Hoppa till sidans innehåll

Brandskattat KAIK kollapsade i Strömtorp

16 SEP 2017 20:23
Kils AIK förlorade mot Strömtorp IK med 5-0 (0-0) efter en kollaps i andra halvlek.
  • Uppdaterad: 16 SEP 2017 20:27

Frågan är om någon i Kil varit med om värre minuter än den inledande kvarten i andra halvlek då hemmalaget gick i från till 4-0. "Vad-fan-hände"-känslan sitter fortfarande kvar när detta referat ska försöka pusslas ihop.

Förlusten i den viktiga bottenmatchen mot SIK innebar den fjärde raka utan poäng där vår fina inledning av hösten känns avlägsen. Vi har de senaste matcherna hamnat i ett olyckligt scenario där halva truppen tvingats bytas ut inför varje match och har svårt att få till den kontinuitet som krävs.

Resultatet till trots är det killarnas triumf den här matchen att vi kommer till spel med en 16-manna trupp efter att en veritabel sjukstuga slagit läger på Sannerudsvallen i veckan. Åtta av de 16 spelare som var med idag har av skada eller förkylning missat träningar i veckan och det var länge tveksamt om flera av dem skulle spela. Och då var det ändå en desto större skaran spelare som på grund av värre krämpor, resor eller avstängningar som missade kampen. Detta är den nyckfulla höstfotbollen där det otursamt för vår del innebar möte mot ett enligt egen utsago ordinarie Strömtorp.

Mitt i denna fotbolls-sorg vill jag ändå framhäva de spelare som trotsade smärta och sviter av förkylning för att representera föreningen där de annars hade behövt att vila om vi haft fler spelare att tillgå. Jag är omgiven av idel lagspelare i detta gäng och i detta elaka är det ändå något att glädjas över. 

För aldrig har jag sett så många olika typer av salvor, skydd, tabletter, tejper eller andra medikament i ett omklädningsrum innan matchen och det är ändå en syn som i sig är vacker även om den inte är lovande. Den spelare som mina tankar går mest till är Danny Gilbert som gick sönder redan på uppvärmningen och troligtvis har spelat klart för säsongen. 

Det kommer aldrig stå något annat än 5-0 i tabellraden oavsett hur jag spekulerar och mot ett hemmalag med Ottosson, Samuelsson och Andersén som fina offensiva spetsspelare hade vi fått en jobbig resa oavsett. Men i 45 minuter höll vi uppe spelet väl där årets två startdebutanter; August Niljung och Johan Sandström tillhörde de riktiga glädjeämnena. Ingen av dem var tillräckligt frisk för att träna i torsdags men med uppoffrande fysik och kvickhet och teknik stod de för fina insatser i var sin ände av planen. Detta var också Niljungs debut från start för representationslaget - en plats han förtjänat efter en fin säsong men ändå en match han kanske vill glömma.

Strömtorp spelade som senast; långa och raka uppspel i djupet där Peter Samuelsson plockade ned det mesta där hemmalaget också hotade i djupled. SIK är tunga och naglade sig fast på offensiv planhalva i omgångar, dock utan att skapa mer än ett riktigt farlig avslut på mål som Adam Modén strålande parerade från nära håll. Laget bombarderade Kils straffområde med inlägg från alla möjliga håll men de rödklädda kunde freda sitt mål fram till halvtidsvilan.

Gästerna hade några tillfällen till mål; Zlatan Hazbic ett par avslut men det blev mest "nära-lägen" efter inspel från Skoog och Niljung på varsin kant eller en hörna som ses här nedanför som sånär kunde tråcklas in. Möjligheterna i djupled var annars stora men det saknades kyla och offsideavblåsningarna duggade tätt, måhända om några kändes märkligare än de andra men flaggan lyftes ett par gånger för mycket även för det andra laget också.

Vi var tillfreds efter första halvlek och såhär i efterhand önskar jag att jag hade sagt något helt annorlunda i halvtidspausen. 0-0 vid 45 blev nämligen 4-0 innan timmen var spelad och frågan är om jag varit med om något sportsligt värre i mitt föreningsliv. Det kändes som att Strömtorp gjorde mål på allt i en kollektiv insats som definierar ordet kollaps. Aldrig har jag sett så många anfall från ett motståndarlag starta så enkelt och så högt upp med så få spelare mot sig. Jag vet fortfarande inte vad som hände och det lönar sig inte att här utse vilka som kunde gjort annorlunda - några av målen var vackra och några minst sagt enklare. 

Från sidan saknade vi helt förmåga att väcka killarna och att det rann iväg är lika mycket vår skuld som spelarnas - även om störst skuld bär kanske Strömtorps duktiga offensiva spelare som hade lekstuga i den andra halvleken. 

Innan matchen var slut blev det också 5-0. Kanske tog vi tag i det bättre, många ska ändå ha en eloge för att de i ett hopplöst läge försökte, eller kanske nöjde sig Strömtorp och slutet av matchen spelades av utan att något egentligen hände.

Detta var vår första riktiga storförlust över säsongen och den kunde inte kommit i ett sämre tillfälle. Förlusten är naturligtvis inget att orda över och hade heller under omständigheterna inte vara något att skämmas över. Men de stora siffrorna och den där kvarten kräver sin revansch och med en vecka kvar till nästa match kan jag knappt bärga mig för chansen att kunna revanschera oss.

Torsken ökar också på vår mindre smickrande svit på fyra raka förluster som har tagit oss från tätkänning till negativ kvalplats. Men nu är inte tiden att sörja, nu är inte tid att gräma sig eller ondgöra sig för matcher som under säsongen borde slutat annorlunda. Nu är det istället tid för spelare och ledare att visa hjärta, inställning, engagemang och träningstimmar för varandra för att vi ska vända det. Och att döma av det som sades i omklädningsrummet efter matchen har de flesta redan börjat ladda för nästa helg då IFK Munkfors väntar på Sannerudsvallen i vad som nu är en måste-match för de rödklädda. Alla till vallen!

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info