Hoppa till sidans innehåll

Bollen vill inte in...

10 JUN 2017 17:49
Kils AIK förlorade sin tredje raka match - denna gången mot Strömtorp IK med 1-3 (1-2) i en match Karzan Azizi gjorde Kils enda mål.
  • Skapad: 10 JUN 2017 17:49

Även detta matchreferat skrivs i moll med liten variation från de senaste matcherna sett ut i mina ögon. Kils AIK står för en bra match, är bollförande och det lag som skapar tillräckligt med målchanser för att vinna en fotbollsmatch flera gånger om.

Men vi gör det inte. Och tillräckligt mycket vet vi alla att det inte är otur. Jag är tveksam till om det skrivs historieböcker om division 4 men om så vore fallet skulle det fortfarande bara stå 1-3 till gästande Strömtorp. Ett lag får inte stilpoäng för att spela sig till mängder av målchanser som inte förvaltas. Men ett lag får poäng genom att göra mål och där var Strömtorp tyngre, mer rutinerade och effektivare. 

SIK - med kapten Peter Samuelsson i backlinjen - hade inte i närheten av lika många målchanser men att laget åkte hem med alla tre poängen är naturligtvis inte tur. En hörnspark direkt i mål, en nick från närmare straffområdesgränsen än straffpunkten och ett volleyskott från 25 meter stavas kvalité. Om KAIK haft samma skicklighet i motståndarnas straffområde hade gästerna gott kunnat göra några mål till och vi hade ändå vunnit matchen.

Vårt sätt att spela anfallsfotboll var matchen igenom mer varierat än tidigare med ett bättre djupledsspel, fler spelvändningar och bättre bolltempo. Detta mot ett fysiskt och rutinerat Strömtorp som spelade som de flesta andra lagen framgångsrikt har gjort mot oss; med ett rakt och långt spel från egen backlinje och inlägg på det mesta de kom åt.

1-0 gjordes efter att en inåtskruvad hörna letat sig hela vägen in i mål medan 2-0 var ruskigt vackert - ett tidigt inlägg från högerkanten som SIK-anfallaren dundrade in med pannan otagbart för Erik Ramefelt mellan stolparna.

Ramefelt, som gjorde sin första match från start, gjorde trots Strömtorps effektivitet en bra match och höll också laget kvar i matchen efter en fin parad kort senare. Framför en annan storspelande målvakt skapades det också målchanser - Erik Sälgeback var nära med skallen innan Karzan Azizi kunde reducera i öppet mål efter att Buba Contehs friläge räddats. Samma Azizi var sedan nära att bli tvåmålskytt då Peter Lundqvist spelade fram den förre CU-spelaren till ett öppet läge men avslutet gick retfullt utanför stolpen.

Karzan Azizi med boll. (Foto: Krister Nilsson)

"Sälen" nära på nick... (Foto: Krister Nilsson)

 

I första halvlek låg SIK högt upp med flera spelare vilket skapade en matchbild med ganska långa lag där lagens försvarare och offensiva spelare mest syntes spela egna matcher. I den andra var vår avsikt att flytta upp laget och det i kombination med att gästerna sjönk tillbaka gav en ensidig matchbild.  Jag har svårt att tro att någon med Strömtorps-ögon skulle protestera när jag skriver att Kils AIK var det lag av två som dominerade.

Det mesta kretsade kring Peter Lundqvist - ett avslut över inuti straffområde, ett räddat friläge och ett inspel till en slängandes Johan Rosenberg som dundrades i burgaveln avverkades redan under första kvarten. Som så många gånger förr andades även en luttrad KAIK-are optimism. 

Peter Lundqvist i tre raka bilder, men så bra var han innan orken försvann och han fick kliva av. (Foto: Krister Nilsson)

Men Strömtorp, konsekvent starka på det de tog sig för, skulle vara det laget som gjorde mål istället. Ramefelt gjorde en strålande parad på ett fritt läge i straffområdet men bollen studsade olyckligt ut till en motståndare som från mitten av planhalvan på volley slog in bollen i nättaket på det öppna målet. Öppet mål i all ära men ett sådant tillslag var häftigt.

Elfsborgs-anfallaren Per Frick var i publiken - bakom en mer frustrerad Anders Frick... (Foto: Krister Nilsson)

Spelarna vek inte ner sig även om frustrationen växte och humöret heller inte blev bättre av att laget drog på sig nära tvåsiffrigt antal offsideavblåsningar i en halvlek som ju längre den spelades även såg mer och mer långbollar från hemmalaget.

Och chanser fortsatte att skapas. Erik Sälgebacks avslut inuti straffområdet gick i block, Buba Conteh sprang sig till ett nytt friläge som räddades och Viktor Hultmans inspel några meter från stolpen var en halv skostorlek från att nå Karzan Azizi.

Grädden på moset inträffade med tio minuter kvar då Sälgebacks avslut efter en hörna gick igenom samtliga spelare men räddades med bröstet av en uppoffrande spelare på mållinjen där returen studsade ut till John Andersson som sköt över.

Det är inte otur - men inte har vi tur heller. Det är en enkel slutsats att dra att kvalitén i avsluten saknades - kanske är det än mer en fråga om självförtroende och kyla. Om jag inte sett spelarna i träning eller under förra säsongens seriespel hade jag kanske anat förmåga - men jag vet att den finns där även om den bidat sin tid på att visa sig. 

Vi gratulerar Strömtorp till tre poäng i en match som dömdes av en utmärkt domartrio. Bakom all bitterhet över missade målchanser är det också bara att lyfta på hatten för gästernas rutin, fysik och skicklighet på båda sidor om planen.

Peter Samuelsson styrde undan både detta och mycket annat. (Foto: Krister Nilsson)

Tränare brukar ofta sammanfatta sådana här matcher med att "så länge vi skapar målchanser är jag inte orolig för framtiden" och med förra våren i färskt minne efter matcher av samma karaktär har jag stort hopp om att det vänder framöver. Eller som Buba Conteh sa i ett tyst och uppgivet omklädningsrum efter matchen - "det måste vända snart, det kommer vända". Men det kommer inte vända sig av sig självt utan det kräver fortsatt hårt jobb på träning från både spelare och ledare.

Nästa fredag reser Kils AIK till IFK Munkfors. Tillsammans ska vi då se till att ni får läsa ett mindre bittert referat nästa fredagkväll...

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info