Hoppa till sidans innehåll

Drömmål när KAIK vann i Mangskog

18 MAJ 2016 22:02
Kils AIK vann borta mot Mangskogs SK med 0-2 (0-1) efter att Kim Engdahl och Emil Boström gjorde varsitt mål.
  • Skapad: 18 MAJ 2016 22:02

Kil gjorde från matchen senast några förändringar. Anfallsparet Peter Lundqvist och John Andersson som båda linkade av från Rottneros-matchen var inte speldugliga medan försvararna Linus Johansson och Johan Arvidsson båda insjuknat. Dessutom var innermittfältaren Viktor Hultman avstängd och inhoppande målskytten Fredrik Johannesson bortrest.

 

93343

 

In från start kom Andreas Ståhlberg, Emil Boström, Marcus Schmidt, Johan Sandström och Kim Engdahl där de tre sistnämnda gjorde första seriestarten för säsongen. Lagets bredd sattes därmed på prov under onsdagen vilket är vad som vinner fotbollsmatcher över längre sikt i våra divisioner.

 

Kil tog tag i taktpinnen redan från början och vägrade envist att släppa den under matchens gång. Däremot blev gästerna bekväma i passningsspelet för att allt oftare söka mer avgörande passningar. Bollinnehavet till trots hade Kil förtvivlat svårt att skapa rejäla målchanser och Mangskog hade inga problem med att ligga rätt i sin defensiv.

 

Vänsterkanten – med Johan Jonsson och Fredrik Vikman (mannen som på väg hem från ett anfall möter sig själv på väg upp i nästa) oroade sin vana trogen och det var också från denna flank som en tidig kandidat till årets mål i Kil hade sin upprinnelse. En lång spelvändning nådde Johan Jonssons fötter och 15-åringen spelade in till Kim Engdahl centralt några meter utanför straffområdet. Engdahl tog emot bollen och nästan stillastående vristade in bollen i krysset – någon centimeter till godo från både ribba och stolpe. Vackert! Att han dessutom gjorde en trana i sin målgest var russinet på kakan...

 

DSC_4391

Kim och Olle firar 1-0 med stil. (Foto: Krister Nilsson)

 

Efter målet växlade Kil ner – Mangskog som tidigare inte pressats så högt vi hade önskat – pressades nu betydligt mindre över hela planen under en period. Tack vare ett huvudspel och andra-bollssamlande av centrala bro-vaktarna (Schmidt, Härdelin, Sandström och Frick) kom inte hemmalaget nära några heta målchanser men en sådan ”dipp” har redan straffat oss mot Värmskog och är något vi behöver stå redo för i framtiden.

 

DSC_4397

Oscar Lidström svårstoppad i båda halvlekarna. (Foto: Krister Nilsson)

 

Vi var trots ledning inte alls nöjda och hade lite elakt sagt bara förbättringsområden att diskutera i halvtid; tempot, passningskvalitén och koncentrationen önskades upp några hack för kampens andra akt.

 

Kils AIK fick också ganska tidigt 2-0 i den andra halvleken efter att Emil Boström fri med målvakten med lite flipper kunde göra sitt första seriemål i Kils-tröjan. Den fina framspelningen i djupled stod Kim Engdahl för och radarparet Boström/Engdahl har därmed stått för fem mål och tre framspelningar på de två senaste matcherna.

 

DSC_4452

Emil Boström till 2-0. (Foto: Krister Nilsson)

 

Boström sprang mycket i både defensiven och offensiven under matchen och en snabbare spelare med hårdare avslut i våra divisioner är svår att finna – lite mer självförtroende på 18-åringen och målen kommer komma ännu tätare!

 

DSC_4438

Sven Olsson för Kils-legenderna vidare till den yngre generationen.

(Foto: Krister Nilsson)

 

Ju längre matchen gick blev ytorna större och större för Kil att operera på vilket är ett scenario likt de tidigare matcherna – men fler mål blev det inte där Tim Anderssons avslut i ribban var det närmaste Kil kom till att utöka. Finns inte många själar i världen som är mer förunnade en balja än denna fantastiska lagspelare men förhoppningsvis kommer det och gärna några kollegor framöver.

 

Tims självuppoffrande inställning till föreningen är han inte ensam om och det är också alla lagidrotters styrka att få vara med i ett lag där så många arbetar hårt för varandra på båda sidor av planen. Carl Abrahamsson var en annan som ska nämnas i samma andetag efter att 20-åringen grinade genom en smärtande fot och åkte med för att finnas med som reserv ifall det skulle behövas. Nu blev det inte mycket mer än knappa tio minuter för Abrahamsson och det gör ont i våra ledarhjärtan att inte kunna ge mer speltid till samtliga spelare vi har med som ersättare.

 

DSC_4471

Marcus Schmidt håller undan. (Foto: Krister Nilsson)

 

Kil vann 2-0 utan att föräras några offensiva superlativer – vi kan betydligt bättre. Mangskog sprang och slet bra för varandra och trots ett prekärt (om än tidigt tabelläge) visade de Kil att det inte finns några lätta matcher om inte laget spelar på topp.

 

Men, tre poäng var det Kil kom till vackra Mangskog för och tre poäng var också med i bagaget hem. Dessutom inkasserades säsongens första ”nolla” vilken var oerhört efterlängtad inte bara för Adam Modén mellan stolparna utan för hela föreningen då det kändes som en evighet sedan det sist hände för representationslaget.

 

Vi ledare är inte så mycket för att plocka fram ”matchens spelare” men den högst flygande tranan idag var Kim Engdahl – han följde upp sina tre poäng från senast med en utmärkt insats där han också gjorde (dröm)mål och en fin framspelning. Johan Sandström, också han i årets första start, var både ledare och kompromisslös mittback i ett och samma paket och bör även han, tillsammans med övriga lagkamrater, lyftas fram.

 

Tack till Mangskogs SK för ett trevligt bemötande både på och utanför planen och en extra-stjärna för kaffe-service till bortskämda Kils-ledare i halvtid. Ett lika stort tack var Oscar Lidström och lagkamrater noga med att rikta till Ewa Andrésen som stod för smörgåsar till hela gänget. Att dessutom ha priviliegiet att ha Sven Olsson med i gruppen och dessutom höra honom sjunga sin egen tolkning av Sven-Ingvars efter matchen var mycket uppskattat.

 

Närmast väntar Rännbergs FF för Kils AIK 2 redan nu på fredag. I division 5 smäller det nästa gång när Kils AIK på Sannerudsvallen tar emot ett formstarkt IFK Velen dagen efter. Lördag klockan 15:00 tar KAIK emot IFK Velen som trots matcher mot fina lag inte släppt in ett mål på mer än 270 minuter. Väl mött på Sannerudsvallen!

 

DSC_4418

Emil Boström

 

DSC_4471

Fotogeniske Schmidt x2

 

DSC_4552

 

DSC_4494

"Lidas" hårt uppvaktad.

 

DSC_4562

 

DSC_4370

Kim Engdahl

 

DSC_4429

 

DSC_4485

Johan Jonsson på språng!

 

DSC_4564

Siktet inställt på Velen?

Skribent: Ola Andrésen


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info