Hoppa till sidans innehåll

VIF kontrade sig till seger

27 MAJ 2017 20:59
Kils AIK förlorade hemma mot Villastaden med 0-2 (0-2).
  • Uppdaterad: 27 MAJ 2017 21:50

Kils AIK kunde inte rida vidare på sina två raka segrar utan fick en lektion i kontringsfotboll av numer delade ettan Villastadens IF som därmed är obesegrade i hela sju matcher i division fyra.

Matchen föregicks av att fotograf Krister Nilsson uppmärksammades på sin 70-årsdag. Efter troget fotande i mer än ett decennium för Kils AIK var denna match inget undantag utan samtliga bilder även från denna match knäpptes av "födelsedagsbarnet". Matchen som sådan gladde dock varken honom eller andra med Kils-hjärtan i publiken...

Grattis Krister Nilsson!

Vi kom väl förberedda till matchen och hade koll på Villastadens sätt att spela fotboll. Kompakt, med lågt lag och raka bollar i snabba omställningar på skickliga anfallare med Jimmy Frisk i spetsen. Vetskapen om detta hjälpte dock inte mycket då nände Frisk redan i andra matchminuten kunde göra matchens första mål på just en sådan kontring.

Kils matcher hittills har ofta varit tillknäppta historier men i värmeböljan i dagens match skapades det mer chanser för båda lagen under första 15-20 minuter än vad som varit fallet under hela matcher tidigare.

Hemmalaget tilläts ha ett rejält bollinnehav och flyttade upp sina positioner vilket helt spelade ett försvarsinriktat Villastaden i händerna. Fredrik Vikman fick ofta fri gata från sin ytterbacksplats vilket är en syn vi saknat i matcher där vi inte kunnat kontrollera bollen och kanske skulle han fått bollen än oftare. Visserligen skapades flera fina målchanser för de rödklädda efter ett skapligt kombinationsspel där Olle Härdelin och Zlatan Hazbic var nära att göra mål.

Fredrik Vikman på en av många offensiva utflykter.

Villastaden kändes dock än farligare i sina omställningar. Enkelt och rakt från egen backlinje på blixtrande snabba anfallare vållade laget Kil stora problem matchen igenom. De anföll med mer beslutsamhet och en tydligare tanke om hur de skulle spela bollen på offensiv planhalva.

0-2 tillkom efter ett skott utifrån som studsade under ett par ben även om Modén i vanlig ordning var den första att säga att han kunde tagit den. Målvakten skulle dock under matchen revanschera sig många gånger om och kan resultatet till trots se tillbaka på ännu en strålande insats mellan stolparna. Faktum är att det kunde varit 0-3 om inte burväktaren avstyrt ett friläge i en matchbild där Kils AIK verkligen inte gynnades av bollinnehavet.

Buba Conteh och Peter Lundqvist byttes in i halvtid där framför allt den senare kom att oroa gästerna under avslutande 45 minuterna. Bollinnehavet i dessa måste varit nära 9/10 men bolltempot var lågt och rörelsen ännu lägre - skulden till detta var inte bara vår förmåga eller värmen utan kanske framför allt ett defensivt skickligt Kristinehamns-gäng.

Peter Lundqvist gjorde pigga 45.

Vi får gå tillbaka till träningsmatcherna eller än längre till seriematcherna förra året för att hitta en match vi fick äga så mycket boll. Skillnaden i dessa matcher var att vi mot sämre lag hade råd att vara naiva och övermodiga i vårt sätt att flytta upp manskap eller rulla fotboll. Mot Villastaden med spetskompetens på helt rätt ställen straffade det sig.

Fem mål gjorda efter sju matcher är heller ingenting vi är nöjda med men det är samtidigt en aning märkligt att vi går från denna kamp utan ett enda mål framåt. I andra halvlek dribblade sig Peter Lundqvist fram till två fina lägen, Buba Conteh cykelsparkade på ett annat och Marcus Schmidt kunde sånär träffa rätt nära målet.

Matchbilden var ensidig - Kils AIK förde matchen men det är utan tvekan så att Villastaden föredrog det så. Allt eftersom Kil chansade framåt fortsatte gästerna att springa till sig fina lägen i djupled - om det var två eller fler frilägen som Modén räddade i andra vet jag inte.

Den som kom till flest möjligheter att spräcka målnollan var den som spelade minst. På tio minuter hade Robin Svensson tre fina avslut på mål - målvakten i Villastaden gjorde fina räddningar på alla tre där en dundrande halvvolley från Högboda-sonen var svettig värre och ett agerande få målvakter i denna serien skulle mäkta med.

Robins första av tre bra avslut...

0-2 slutade matchen och få med fotbollsögon kan säga att det inte var rättvist. Kils AIK hade det mesta och det bästa av spelet med en idé att spela sig igenom spelytorna men passningstempot var alldeles för lågt och löpningar alldeles för få för att bräcka de gulkläddas starka handbollsförsvar.

Kils AIK segrade borta mot Hertzöga BK förra lördagen utan ett stort bollinnehav - Villastaden vann med ännu mindre boll - att äga bollen har inte alltid någon betydelse i fotboll. Besvikna killar muttrade om ofattbar tråkig inställning till fotboll från våra motståndare - men inte gnällde vi när vi vann förra helgen...

Nu laddar vi om för en än svårare utmaning mot serieledande IK Arvika på bortaplan nästa lördag. Västvärmlänningarna spelade idag oavgjort borta mot SK Sifhälla efter två nya mål av Elvin Suljic. Anfallaren har på sju matcher gjort 13 av lagets 17 mål och blir något i hästväg att stoppa. Men som vi ska försöka!

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info