Hoppa till sidans innehåll

Äntligen en trepoängare

11 JUN 2016 18:34
Kils AIK satte stopp för sviten med oavgjorda matcher när Sörby IK besegrades med 1-4 (0-0) på bortaplan.
  • Uppdaterad: 12 JUN 2016 11:33

Inför resan norrut mot Sörby IK hade Kils AIK tre raka matcher utan seger, detta trots att laget stundtals spelat fotboll som borde resulterat i en större poängskörd.

Inför lördagens match blev det några nya ansikten i startelvan; Marcus Schmidt klev in som vänsterback då Fredrik Vikman (ombytt som ersättare) var krasslig medan Johan Jonssons förkylning tvingade tonåringen kvar i Kil. Som yttermittfältare i ynglingens frånvaro startade Buba Conteh medan en bortrest Viktor Hultman ersattes av Tim Andersson.

 

Gästerna inledde matchen med pondus i en start där hemmalaget inte backade hem så mycket som den som läser tabellen kunde anat utan strävade mot att stressa Kil i uppspelen. Båda lagen hade som ambition att spela bollen efter den fina mattan och Kils rörliga anfallsspel med finurliga kombinationer firade inledningsvis stora triumfer.

Efter knappa tio minuter kunde Kils AIK öppnat målkontot men en storspelande målvakt stod mellan. Erik Sälgeback frispelade Fredrik Johannesson till ett fritt läge i vänster ytterkant av straffområdet - anfallarens avslut tvingade målvakten till en "idiot-räddning" och det var inte slut där. Returen kom till Buba Conteh som fick pannan på bollen mot det öppna målet (här hördes fler än en som jublade...) men i sista stund kom målvakten tillbaka med en slängning och räddade på mållinjen.

Fredrik Johannesson. (Foto: Krister Nilsson)

Några minuter senare stod de vitklädda för ett ännu finare anfall där Johan Arvidssons uppspel nådde "Sälen" som efter väggspel med Conteh kunde friställa Johannesson som fri med målvakten fick se sitt skott räddas av en benparad.

Efter en halvtimme kom nästa utmärkta möjlighet att göra mål då Johan Sandströms yttersida hittade in till en omarkerad Sälgeback som nära mål fick en fot på bollen men inte bättre än att skottet gick utanför.

Känslan av deja vú från tidigare matcher låg tät efter dessa chanser men det faktum att chanser skapades - och att chanserna inte var slumpartade utan resultatet av vägvinnande anfallsfotboll - fick oss ändå att känna oss optimistiska från sidan.

Detta kände lirarna ute på planen också men inte i positiv bemärkelse. Istället för att hitta krafter till en växel till slappnade Kil av och lagdelarna splittrades. Det var roligt att spela anfallsfotboll men inte lika roligt för alla att spela åt det andra hållet. Sista tio minuterna av första halvlek blev istället en nonchalant och svag period av bortalaget vilken kunde straffat sig.

Sörby, som ska all heder av att de verkligen försöker lira fotboll, var bara en okänslig domare från att ha en friställd spelare i straffområdet efter en omställning där Kils AIK åter hängde kvar med många spelare i offensiven. 

Halvtidsvilan kom lägligt för Kils AIK som kunde samla sig och kanske bli påminda av vad som förväntas av killarna på planen. Killarna tog detta som män och gick ut i en andra halvlek som ett betydligt bättre lag. Samma trevliga sätt med bollen men ett betydligt bättre arbete och uppoffrande spel utan den.

Och det gav resultat. Knappt tre minuter in i andra halvlek stod Johan Sandström för ett längre uppspel till Sälgeback som efter väggspel (ett av många idag...) med Fredrik Johannesson blev ensam med målvakten. Denna gången kunde inte ens Sörby-keepern stå mot utan bollen rullades behärskat in till ett förlösande första mål.

Sälen blir gratulerad av sina lagkamrater. (Foto: Krister Nilsson)

Och målet fick sällskap inte långt senare när Buba Conteh, som gjorde sig betydligt mer rättvisa som uppflyttad anfallare, spelade snett inåt till Olle Härdelin som mötte bollen med en bredsida vid straffområdesgränsen till dubblad ledning. I efterhand är det lätt att glömma men från avspark efter Härdelins mål spelade Sörby sig till ett friläge som om inte Adam Modén räddat kunde ändrat matchbilden för resterande tid som var kvar.

Så blev det inte och ketchup-flaskan var istället framme och nämnde Buba Conteh avgjorde matchen definitivt med en dryg halvtimme kvar efter att ha erövrat bollen från motståndare och från långt håll borrat in bollen i nättaket. Ett mål och en assist av Conteh visar på kvalité och ett nyförvärv som kommer göra Kils AIK till ett bättre lag. Men 25-åringens lungor har en del arbete kvar att göra för att orka med det sättet vi vill spela på men det är heller ingenting konstigt med det.

I Kil gjorde John Andersson comeback efter en stukad fot som hindrat honom från spel i några veckor. Glädjande för laget och ännu mer glädjande för en spelsugen John var att foten höll under inhoppet där var ett hot framåt på sin högerkant. Lika glädjande att se var Tim Andersson som under 90 minuter stängde ytor, fördelade bollar och återerövrade bollen till sina lagkamrater.

John Andersson Kils AIKJohn Andersson i sin comeback efter skada. (Foto: Krister Nilsson)

Chanser fortsatte att orkestreras fram, nu kanske genom rakare spel på tröttare motstånd men avsluten var tama. När Sörbys duktiga målvakt skadades och en utepelare fick ställa sig blev Kil kanske lite för självsäkra för avsluten träffade visserligen målramen men utan att vara nära att spä på målskörden.

I det andra straffområdet höll Modén rent men en lite för spektakulär hemåtnick av Kils-spelare höll på att blåsa lite liv i matchen men avslutet av rödklädd anfallare gick visserligen förbi målvakten men också över målet. 

4-0 kom från elva meter efter att Sälgeback vänt runt och dragits ner i straffområdet. Olle Härdelin var som vanligt omutbar vid straffpunkten och gjorde därmed sitt andra mål för dagen och tredje balja för säsongen.

Erik Sälgeback, Kils AIKErik Sälgeback med boll i straffområdet. (Foto: Krister Nilsson)

En bra andra halvlek fick dock en tråkig avslutning då Sörby IK efter fint anfall på vänsterkanten hittade in till en omarkerad anfallare som inte gjorde något misstag utan gav hemmalaget ett tröstmål med matchens sista spark. Surt då det alltid är trevligt att hålla nollan men det var tre poäng och en bra prestation vi sökte och smolket i bägaren efter det målet försvann ganska fort i omklädningsrummet där Sven Olsson var i toppform under sitt framförande av Sven-Ingvars "Playa blanca".

Nästa chans till tre poäng i division 5 kommer nu till fredag då IK Viking gästar Sannerudsvallen. Men redan i morgon är nästa chans att se Kils AIK då u-laget spelar mot Rinns AIK på hemmaplan med matchstart 15:00.

 

 

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info