Hoppa till sidans innehåll

Dansande Kils AIK "nere på Sannerudsvallen"

25 FEB 2018 12:14
Sannerudsvallen glödde under lördagen när Kils AIK hann med allt på en och samma dag.
  • Uppdaterad: 25 FEB 2018 12:18

Under lördagens heldag för Kils AIK hände det mesta och här kommer text som ursprungligen var tänkt som en kort resumé men som utvecklade sig till en längre text ändå.

Efter frukost, eller åtminstone ett par koppar kaffe då halva truppen inte är vana att gå upp på ensiffriga klockslag en helg, ställde sig killarna framför Krister Nilssons kamera för årets profilbilder till webbplatsen. 

Efter detta höll undertecknad en genomgång om säsongen som kommer. Med utgångspunkt från den förra och spelarnas egna förväntningar på varandra/ledare och deras målsättning målades det upp en ganska spännande bild på projektorn. Många kloka tankar syntes från skärmen och det är svårt att sammanfatta i en enda rad mer än att vi har höga krav på varandra men att det mesta kretsar kring mjuka värden om kamratskap och utveckling snarare än resultatplaceringar.

Efter detta följde spelteori vilket inte minst är viktigt för de flera nya ansiktena i Kils AIK under säsongen. Två av dem har ni fått läsa om här (Gustav Carlsson och Philip Granander) men i församlingen denna dag var också de två senaste nyförvärven i Linus Karlsson och Maher Suliman. Dessa kommer presenteras närmare framöver och då förhoppningsvis tillsammans med ytterligare tre unga killar har varit med och provtränat i nära två månader och om allt vill sig väl spelar i rött nästa säsong.

Duktiga fotbollsspelare och ödmjuka killar är vi alltid i behov av och i ovan nämnda har vi hitat helt rätt med killar som ytterligare stärker vår fina anda. Detta är välbehövligt då vi har tappat några spelare men där en handfull av olika anledningar ännu inte bränt sina första kalorier i träning. Med ett snitt på över 20 är det ändå god uppslutning på träningarna och detta vill jag se som imponerande då vädret har begränsat våra träningsmöjligheter till brutal fysträning i trånga gymnastikhallar.

Även ledarstaben har utökats med ett spännande tillskott i Per Efraimsson som målvaktstränare och träningarna följs nu allt som oftast av fyra aktiva ledare vilket är en ynnest - att ha en aktiv och regelbundet närvarande målvaktstränare får vi nog dessutom gå tillbaka till förra millenniet för att hitta.

Efter nära en och en halv timme ömsom monolog och ömsom diskussion satte sig truppen i bilarna till Tolitahallen för årets trandans. Med tydlig inspiration från landslaget i handboll gjorde de sitt bästa och var påtagligt nöjda med slutresultatet. Bella Gulldén svarade inte på våra försök till interaktion på Instagram men hade hon sett det hade hon nog gett en tumme upp. Har du inte sett det än kan du klicka här för att se Kils AIK dansa loss

Nära tre kvart fick också killarna känna på boll och det ligger en ironi i att det året vi inte deltog i en enda futsal-turnering har vi aldrig spelat så mycket inomhusfotboll...

Efter detta väntade lunch som Anders Svensson lagat innan det var dags för samkväm, styrkedroppar och repetitioner för kvällens äventyr. Lennart Bäckman och Anders "Hickis" Johansson stod (som alltid) för matlagningen. Mat av dessa herrar kommer alltid med ett rykte och höga förväntningar men duon gjorde ingen besviken - underbart god mat. Tack killar!

20:00 var scenbelysningen som skarpast och humöret på topp för årets upplaga av Kilivision Song Contest. Sju stycken grupper gjorde upp om titeln där jag inte tror någon gjorde annat än att skratta under en intensiv dryg timme av show.

Kanske var de flesta (framför allt ledarlaget) varken musikaliska, scenvana eller inövade men det tillhör tävlingen och skulle inte vara Kils AIK annars. Flera av grupperna var förhandsfavoriter; fjolårssegrarna Buba Conteh och Kasper Huatorpet (som i år deltog med Johan Arvidsson) inte minst medan Gustav Carlsson, Jesper Svensson och Philip Granander utsett sig själva till troliga vinnare.

Ungdomsgenerationen såg till att det både livesändes och fick rikligt med videoklipp bevarade för framtiden. Jag tror inte dessa smickrar någon och inget vi vill titta på såhär dagen efter. Här räcker istället Krister Nilssons bilder alldeles väl för att berätta historien. Och räcker inte dessa finns ännu fler om du klickar på Foto 2018.

Per Efraimsson som Roger Pontare frontade ledarlaget som annars bestod av Nick Borgen, Christer Sjögren och Nordman.

Adam Modén, Erik Ramefelt och Karzan Azizi.

Marcus Schmidt, Linus Karlsson och Fredrik Johannesson.

David Åkerberg, Johan Andersson och Maher Suliman.

Jesper Svensson, Philip Granander och Gustav Carlsson.

Johan Arvidsson, Buba Conteh och Kasper Huatorpet.

Efter ett intrikat och högst kontroversiellet röstningsförfarande stod det istället klart att Olle Härdelin, Johan Rosenberg och Fredrik Vikman kammat hem priset. Detta med en cover-låt på Ronny Erikssons "Nere vid Piteälva" där den lokalpatriotiska texten bytts ut mot en lika patriotisk text vid namn "Nere på Sannerudsvallen".

Efter ett extra framförande där samtliga närvarande hade ett texthäfte i handen (segervissa på förhand?) blev det allsång och alla kände nog att en klassiker var född. 

Innan småtimmarna splittrades fältet där ett gäng åkte till stan för att fortsätta kvällen, andra åkte till arbete men där ett större antal var med om att "stänga" Sannerudsvallen där det som hittades var det som dracks. Naturligtvis till sällskapsspel.

Tack till er alla för en trevlig dag!

Segrarna i Kilivision Song Contest 2018!

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info