Hoppa till sidans innehåll

Femomenal seger på Leksbråten

25 AUG 2016 22:40
Ett formstarkt Kils AIK tog fjärde raka trepoängaren när laget vann borta mot IFK Velen med klara 0-5 (0-2).
  • Uppdaterad: 25 AUG 2016 23:57

Kils AIK har prickat in formen lagom till höstepilogen och på torsdagskvällen tog laget sin fjärde raka seger, tillika fjärde raka nolla, när hemmastarka IFK Velen slogs med 5-0.

Ny seger - ny bild. (Foto: Krister Nilsson)

Och ibland ljuger inte siffrorna. Resultatet var snarare i underkant sett till målchanser och Adam Modén tvingades till få ingripanden bakom tio ramstarka försvarare.

På ett idylliskt Leksbråten har Kils AIK alltid haft svårt för att vinna och inställningen under torsdagskvällen var att ändra på det och istället försöka att skapa ett positivt minne från Velen. Och ur hatten kom den kanske spelmässigt bästa matchen för säsongen.

Förutom tre poäng och ett gott minne kunde också Kil åka från Velen med många lovord från både publik och ledare, "ett division 4-lag i femman" och "det bästa lag vi mött under säsongen" var några av de fina kommentarerna vi tar med oss utan att bli för raka i ryggen eftersom tabellen som bekant aldrig ljuger.

Kils AIK vill i samma stycke passa på och tacka IFK Velen med ledare, spelare och publik för ett vänligt bemötande trots det kylslagna vädret. Ett tack från grabbarna riktas också till mamma Andrésen för mackor till hela gänget samt till de tappra själar som gjorde den långa resan för att följa laget. Och det är på plats att få in det tidigt i refereratet för vem orkar egentligen läsa hela...

Inledningsvis var det två lag som kände på varandra och lät bollen gå mellan de olika försvararna. Vår respekt för Velen, som på hemmaplan slagit lagen i toppen, var med all rätt påtaglig och hemmalagets dito var även den uppenbar vilket gav en mer bollvårdande touch i inledningen.

Men sedan tog det fart. Efter drygt tio minuter iscensatte Kils AIK ett av många mönsteranfall längs högerkanten - Johan Arvidsson spelade fram John Andersson i straffområdet och när högermittfältaren revs ner tilldömdes gästerna en straff. Den satte Olle Härdelin lika säkert som vanligt och Kil hade fått en smakstart.

Mindre än fem minuter senare var ledningen dubblad. På en Velen-hörna kunde Eric Frick skalla undan bollen till Buba Conteh - anfallaren höll undan sin spelare och slog sedan en genomskärare av hög klass till Josef "Jofa" Hallqvist som elegant chippade in bollen över målvakten. Prestationen blir än mer imponerande av att kraftpaketet till vänsterytter dessutom höll zon på den försvarande hörnan. Just Velens fasta situationer och vikten av att vara alerta var en av punkterna innan matchen - men då handlade det snarare om att inte släppa in mål än att kontra in...

Några tittar upp, andra tittar ner... (Foto: Krister Nilsson)

Kil kontrollerade sedan resten av halvleken med ett, utan att ta till överord, mycket fint passningsspel som möjligen blev för vackert ibland när spelarna lirade sig ur trånga situationer. I de sista minuterna av första halvlek var kanske Velens bästa där de visade upp glimtar av det passningsspel vi såg på Sannerudsvallen i våras - laget spelar gärna upp bollen centralt efter marken i motsats till många andra lag men mer än några minuter för att kunna göra detta under matchen fick de inte.

Efter säsongens bästa första halvlek och en trygg halvtidsvila med några få punkter att diskutera kunde Kils AIK i en mer uppsprucken andra akt defilera mot en trepoängare.

Redan efter fem minuter borde Kil haft en ny straff efter att Sälgeback i friläge tacklades ner men domaren friade den gången. Också. För även i den första vevade linjedomaren för ny straff men vi får vara nöjda med att ha fått med oss en.

Touch på boll eller inte - denna bild ger inte svaret... (Foto: Krister Nilsson)

Efter ånyo fint passningsspel spelade Buba Conteh fram bollen till Hallqvist som inne i straffområdet gjorde 3-0 med sitt andra mål för dagen.

Och målchanserna kom tätare än i den första. 0-4 skulle komma efter några resultatlösa sådana - och än en gång ett vackert sådant. Erik Sälgeback visade stor spelförståelse när han särade på benen och istället lät Viktor Hultmans boll gå i djupet - en fri Buba Conteh och en rundad målvakt senare var matchen definitivt avgjord. Detta var 25-åringens 18:e poäng på de tio matcher sedan han anslöt från Säffle FF.

Hemmalaget gick på knäna - och det blev inte enklare när Kil har förmånen att plocka in Peter Lundqvist, Fredrik Johannesson, Johan Jonsson och Marcus Schmidt från bänken. Just Fredrik "Slaktarn" Johannesson skulle stå för sista målet under kvällen när han behärskat bredsidade in bollen efter framspelning av Peter Lundqvist.

Inte mål här men väl senare för "Slaktarn". (Foto: Krister Nilsson)

Och ja, med rätt fokus och en mindre duktig målvakt kunde resultatet blivit än större men 5-0 borta mot IFK Velen är ett resultat i sig att känna stolthet över. Men sättet vi genomför matchen är än större.

Bakom siffrorna döljer sig hård träning från målmedvetna killar och ett tempofullt spel som gjorde den trevliga kamratskapen i omklädningsrummet verklig rättvisa. Men framför allt en beundransvärd inställning från samtliga 15 spelare. Från minut ett till nittio lämnades inget åt slumpen och en plan med så många ledare och krigare gör det till en sann stolthet för oss som ledare. Att dessutom återigen leda stort i slutminuterna och se spelare ställa krav på varandra och inte lämna något slit till någon annan ger lika stor glädje från sidan som de många fina baljorna.

Kils AIK är på gång. 20-0 i målskillnad senaste fyra matcherna med hela elva olika målskyttar vittnar om en styrka och bredd i laget. Sedan ska det inte stickas under stolen med att vi en dag som denna hade färre spelare på återbudslistan än tidigare. Med mer än halva laget på plan som bara var ett olyckligt pappers-misstag från att vinna division 4 för några år sedan så är detta en hög nivå som finns i gruppen och som för oss som ser laget i träning heller inte kommer som en blixt från klar himmel.

Men på måndag börjar allt om och tidigare matcher spelar som bekant ingen roll. Då är det hårdhandskar och passningsfötter som åter ska snöras på för då gästar ett ungdomligt och talangfullt topplag i IF Örnen. Gänget från Charlottensberg har verkligen något på gång för framtiden och det är upplagt för en trevlig match att titta på. Kliv ner till Sannerudsvallen på måndag med matchstart klockan 18:30 och stötta Kil!

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium 
Köp KAIK-kläder hos Stadium.

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info