Hoppa till sidans innehåll

Urladdning mot Rottneros

13 MAJ 2016 22:12
Kils AIK vann med klara 4-1 (2-0) hemma mot Rottneros IK efter mål av Peter Lundqvist (2), Oscar Lidström och Fredrik Johannesson.
  • Skapad: 13 MAJ 2016 22:12

Det var ett revanschlystet Kils AIK som klev ut på Sannerudsvallen under fredagen. Från senaste matchen (Värmskog 3-3) tvingades laget klara sig utan avstängda anfallsduon Emil Boström och Josef Hallqvist. Däremot tillkom Fredrik Johannesson och Johan Jonsson där den senare klev in från start.

 

Dagen till ära klädde sig Kils AIK också i nya matchshorts som pryddes av Länsförsäkringars logga vilka ordnats av Stefan Henriksson. Henriksson, tidigare tränare i Kil, arbetar med stort engagemang som senioransvarig i föreningen och agerar också som ett nyttigt bollplank till oss unga tränare.

 

Och just det, alla fotografier är tagna av Krister Nilsson...

 

77824

 

DSC_4169

Johan Jonsson

 

Hemmalaget stod för en väl genomförd match och stod i slutändan som klara segrare. Men killarnas miner när de trampade rätt tuvorna på mattan efter matchen kunde varit helt annorlunda om inte Adam Modén redan i den andra minuten stått för en kvick benparad när en Rottneros-spelare slet sig helt fri i straffområdet. 

 

I publiken fanns Kils AIKs Gamla Fotbollsvänner som hade kallat till samling inför match och Wallmans, "Gummi", "Håman", Sälgeback och många fler trotjänare från klubbens historia fick istället se ett Kils AIK som tände på alla cylindrar.

 

DSC_4153

Jan Wallman och Hans "Håman" Lindblom från Gamla Fotbollsvänner

 

Kil spelade med ett stort bollinnehav på offensiv planhalva där laget visade tålamod och metodiskt vände kant - ofta genom inspel i mitten. Detta ger kanske inte alltid direkta resultat men över 90 minuter nöter det ned motståndare som får springa enormt. 

 

Bollinnehavet till trots var det Rottneros IK som även fick matchens nästa målchans när laget utifrån lossade ett skott som Modén åter kunde rädda. Förutom dessa två räddningar under matchen dirigerade Sysslebäcks-sonen sitt försvar med järnhand och utan att ha gjort någon dålig match tidigare är det glädjande att Adam verkligen får vara tongivande på samma sätt som han var under försäsongen.

 

Efter dryga halvtimmen kom 1-0 vilket från ledarhåll kändes förlösande men som från en objektiv åskådare kanske kändes mer väntat. Oscar Lidström vände in från kanten och spelade in till Peter Lundqvist vars klassavslut strax utanför straffområdet borrades in i det bortre hörnet.

 

DSC_4213

 

Bara några minuter från pausvisslandet gjorde samme man 2-0 som var om än vackrare, framspelad av John Andersson kunde 26-åringen i högerkanten av straffområdet dundra in sitt fjärde mål på tre matcher. Klass från 26-åringen som har förmåga långt över division 5. Dessvärre utgick Lundqvist med en känning i låret tidigt i andra halvleken och kommer vid fortsatt känning inte att riskeras i nästa match vilken är redan till onsdag borta mot Mangskog.

 

I halvtid prisades spelvändningarna, viljan att verkligen spela bollen och inställningen som visades tydligast i återerövringen av tappade bollar. Vi var innan matchen inställda på ett lite mer rakare och tidigare djupledsspel men detta var kanske det enda som inte gick enligt matchplanen. Kils-sonen Henrik Hägg och övriga i gästernas backlinje hade bra koll på dessa samtidigt som medvinden försvårade i den första halvleken.

 

2-0 är ett mål från definitiv match och det var lika fokuserade spelare i Kils AIK som gick ut i den andra halvleken. En av de mest fokuserade var Viktor Hultman vars öppnande krossboll på åtminstone 40 meter i den 53:e minuten nådde Oscar Lidström på högerkanten. "Lidas" - som inlett säsongen makalöst bra - tog ned bollen, fintade och gick runt sin motståndare och från nära håll placerade in 3-0.

 

DSC_4244

"Lidas" börjar trolla...

 

DSC_4247

...och får fira 3-0!

 

Ridån var halvvägs nere och Kils bollinnehav och rörelse tog ut sin rätt på sina motståndare som splittrades mer och över banan. "Kaveljererna" har under min tid alltid haft som kännetecken att spela med stort hjärta för varandra och den här matchen var inget undantag. Även om tröttheten tog ut sin rätt slet de hårt och gav aldrig upp. Dessutom har de den glimt i ögat som våra nivåer förtjänar vilket tillsammans med en duktig domartrio som förespråkade dialog gjorde att matchen trots hårt närkampsspel ändå var en trevlig tillställning.

 

I 68:e minuten gavs Fredrik Johannesson öppet mål för 4-0 efter att John Anderssons skott tippats åt sidan av målvakten. Detta var inhopparen andra mål på Sannerudsvallen i år efter att han även gjorde mål hemma mot Jössefors. Också välförtjänt assist av anfallskollegan John som under matchen ständigt var spelbar, mötte boll och fördelade och slet hårt defensivt. Den förre Lysviks-spelaren är också den första på många säsonger som förärats en banderoll på Sannerudsvallen som några tillresta i publiken satte upp i halvtid. Läktarkultur på Sannerudsvallen! Vi hoppas på repris...

 

DSC_4236

 

DSC_4286

 

En tom målkolumn bakåt blev viktigare ju längre matchen led men tyvärr skulle inte laget få glädja sig åt en sådan då gästerna reducerade med kvarten kvar. Surt där och då men efter matchen var det ingen gråt över spilld mjölk även om en duktig backlinje som läst sina läxor ordentligt från senaste matchen var förtjänta av en "nolla".

 

4-1 blev resultatet och Kil fick dessutom möjlighet att lufta hela sin trupp förutom Andreas Ståhlbergs vars krånglande fot vilades för matcher framöver. Marcus Schmidt klev in som vänsterback med pondus, Tim Andersson ville inte vara sämre på mittfältet och Carl Abrahamsson slet på sin vänsterkant. I en något mer avslagen slutkvart kunde också hemmalaget göra betydligt fler mål där batteriet Johannesson var nära flera gånger och Oscar Lidström missade ett kanonläge.

 

Men men, 4-1 var ju också det Sven Olsson hade tippat så då fick det duga gott.

 

Återigen; en mycket väl genomförd fotbollsmatch och en härlig revansch från mini-debaclet borta i Värmskog. Hela laget utan undantag förtjänar beröm efter fina insatser och lagmaskinen Kils AIK monteras ihop mer och mer. Många yngre har tagit kliv den här säsongen men det samma ska sägas om representationslagets "veteraner". 27-årige Oscar Lidström, 28-årige Viktor Hultman och Olle Härdelin visar inte bara offensiv kreativitet, vilja utan också stort ledarskap. Den sistnämnde var inte riktigt sig själv mot Värmskog men var idag ingenting annat än ett monster att möta och en gigant att spela med. 

 

Samma kväll spelade Kils AIK 3 1-1 borta mot Carlstad FC med Mirza Durakovic i spetsen och Roger Sundholms mannar har inlett säsongen strålande med två segrar och en oavgjord.

 

Några som också inledde säsongen fint är Kils AIK 2 med sin seger med 4-0 mot Bjälverud. Två veckor senare, i morgon, är det ny match då Kils AIK 2 möter Ekshärads BK klockan 15:00 på Sannerudsvallen. Kom ner och kolla!

 

DSC_4297

 

DSC_4269

Johan Arvidsson

 

DSC_4226

Peter Lundqvist

 

DSC_4287

Tim Andersson

 

DSC_4151

Ewa Andrésen, Claes Abrahamsson och Jan Sälgeback

Skribent: Ola Andrésen


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info