Hoppa till sidans innehåll

Bragd på Lövviksvallen

25 SEP 2016 18:52
De häftiga segrarna avlöser varandra och under söndagen tog Kils AIK 2 en riktig skalp när laget besegrade Ämterviks FF med 3-2. Målen gjordes av Johan Sandström, Johan Jonsson och Kim Engdahl.
  • Uppdaterad: 25 SEP 2016 19:21

Morgonen efter serieseger i division 5 vaknade trötta kämpar upp till ett drama på Lövviksvallen vilket nervöst kunde följas på sociala medier. 

Än större hjältar var grabbarna som lirade och än mer nervös var Jan-Inge Boris vars hjärta säkerligen inte arbetat hårdare än vad den stått pall för under helgen.

Förutsättningarna var att Ämterviks FF, som inte förlorat på hela säsongen, behövde vinna för att säkra serieseger. Här är Boris referat från kampen på Lövviksvallen;

På söndagen var det åter till vardagen för KAIK då det vankades U-lagsmatch borta mot Ämterviks FF. Samling på Vallen kl 09.15 för de 13 modiga grabbar som skulle spela dagens match och det var en sliten grupp, den tidiga morgontimmen och att några lirare hade firat gårdagens seger i division 5 hade satt sina spår.

Matchen inleddes bäst av ÄFF som nog kände sig ganska säkra på att de skulle ta hem segern. Hemmalaget hade mycket boll men kom inte till några farligheter. När sedan Johan Sandström i den 10:e minuten fick tag på bollen på egen planhalva och avancerade framåt via två vunna motlägg och några tvåfotsdribblingar lät han stora kanonen tala och det blev helt tyst runt planen när ÄFF-nätet stod som en strut bakom målvakten och 0-1 var ett faktum.

Efter det målet ökade ÄFF tempot ytterligare men det hjälpte föga mot ett för dagen samlat KAIK-försvar. I 24:e minuten fick KAIK en frispark på offensiv planhalva, Sandström lade upp bollen och smekte fram den mot Johan Jonsson som med någon sorts ninja volley/spark fick in bollen i nät och ställningen var således 0-2 i Kils favör. I den 34:e minuten kom ÄFF loss på sin högerkant. Yttern slog ett inlägg som studsade oturligt och tog på "Munkförs" och in i mål.

Resultatet stod sig sedan fram till halvtidsvilan. I halvtid tvingades vi till lite ändringar då Martin Hallqvist var tvungen att avvika då det vankades dop så andra halvlek inleddes med bara en avbytare kvar på bänken.

Andra halvlek inleddes på samma sätt som första halvlek avslutades, med stort bollinnehav för ÄFF men utan att farligare chanser skapades. I den 55:e minuten fick Ämtervik till matchens bästa anfall och rullade upp Kil ordentligt och rullade in 2-2 i öppet mål.

Efter kvitteringen fick hemmalaget mer luft under vingarna och kom i våg efter våg. De flesta trodde nog då att det röda youtubetåget skulle rulla igång på allvar och köra över de vitklädda KAIK-grabbarna. Men idag kunde ingen ta sig förbi utmärkte Kasper Huatorpet och hans försvarskollegor. De få gånger de tog sig fram till avslut så avstyrdes det av en storspelande Henrik Reimer i Kilsmålet.

Sen i den 67:e minuten fick Tim Andersson tag på bollen på offensiv planhalva och lät högern tala. Målvakten gjorde en bra räddning men tvingades släppa retur som Kim Engdahl påpassligt slog in till 2-3 och som seden sig bör firade han med en trana vid kortlinjen.

Sista 20-25 minuterna fick inte Kils AIK låna bollen långa stunder, men med det hjärta och den inställning grabbarna visade idag är vi grymt svårslagna. En inställning som personifieras av unge Simon Sjöström som stoppade en frispark med näsan. Det är vilja det och helt ärligt så var det aldrig riktigt nära att Ämterviks FF skulle vinna dagen drabbning.

Matchens spelare: Kasper Huatorpet, Johan Jonsson och Henrik Reimer.

Och som avslutning vill jag passa på att tacka alla spelare som har ställt upp för utvecklingslaget denna säsong. Både gamla gubbar och snorvalpar har sett till att vi har fått en riktigt bra säsong. Jag är verkligen stolt över att få tillhöra KAIK 2016 och med tanke på hur många 15-16 åringar vi har låtit prova på seniorspel i år så ser framtiden riktigt ljus ut. Hoppas att jag får träffa er alla på Vallen nästa säsong. Passa nu på och njut av en välförtjänt ledighet.

Kils AIK 2 slutade därmed på en fin tredjeplats i serien - endast slagna i tabellen av Ämtervik och Bäckalund där de sistnämnda alltså vann serien.

Statistik för hela truppen (runt 45 spelare har deltagit i Kils AIK 2) finns att se här.

 

Skribent: Jan-Inge Boris
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info