Hoppa till sidans innehåll

Femomenal seger över Ängebäck

17 AUG 2017 11:26
Kils AIK gjorde än en gång fem baljor framåt men höll den här gången tätt bakåt. Viktor Skoog (2), Buba Conteh (2) och Zlatan Hazbic gjorde målen mot Ängebäck BK.
  • Skapad: 17 AUG 2017 11:26

Den röda lagmaskinen visar fin form och tog gruvlig revansch på Ängebäck BK när Kils AIK vann med hela 5-0 på Sannerudsvallen.

Fotograf Krister Nilsson var en av de som fanns i publiken och bilderna nedan - plus ett fyrtiotal från matchen finns att kika på i Fotoarkivet.

I takt med att målen ramlat in har de blivit fler än de gula korten laget samlat på sig. För full truppstatistik i division 4 och division 6 klickar du här.

Ruset från bragden på Åsvallen hade ännu inte lagt sig men istället för baksmälla visade laget karaktär och kunde istället rida vidare och göra ännu en stark laginsats.

Några ändringar gjordes från senast - Fredrik Vikman startade som vänsterback medan Buba Conteh startade som anfallare. På uppvärmningen gav Olle Härdelin tummen ner efter att ryggen tagit stryk under dagen och Johan Rosenberg startade därmed som innermittfältare. Förutom Rosenberg var Fredrik Johannesson ny i truppen.

Vi var förberedda på Ängebäcks sätt att spela, måhända att Degerfors-gänget roterat mer eller mindre hela laget från vårsäsongen. Kapten Anel Alibasic återfinns dock fortfarande bland de gröna och är i min mening en av seriens absoluta klasspelare där vårt försvarsarbete handlade om att styra bort passningsvägarna för honom och att minimera omställningsförsöken.

Efter en positiv inledning - där Buba Conteh kommit nära två gånger - låg första bollen i nät. Erik Sälgeback visade god blick och med en rapp frispark friställdes yrvädret Viktor Skoog som med ett mästerligt avslut dunkade in sitt första mål i seniortröjan. Och det skulle komma mer.

När klockan hade tickat några minuter över halvtimmen var ledningen dubblad då lagets skyttekung presenterat sig. Efter ett tålmodigt anfallsspel på offensiv planhalva slog Fredrik Vikman ett inlägg som Johan "Tjong" Rosenberg skarvade vidare till tidigare nämnde Conteh som med pannan överlistade målvakten.

Halvleken var en bra sådan - men i stora delar av den spelade vi med lite väl högt tempo och omställningarna avlöste varandra. Detta sätt att spela fotboll passade oss bra - men också motståndarna som ofta blev hängande med offensiva spelare i sitt försvarsarbete och därmed kunde starta kontringar med övertal. Adam Modén och spelarna framför honom stängde ytor med få spelare och det som kom igenom kom på "rätt" sida om målburen. 

Viktor Hultman

Ett större tålamod och lite fler spelvändningar var ledord i halvtid. Men framför allt ödmjukhet då vi inte ville stå på andra sidan om en ny jättevändning. Jag är alltid försiktig under en fotbollsmatch men det kändes däremot som det skulle mycket till för en scenförändring.

Buba Conteh.

Rosenberg i en av många spänstiga dueller.

Och någon sådan blev det aldrig utan Kils AIK snarare förstärkte dominansen i den andra. Det dröjde fram till 65:e minuten innan det förlösande tredje målet kom - Buba Conteh höll sig, som den måltjuv han är, framme för att raka in bollen nära mål efter att Rosenberg avslutat. Tio minuter senare byttes Conteh ut mot en pigg Zlatan Hazbic - han försäkrade att han hade orkat mer vilket är ett gott tecken för slutspurten.

Nytt mål - ny målgest.

Det kan skrivas stycken om varje spelares insatser och vid sådana tillfällen skall kollektivet hyllas. Vårt sätt att spela fotboll bygger inte på några få spelare utan har elva nyckelspelare i både försvar och anfall. När samtliga spelare, med hjälp av varandra, gör en bra match är vi oerhört svårstoppade vilket vi visade även idag. 

De gröna blev än mer demoraliserade av detta och resterande matchen handlade bara om rött. Och framför allt om Skoog. Viktor Hultman, hemtam och överallt i sin roll som "tia" spelade fram sin namne som behärskat vristade in sitt andra och lagets fjärde.

Ibland kunde han stoppas...

...men inte här!

Truppen luftades vilket innebar att Tim Andersson och Johan Jonsson byttes in. Som tränare känns det aldrig roligt att ge få minuter till duktiga fotbollsspelare och underbara lagspelare men duon hann ändå med att få skorna varma under de tio minuter de lirade.

Viktor Skoog, en av planens förgrundsfigurer, hade föreställning på sin högerkant och med Johan Arvidsson måste det vara ett av de mest löpstarka och offensiva ytterkanterna i serien. 

Skoog slet sig fri på sin högerkant och där många såg en chans för hattrick visade 19-åringen att han är både en framspelare och osjälvisk då han serverade Zlatan Hazbic som behärskat bredsidade in sitt tredje mål för säsongen. Hazbic har en god förmåga att även han vara på rätt plats vid rätt tillfälle vilket är karaktärsdrag utmärkande för en anfallare.

5-0 slutade matchen. Ängebäck var inte alls så ofarliga som deras nolla antyder men Kil kunde också gjort några ytterligare mål så differensen speglade matchen väl. Därmed fick vi en gruvlig revansch från förlusten mot Ängebäck i våras. Att förlora lite för många matcher på vårsäsongen har åtminstone den fördelen att vi har revansch att utkräva under höstsäsongen...

Några vi inte har revansch att utkräva på är nästa motståndare Forshaga IF. Men i detta heta derby skall det inte krävas någon extra tändvätska i mötet mellan två formstarka lag. FIF, under ledning av Peter Hansson-Böe och Mathias Eriksson, har fått en lidnersk knäpp och innan förlusten senast hade grannen sex raka utan förlust.

Denna svit har tagit dem från den absoluta bottenstriden till för ögonblicket mer säker mark. På samma mark befinner sig Kils AIK men i en serie där alla slår alla blir varje match lite av en final. Och ett derby är ett derby. Framför allt ett "bermuda-derby".

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info