Viktor Hultman - innermittfältaren som under höstsäongen vräkt in både mål och assist vid sidan om ett stort arbete över planen - avgjorde matchen definitivt i den 50:e matchminuten då 29-åringen chippade in bollen. Förspelet stod Peter Lundqvist för som vände ut och in på en halv startelva. 25-åringen var under matchen på ett härligt spelhumör och tillför laget en ny dimension - hans jobbtider varannan helg är inte de optimala för att lira fotboll men senare hemgång från skiftet idag möjliggjorde att han kunde stå på plan idag och det är vi glada för. Förhoppningsvis hjälper hans fina insats en del då han ska upp vid fyra i morgon också...

Hultmans första mål (full bildserie på målet under Foton - Senior).

Många troddde att den sistnämnde skulle ta frisparken när Johannesson rivits ned på den klasssiska millimetern utanför straffområdet men Hultman lossade kanonen och bollen borradde sig in i mål för 4-0.

En företagsam Josef Hallqvist kunde sedan efter en del tidigare chanser och inspel som sånär konverterats göra 5-0 efter att John Andersson spelat bak bollen till 20-åringen i straffområdet.

Johannesson rundade kort senare målvakten för 6-0 efter att ha blivit friställd - "Jofa" fick assisten men Johannesson passade även på att tacka undertecknad för att han fick veta att han var helt ensam. Sarkastisk eller inte, jag tar det...

Sjunde baljan var kanske det vackraste då Lundqvist från distans skruvade in bollen kryssribba in - en utmanare om årets vackraste? Kim Engdahls kanon i Mangskog är i farozonen...

Kils AIK luftade hela sin bänk förutom målvakten Adam Modén (även om han var sugen att lira på topp...) och skyttekungen Buba Conteh som såg lika nöjd ut från sidan även om inte målen skickades in via hans fötter.

Fredrik Johannesson vilar efter spel.

En av lirarna som hoppade in var Anders Svensson som därmed gjorde sin debut. 31-åringen, med meriter från division 2, kamperade på träningscykeln under försäsongen, gick på för fullt i slutet av vårsäsongen och opererades under högsommaren men är nu äntligen spelklar. Han har under en hel säsong tillfört rutin och kvalité på de träningar han har gjort och det är glädjande att han nu äntligen får visa upp det även i match. Det var också han som avslutade målskyttet då han fri med målvakten bredsidade in bollen - Edin skrev "solomål" i anteckningsblocket vilket kanske var en eufemism men distinkt och behärskat var det åtminstone.

Anders Svensson med boll...

                      
 ...och Anders Svensson efter mål.

8-0 slutade matchen och en för tabellen lika glad nyhet var att Jössefors i sin kamp för nytt kontrakt hade luggat Svanskogs IF på poäng. Serieavslutningen har ändå en dramaturgi som inte ens Strindberg skulle kunnat formulera då Kils AIK i sista seriematchen för säsongen möter serieledande Fiskeviks IF hemma på Sannerudsvallen.

Fiskevik - som abonnerat på förstaplatsen under säsongen - är också det enda lag som under 21 omgångar besegrat Kils AIK. Chans till revansch alltså mot ett Fiskevik där klasspelarna sitter tätt i omklädningsrummet vilket också avspeglas i tabellen.

Men Kils AIK kommer till spel med ett stort självförtroende efter åtta raka segrar och 41-3 i målskillnad - raka ryggar men fötterna är kvar på jorden. Och var det trevliga problem att ta ut 16 man idag blir det än svårare till lördagen i en trupp som i dagsläget varken har skador, avstängda spelare eller bortresta kämpar - men innan dessa angenäma ledarproblem väntar en härlig träningsvecka.

En seriefinal i säsongens sista match som avgör vilket lag som vinner serien - finns det någon ursäkt till att inte vara på Sannerudsvallen nästa lördag?

Innan den väntar resa för Kils AIK 2 norrut till Fensbol. Utvecklingslaget har varit ett utropstecken under säsongen och ligger just nu på tredjeplats i division 6 med bara en förlust på de sju senaste kamperna. Just Fensbols IF vann på Sannerudsvallen i våras - dags för revansch i morgon för Jason Gilberts mannar - och pojkar.

Sven Olsson med på resa igen och fick äntligen sjunga "Playa Blanca"...

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info