Hoppa till sidans innehåll

Avslutning 2018: Tårar, skratt och nya hejaramsor

18 NOV 2018 13:18
Säsongen 2018 är officiellt över.
  • Uppdaterad: 18 NOV 2018 13:18

Säsongen 2018 är officiellt över även för Kils AIK som under lördagen höll sin späckade avslutningsfest.

Alla foton från kvällen är tagna av Krister Nilsson.

10:00 samlades Kils-killarna på Sannerudsvallen för en förmiddag av aktiviteter. På sedvanligt manér var inte alla där på utsatt tid men strax efter klockan 11:00 marscherade killarna, iförda träningskläder och lagvästar, ut på byn för den första anhalten - den lokala "bokhandeln".

Efter det väntade spökboll, fotbollstennis och "blindboll" på helig mark i Vikstahallen där Jan-Inge Boris chockerade med att delta och stod för enligt uppgifter för helgjutna insatser. Det talades om någon sorts klubbrekord i fotbollstennis. I alla fall var det ett personligt sådant enligt honom själv.

Vid 14-tiden var killarna tillbaka på Sannerudsvallen. Några spelade bordtennis, andra spelade gurka, andra satt i bastun och några spelade sällskapsspel. Några hjälpte även Honraw Ghassali med att grilla hamburgare och korv. Tack Honraw!

Timmarna går fort på Sannerudsvallen och vid 19-tiden hade Lennart och Kirsi Bäckman - för vilken gång i ordningen - dukat upp förrätt, huvudrätt och efterrätt till spelare, ledare och andra eldsjälar runt omkring. Tack snälla!

Temperaturen blev högre och högre i lokalen och de vanligt förekommande sångerna till Kasper, Buba och Tim ekade. Några nya såg dagens ljus - Ramefelt stod för ett fint men högst misslyckat försök att ära sin målvaktskollega Adam Modén men mottog kanske själv en mer lyckad ramsa.

När Fredrik Johannesson tackades av efter fyra säsonger blev det också blödigt, inte minst från "Slaktaren" själv, då han läste fina ord som spelare skrivit i en bok till honom. Några skrev några rader - andra skrev noveller - och jag hoppas att Johannesson kan se tillbaka i pärmen om några säsonger med samma glädje som igår. Om den inte försvann i firandet. Johannesson kommer att nästa säsong flytta tillbaka till Borås och han kan se tillbaka på fyra fina säsonger med hårt slit, vackra mål men framför allt ett gott kamratskap.

Även undertecknad tackade för sig. Jag hade inte förmågan att tala koncist och äger heller inte förmågan att skriva kortfattat men för den som vill kommer en längre text med mina tankar att kunna läsas här senare under dagen. Och för den som inte vill göra det vill jag då flika in här mina varmaste ord till hur ni stöttade mig igår!

Efter detta var det dags för prisutdelning som i år var några traditionsenliga utmärkelser men också några nya. Årets mål gjordes av August Nilljung vilken fick överlägset flest röster för sin vänsterpärla hemma mot IFK Sunne. Tvåa var skyttekungen Erik Sälgebacks frisparkskanon borta mot Nyedshov.

Årets träningspris gick till Kasper Huatorpet som var närvarande på fantastiska 95 av 98 träningspass. När jag frågade honom i oktober när han senast missade en träning såg han förlägen ut och sa att det inte var så länge sedan då han missade träningspassen vi gjorde i AirDome. I mars.

Rösterna till Årets mest värdefulla spelare i division 4 var fördelade på hela nio spelare som gett allt vad de förmår till klubbens representationslag under säsongen. Anders Svensson var den som mottog utmärkelsen, några röster fler än mittbackskollegan Eric Frick och målvakten Adam Modén. 

Årets mest värdefulla spelare i division 6 blev kapten Tim Andersson - närmast utmanad av Andreas "Munkfors" Svensson. Det kanske sannerligen var mittbackarnas säsong. Division 6 slutade till sist på en pallplats i sexan vilket får anses mer än godkänt.

Det nyinstiftade priset Årets Tunnel gick till David Åkerberg. Förvirringen var dock stor i efterhand - var det den som tunnlat mest eller blivit tunnlad mest som priset avsåg? Eftersom jag, som stiftat priset, inte har någon aning själv är det upp till var och en att avgöra. Jag tror David tolkar det på rätt sätt...

I Kils AIK dansas det mycket. Innan träning, ibland under träning och inte minst under våra årliga Trandanser. Under 2018 hade vi också en fredag där vi prövade afrikansk dans under roliga men skräckfyllda tre kvart. Under KAIK-TV hittar ni alla killarnas dansande alster. Detta måste naturligtvis prisas och Årets dansare 2018 blev, i tät konkurrens, Erik Ramefelt.

För Årets kamrat 2018, i mina ögon ett av de mer prestigefyllda, var rösterna glädjande nog även där utspridda över många spelare. Den som tog flest blev "Mr Kils AIK" - Olle Härdelin.

Om något pris väger tyngre än något annat kanske det är Årets KAIK-hjärta. Priset delas ut till den person runt laget som gett mest för föreningen. Med fina motiveringar från de som röstat gick priset välförtjänt till Anders Svensson som stått för helgjutna insatser på planen men som också slitit hårt utanför den.

Styrelsen tackade av oss spelare och ledare medan spelare tackade av styrelsen och ledarna. Av de förstnämnda mottog vi en blomma jag hoppas ska överleva hemma hos mig och av de sistnämnda biljetter till Kristian Luuk och Malte Hallquist. Tack!   

Därefter avslutades den formella delen av dagen med ett nytt uppskattat brandtal av Eric Frick och en KAIK-cover på en Sven-Ingvars låt. Finns den inspelad skulle jag vilja höra den igen...

Kvällen fortsatte därefter med fler kalla öl och nya rundor sällskapsspel. Några stängde Sannerudsvallen sent medan andra stängde utelivet i Karlstad. Några vaknar upp med ett pris idag - men att vara på en KAIK-fest är att vara segrare och 2018 års var inget undantag. Galna upptåg, höga skratt, hesa ramsor och blödigt gråtande. Precis som det alltid har varit och förhoppningsvis alltid förblir. 

 

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info