Hoppa till sidans innehåll

Tennissiffror mot Munkfors

23 SEP 2017 20:17
Kils AIK besegrade IFK Munkfors med 6-1 (3-1) efter mål av Buba Conteh (2), Olle Härdelin (2) och Erik Sälgeback
  • Skapad: 23 SEP 2017 20:17

Efter fyra raka förluster är Kils AIK ett segrande lag igen efter befriande 6-1 mot seriejumbon IFK Munkfors.

I hemmalaget gjordes många ändringar inför matchen, men denna gången mer glädjande sådana då spelare återvände både från skador, sjukdom och resor. Det var några som gjorde motsatt resa men de var lyckligtvis färre och det var ett starkt Kils AIK som formerades. En av de nytillkomna spelarna var Johan Arvidsson som därmed gjorde sin första match efter segern på Ängevi IP då han ådrog sig en bruten handled.

Fler bilder än de som publiceras finns att se i Foton - Senior - 2017. Som vanligt är det Krister Nilsson som tagit bilderna.

Den stora segern gjorde nu också att Kils AIK gjort fler mål än de gula kort som laget syndat för. Hela truppstatistiken ser ni här.

Ett heroiskt Munkfors kom till spel redan förpassade från serien men med en imponerande inställning. Deras duktiga serber hade åkt hem och istället var det ortens ungdomar som i stor utsträckning fått chansen samtidigt som den sympatiske veteranen Johan Thyberg ställde sig mellan stolparna.

Förutsättningarna var givna - Kils AIK behövde vinna och kanske talade allt för det. Men bollen är rund och det är inte alltid enkelt - efter en mer skakig inledning av matchen låg helt plötsligt bollen i "fel" mål efter att ett inlägg nickats in av en helt fristående motståndarspelare. Fint mål - men som tränare för det andra laget såg jag istället en spelare som fuskade i sitt hemarbete. 

Spelarna sa i efterhand att de inte var oroliga men även om vi skapat ett par målchanser tidigare är det ändå lätt att det gungar i båten. Men det dröjde inte mer än tre-fyra minuter innan kvitteringen var ett faktum då Olle Härdelin och Karzan Azizi väggspelade sig fram där den sistnämnde krutade in sitt tredje seriemål för säsongen.

Mindre än tio minuter senare var det Buba Conteh Lindblads tur att måla efter att Erik Sälgeback hittat fram till anfallaren som efter lite tråcklande mellan mittbackar kunde rulla in ledningsmålet.

Därefter gick det än snabbare då Josef "Jofa" Hallquist sprintade loss på kanten och spelade snett inåt bakåt till Härdelin som med bredsidan pangade in ytterligare ett mål. Ett vackert fotbollsmål, men han hade ett än mer vackert kvar i sig...

3-1 inför halvtidspausen gav andrum men det var en hel del i vårt spel vi önskade förbättra. Att hålla bollen efter marken, att inte alltid spela i djupled eller att få ned tillslagen var några. Nu tycker jag inte vi riktigt kom till bukt med detta eller spelade så bra fotboll som vi skulle kunna - men fler mål gjorde vi.

Det dröjde dock 25 minuter av andra halvlek innan 4-1 kom men det var som tidigare sagt värt väntan. Azizi lobbade bollen mot straffpunkten där Härdelin kom som en kula och med vänsterfoten dunkade in bollen i krysset. Fotbollsgodis! Killarna diskuterade innan matchen vilket som varit vackrast den här säsongen och i mittfältarens balja finns nu en kandidat. 

Truppen luftades för att ge än mer offensiva krafter i vår jakt efter än fler viktiga plusmål i kampen om att stanna kvar i divisionen. Erik Sälgeback ordnade ett sådant med ännu en vacker skruvad frispark som inte kan varit många decimeter från krysset. Om jag inte minns fel är detta hans tredje frisparksmål för säsongen vilket är en superkraft att kunna ta till.

6-1 och sista målet gjordes av måltjuven Buba - och detta på en måltjuvs vis då Munkfors-målvakten fumlade ned bollen till Kils skyttekung som gjorde säsongens enklaste mål av de tolv han gjort hittills.

6-1 är 6-1 men kanske ändå svårt att dra några slutsatser av den här matchen som vi om allt hade stämt hade kunnat vinna större. Likväl är det en befriande känsla över att vinna en fotbollsmatch igen även om den där och då i omklädningsrummet mest kändes som lättnad.

En match återstår i division 4 och det ser ljust ut för att vi ska kunna säkra kontraktet nu till lördag. Vi har allt i egna händer då vi åker till Örsholmen för att möta FBK 2 och en halvtimmes tabell-spekulerande säger också att vi har skapliga möjligheter att klara oss även vid förlust. Faktum är att i ett par minuter var vi klara då Arvika vände 1-3 till 4-3 men i 94:e kvitterade gästande Ängebäck och vi får alltså nöjet med en avslutande match som gäller allt.

Andra lag i serien får vi bortse till helgen då vi ska göra allt för att åter vinna mot ett FBK 2 som verkligen fått upp ångan i den andra halvan av säsongen. Kom gärna stötta oss i denna (förhoppningsvis) avslutande match av säsongen!

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info