Hoppa till sidans innehåll

Återkomsten: "Jag är hemma"

24 MAJ 2016 21:30
Kils AIK kan med glädje presentera att tidigare KAIK-profilen Buba Conteh är klar för en ny sejour för klubben.
  • Skapad: 24 MAJ 2016 21:30

2013 var Kils AIK snubblande nära att nå division 3. En av lagets absolut bästa spelare hette då Buba Conteh som under en fantastisk säsong stod för sju mål och låg bakom ännu fler när Kils AIK slutade på andra plats i division 4. Conteh krönte den fina säsongen med att få pris som Värmlands Bästa Mittfältare på Värmlands Fotbollsförbunds gala.

 

IMG_7719

 

Efter det gick flyttlasset till Säffle FF (som snuvade Kils AIK på seriesegern året innan) där den irrationella mittfältare/anfallaren spelat de senaste säsongerna. Första säsongen spelade han regelbundet i division 3 medan det förra året främst blev spel i division 4 där han också stod för tio mål.

 

Drygt två säsonger sedan han lämnade kommer Buba nu återförenas med sina tidigare lagkamrater på Sannerudsvallen och nyförvärvet skriver själv:

 

Att lämna Kils AIK inför säsongen 2015 var bland det jobbigaste beslutet jag har tagit under mina år som fotbollspelare . Jag visste jag skulle lämna en underbar förening med massa eldsjälar och människor jag alltid komma kalla mina vänner . Men jag var sugen på prova någonting nytt och testa min förmåga som fotbollspelare i en högre divison. Och beslutet föll på Säffle FF .

 

Efter lite mer än en säsong i föreningen så har jag märkt att det  inte funkar längre för mig att spela för FF . Det är en förening med elitambitioner och två riktiga starka lag i både div 3 och 4 .  För att kunna vara med och konkurrera om en plats i laget  måste man ha både viljan och tiden vilket inte var fallet för min del . Jag sökte mig tillbaka till min gamla förening Kils AIK och lämnade förfrågan angående en återkomst och blev bemött med öppna armar .


KAIK har förändras som lag sedan sist jag tillhörde truppen och  efter min första träning så märktes det  varför de fått en bra start på säsongen. Det är ett lag med många vältränade och duktiga lirare. Jag ska jobba hårt på träningarna för att komma upp i bra form så fort som möjligt så jag kan bidra till laget . Jag vill tacka Säffle FF för den tiden vi fick ihop och önskar dem all lycka framöver . Jag är väldigt lycklig för att få vara en del av KAIK-familjen igen och längtar och dra på mig den röda tröjan igen."

 

Det tål att påpekas att Kils AIK inte aktivt jagat sin förra publikfavorit men när möjligheten dök upp, oavsett om säsongen redan är igång, var det inget att tveka på. Buba tillför med sin karisma, kamratskap och vänlighet oerhört mycket i en förening och hans nygamla lagkamrater är lyriska över återkomsten.

 

Förutom detta har en tränad Buba fotbollsmässiga kvalitéer för långt över vår nuvarande division; ett härligt driv i steget, en bra speluppfattning och goda avslut kombinerat med en järnvílja på plan. Det är inte rättvist mot spelaren själv att jämföra honom med 2013 års form men vid regelbunden träning kommer hans utveckling och framfart att bli spännande att följa framöver.

 

Då både Säffle FF och NWT rapporterat om värvningen bör det utifrån vad som skrivits tilläggas att 26-åringen inte är värvad med avsikt att enbart spela i vårt utvecklingslag i division 6. En Conteh som tränar regelbundet konkurrerar på lika villkor med övriga i truppen som därmed får en förhoppningsvis än mer hälsosam konkurrens. Att hans första sparkar i återkomsten sker i ett utvecklingslag är troligt men vi hoppas naturligtvis att de allra flesta kommer att vara i vårt representationslag.

 

Kils AIK vill rikta ett stort tack till Säffle FF och i synnerhet Göte Andersson för en framåtskridande och trevlig dialog där Säffle-klubben varit helt anspråkslösa för egen del och bara agerat efter spelarens egen önskan. Stort tack!

 

Bubas spelarprofil

 

Spelarprofilen från 2013 hittar du här.

 

Några bilder från senast det begav sig...

 

_DSC6738

Foto: Krister Nilsson

_DSC6767

Foto: Krister Nilsson

_DSC8635

Foto: Krister Nilsson

_DSC8640

Foto: Krister Nilsson

Skribent: Ola Andrésen


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info