Hoppa till sidans innehåll

En poäng på Sporthälla

18 MAJ 2018 23:33
Kils AIK åkte hem med en poäng från Säffle efter 0-0 mot Säffle FF 2.
  • Uppdaterad: 18 MAJ 2018 23:44

Två ganska nöjda lag kryssade i solen på Sporthälla i en mållös match som ändå var mer underhållande än resultatet antyder.

Känslan vid slutsignal var mer glädje än sorg för det oavgjorda resultatet men redan i omklädningsrummet pusslade Kils-kämpar ihop ett antal målchanser som borde gett oss segern. Motståndarnas chanser för mål talades det mer tyst om.

Truppen till matchen såg en del förändringar då tre av föregående matchs mittfältare var indisponibla; Johan Rosenberg (lårskada), Olle Härdelin (sjukdom) och August Niljung (spricka i en fot) ersattes av Marcus Schmidt, Fredrik Johannesson och Josef Hallquist. Från sidan gjorde Tim Andersson första matchen för säsongen och Jesper Svensson debut i representationslaget.

Ett bollskickligt Säffle FF stod på andra sidan och det var hemmalaget, med inte alls så ung medelålder som det skvallrats om, som tog kommandot inledningsvis. Med omväxlande rörlig fotboll med uppspel genom mittfältet och längre djupledsbollar på tre spelare högt upp i banan skapade de ett tryck på de rödklädda. Om det är något som vårt försvarslås föredrar är det att möta sådana sistnämnda bollar och genom matchen stod vi lugna från sidan när Frick och hans försvarskollegor kunde skalla undan dem.

Vi hade dock svårare att bemästra Säffles kombinationer genom planen och efter 15 minuter förutspåddes 75 oerhört jobbiga som fortsättning. Kils AIK var dock där för att dansa och gjorde sitt för att redan från inledningen vara två lag om att lira. Ibland kanske lite väl ofta då värdlagets målchanser, och tillstymmelser till sådana, inte var egenodlade anfall utan snarare våra egna misslyckade uppspel eller bolltapp som i inledningen av matchen kunde ställt till det.

Nyckeln till att råda bot på detta är inte att sluta försöka utan att försöka bättre. Och det gjorde Kils AIK som allt längre halvleken gick oftare hittade upp till framför allt Anders Svensson på mittfältet och därifrån scensatte längre anfallssekvenser.

Kils AIK hade definitivt inte mest boll men de gånger laget kom upp i banan var vi farligare. Innan halvleken var över hade Josef Hallquist haft två jättelägen - det ena ett avslut över i straffområdet medan det andra grämde vänster-jätten desto mer. Ett vackert anfall från högerkanten med inspel från ytterbacken Johan Arvidsson och skarv från Fredrik Johannesson gav Hallquist öppet mål från nära håll men en framåtvräkande "Jofa" sköt bollen över.

I den andra buren hade Adam Modén en del att göra under matchen men få avslut på mål. Så inte heller när Säffle FF ställde om blixtsnabbt efter en hörna men Joachim Broströms inspel över burväktaren räddades föredömligt av Arvidsson. 

Den andra halvleken var som oftast vår bästa. Jag vill tro att det är för att vi är ett bra tränat fotbollslag men kanske är vi ibland också lite svårstartade. Säffle FF bytte en framtung uppställning till mer spelare på mittfältet men utan nytta då gästerna fick mer och mer att säga till om. 

Med 30 minuter kvar såg jag blivande matchhjältar överallt i ett Kils AIK som slet kopiöst och hotade mer och mer. Ytorna blev större och större mot ett Säffle FF där tongivande spelare kroknade betydligt. Erik Sälgeback och Buba Conteh hade var sin farlig frispark på mål men den bästa målchansen sprang den evigt löpande Gustav Karlsson fram till - den ödmjuke anfallaren valde dock vid friläge att försöka passa medspelare. Även Hallquist hade fint läge i straffområdet men valde även han att vända upp för framspelning. Båda dessa kuggar har lovat avslut nästa gång...

Fredrik Johannesson och Josef Hallquist byttes båda ut efter cirka 70 minuter spelade och till dessa, precis som övriga Kils-kämpar, kan det skrivas psalmer om. För i ärlighetens namn är duon i matchform för att spela kanske 45 minuter med det tempot som är i division 4. Men med hjärta, inställning och duktiga fötter slet de båda i 70 minuter och kunde båda andas ut i avbytarbåset efter fina insatser.

Mahir Suliman och Buba Conteh ersatte och stod båda för pigga inhopp vilka lovar gott. Tim Andersson likaså då Marcus Schmidt tvingades linka av. Att hoppa in som mittback med kvarten kvar i dödläge är ingen avundsvärd uppgift men Andersson gjorde det bra. Strax innan mittbackens inhopp hade Säffle FF kanske deras bästa chans i matchen, i konkurrens med ett jätteläge i inledningen, men Kils-försvararna kunde ordna upp det under vissa besvär.

Och våra års-debutanter i startelvan och inhoppare under matchen gav viktiga svar för oss ledare. Att spelare som varit tongivande under den unga säsongen hittills fortsatte att vara viktiga och stå för imponerande insatser är viktigt. Men lika viktigt är att spelare som idag fick chansen klev fram och visade att det finns ett djup i truppen. Ett djup som alltid behövs i ett fotbollslag och inte minst då de gula korten ligger på hög och semestertider står för dörren.

Buba Conteh har tidigare spelat i Säffle FF men det var inte han som gav matchen "släkten-är-värst"-faktor utan Anders Svensson med tre säsonger i Säffle FF i karriären. Mittbacken från i lördags var idag ett löpfenom och spel-nav på innermittfältet. Manuset var skrivet och sånär inspelat men 32-åringens fina löpningar till två bra nickmöjligheter i slutet resulterade inte.

0-0 slutade matchen och vi tar med oss mer än en poäng från Sporthälla. Ett kvitto på att ödmjukhet, slit och arbete med att lyfta varandra lönar sig, en stark defensiv men också en grundtrygghet i vårt sätt att spela där det idag klassiska "lilla sista" hade behövt ramla in i straffområdet.

Vi hade behövt vara mer skoningslösa i straffområdet och framför allt att varje spelare trott lite mer om sig själv. Men vid 0-0 är det lätt att hänga upp sig på missade målchanser och sanningen är snarare att oavgjort var ett rättvist resultat som vi går stärkta från.

Nästa match i division 4 är mot tidigare division III-laget KB Karlskoga som gästar Sannerudsvallen nu till lördag.

Och för den som inte kan hålla sig och vill se Kils AIK innan det spelar Kils AIK 2 två seriematcher. Den första är nu på söndag borta mot Nolgård med den udda avsparkstiden 11:00 innan ungdomliga utvecklingslaget på onsdag tar sig an Karlstad BK 2 hemma på Sannerudsvallen. 

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info