Hoppa till sidans innehåll

Chansrikt men målsnålt mot Rinn

12 JUN 2016 17:44
Kils AIK 2 spelade 1-1 (1-0) mot Rinns AIK i en match som inte saknade chanser för fler mål.
  • Uppdaterad: 12 JUN 2016 19:00

Kils AIK 2 tog emot Rinns AIK i den första av tre raka hemmamatcher i spelschemat. Det var ett ungdomligt lag varvat med några mer rutinerade killar som intog Sannerudsvallen i vad som skulle bli en jämn drabbning. 

Tio killar har hittills gjort mål för Kils AIK 2 under säsongen 2016. Idag fanns bara en enda av dessa med i truppen (Josef Hallqvist) vilket visserligen höll på att räcka hela vägen då 20-åringen var ett duktigt hot för Torsby-gänget under matchen

Att matchen skulle sluta oavgjort var svårt att tro efter de inledande minuterna. Inte lång tid efter domarens första signal låg bollen i nät där målskytten Josef Hallqvist fri med målvakten förvaltade Martin Hallqvists lika fina framspelning. Kapten Martin fick kort tid senare linka av efter en spark mot foten, synd då han i sin nya roll som innermittfältare startat piggt.

Martin Hallqvist. (Foto: Krister Nilsson)

Samme "Jofa" var sedan nära två gånger om med en nick i fritt läge nära mål och sedan med ett avslut vid första stolpen på Johan "den äldres" inspel - målvakten stod där för en bra räddning.

Halvleken tillhörde utan tvekan KAIK men Rinn växte in i matchen som också blev mer och mer fysisk. Att den var grinig är kanske fel att påstå men det smällde bra i närkamperna men också med munnen från flera spelare i båda lagen.

Johannes "Kongo" Nilsson både gav och tog på mittfältet. (Foto: Krister Nilsson)

Chanser fortsatte att skapas där hemmalaget innan halvtidsvilan var nära flera gånger om, Johan Andersson (d.ä.) fick se sitt friläge räddas av målvakten innan flera spelare var nära på nära håll i en tilltrasslad situation. 

Rinn var inte ofarliga och var nära flera gånger att ta sig till chanser, framför allt på inlägg från kanterna men avsluten på Alberth Bäckryd var få de första 45. Efter en sådant anfall ställde Kil snabbt om och i halvlekens sista sekunder kom Hampus Danielsen fri med målvakten men ynglingen fick bollen för långt från sig i sitt försök att gå förbi målvakten.

Alberth Bäckryd når högst på en hörna - annars hade utgången varit given... (Foto: Krister Nilsson)

Hampus var en av tre killar från P16 där de övriga två var Marcus Arvidsson och Simon Sjöström. Sedan tidigare har flera andra från samma lag matchats i division sex och det är glädjande att se att det finns duktiga och unga killar som både vill och tar chansen i seniorspel. Och efter att ha sett P16 två matcher under säsongen vet jag också att det finns fler duktiga killar som ännu inte visat upp sig. Spännande! 

Simon Sjöström i kamp om boll. (Foto: Krister Nilsson)

Coach Jason Gilbert ger klara direktiv till talangen Marcus Arvidsson. (Foto: Krister Nilsson).

Den andra halvleken blev en helt annan historia. Med Kils-ögon från sidan var det längre mellan lagdelarna, andrabollar förlorades lite för ofta och när Kil inte vann boll högt upp i plan präglades anfallsförsöken mer av längre bollar på jagande anfallare och inte av ett tidigare mer vägvinnande kortpassningsspel. Denna matchbild, med mer närkamper och luftdueller passade Rinn bättre som var mer rejäla i en andra halvlek där lagen inte var rädda om bollen utan bytte den med varandra efter kort tid vid deras fötter.

Kvitteringsmålet nickades vackert i en ung andra halvlek - långt inlägg från vänsterkant som knoppades in otagbart bakom Alberth Bäckryd. 

Kils AIK åts upp mer och mer av fysiska motståndare som fick nästa målchans med en sjungande stolpträff. Hemmalagets anfallare blev mer och mer isolerade med minuter mellan att de sattes i arbete men trots en matchbild som gick i de grönas tecken skapade ändå Kil fina möjligheter som så när kunde renderat. "Jofa" - som trots trötthetstecken kämpade på med stort hjärta  - kom igenom skickligt till två frilägen men målvakten stod i vägen vid båda tillfällena. 

Linus Johansson som bredvid Andreas "Munkfors" Svensson formerade ett starkt mittbackspar var sedan nära på den efterföljande hörnan med volleyn gick över mål. Studenten stod för en fin insats trots de sista veckornas förehavande både utomlands och på hemmaplan.

Linus avslut på hörna. (Foto: Krister Nilsson)

Och här "Lill-Hickis" med offensiv rush framåt. (Foto: Krister Nilsson)

Andreas Ståhlberg byttes in i en något ovan yttermittfältsroll men var även han nära att bli matchhjälte men 24-åringens avslut nära mål efter en djupledslöpning blockerades av målvakten.

Kanske är minnet selektivt och att jag glömmer någon målchans för bortalaget men att glömma den sista chansen i matchen är omöjligt. I matchens sista minuter ställde Rinn om till ett läge två mot två - när hela Sannerudsvallen väntade sig ett inspel avslutade anfallaren i ytterkant av straffområdet på egen hand - en stenhård vrist tog bollen i insidan av kryssribban och studsandes ner på stolpen och ut. 

Årets mål hittills på Sannerudsvallen hade varit ett faktum men Kil kom undan den gången och 1-1 slutade en chansrik match med olika ansikten. Rättvist sett till matchbilden där Rinns AIK var mer välorganiserade och skickligare i det närkampsspel som ofta blir i division sex även om de hade svårt att hänga med i första halvlek där Kil skapade chanser för att vinna matchen.

Många fina prestationer i ett lag där ingen föll ur ramen. Josef Hallqvist som ständigt orosmoment framåt och Sebastian "Basse" Pettersson på innermittfältet som bidrog med lugn och kreativitet stack ut bredvid en stabil fyrbackslinje.

Nästa chans för utvecklingslaget att göra mål blir hemma mot Fensbols IF till lördagen. Dagen innan spelar Kils AIK hemma mot IK Viking med matchstart klockan 19:00. Väl mött!

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info