Hoppa till sidans innehåll

Avslutningsfesten: priser, gråt och skratt...

11 OKT 2016 13:29
2016 års säsong är över och Kils AIK avrundade som vanligt säsongen med en avslutningsfest.
  • Skapad: 11 OKT 2016 13:29

2016 års säsong är över och den får betraktas som en succésäsong för seniorlagen. Många unga killar har debuterat, träningsnärvaron och inställningen har varit god medan stämningen i omklädningsrummet var (som alltid) fin. Seriesegern i division 5 och tredjeplatsen i division 6 blev den spelmässiga kronan på verket.

Säsongen avrundades som vanligt under oktober med en avslutningsfest på Sannerudsvallen. Helt enligt traditionen stod Lennart och Kirsi Bäckman för maten vilket de gjort i ett decennium och det är svårt att tänka sig en fest utan deras goda mat. 

Efter maten fick undertecknad stå i centrum under mer än tre timmar när säsongen skulle summeras. Detta utifrån ett bildspel med bilder, videoklipp, träningsstatistik, spelarpriser, sång och inte minst en "throwback" till säsongerna från förr. Skratten var många - men även tårarna när spelare talade ur hjärtat om vad Kils AIK betyder för dem.

Och visst vann vi en serie i år - men kvällen var kanske mer behövligt konstaterande att det vi gör ute på en fotbollsplan är inte anledningen till varför vi återvänder till Sannerudsvallen år efter år. Att tio spelare (eller ledare) varit aktiva i seniorlaget i mer än tio år är ett kvitto på att kamratskapet är viktigare.

Spelare hyllades - men lika mycket lovord fick helt riktigt ändå de ideella drivkrafter som verkat runt seniorlagen; Bäckmans är redan nämnda men även Anders "Hickis" Johansson, Stefan Henriksson, Ewa Andrésen och Krister Nilsson fick lovord med all den äran.

Följande spelare framröstades till priser;

Årets Träningspris Kasper Huatorpet (97%) och Tim Andersson (96%)

Årets Genombrott Johan Jonsson

Årets Försvarare division 5 Eric Frick

Årets Försvarare division 6 Martin Hallqvist

Årets Mittfältare division 5 Viktor Hultman

Årets Mittfältare division 6 Danny Gilbert

Årets Anfallare division 5 Buba Conteh

Årets Anfallare division 6 Fredrik Johannesson

Årets Mål Kim Engdahl (0-1 mot Mangskog)

Årets Mest Värdefulla Spelare division 5 Eric Frick

Årets Mest Värdefulla spelare division 6 Johan Sandström

Årets KAIK-are Johan Sandström

Tämligen summariskt skrivet, jag hade kunna skriva spaltmeter om varje spelare (eller de spelare som var nära att vinna) men tanken var att för en gångs skull hålla det koncist.

2016 är över och årets upplaga av Kils AIK har gjort det bra. Jag skulle ljuga om vi är i startgroparna för nästa säsong då vi förtjänar några veckors ledighet men precis som inför varje säsong blir det förändringar.

Cirkeln efter ett decennium i Kils omklädningsrum är kanske sluten för några spelare och vem kan klandra dem - en tränare håller dock de tummar han har på att vi ska kunna mönstra samma lag som nästa säsong.

Däremot blir det inte samma ledarduo. Edin Mesic - som flyttade hem till Dalsland och Åmål under säsongen har efter moget övervägande bestämt sig för att pendlandet blir för svårt nästa säsong och Kils AIK får alltså klara sig utan hans kunskap, lugn och vinnarhuvud nästa säsong. Även utvecklingslagets tränare Jason Gilbert som visat både mod och entuasism i sitt arbete med utvecklingslaget har svårt inför nästa säsong men där vill den naiva drömmaren i mig hoppas...

Två kamrater och uppskattade ledare som är tuffa avbräck för Kils AIK som därmed letar nya ledare. Detta samtidigt som vi sonderar efter nya spelare om det skulle vara så att några tackar för sig. Men först lite vila... 

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info