Hoppa till sidans innehåll

Fjärde raka för Kils AIK 2

25 JUN 2017 20:59
Kils AIK 2 tog sin fjärde raka seger när de på söndagskvällen slog FBK 3 med 1-3 (0-1) efter mål av Johan Jonsson, Markus Nilsson och Jesper Svensson.
  • Uppdaterad: 25 JUN 2017 22:40

Utvecklingslaget har fått bra rull på grejerna efter en resultatmässigt skakig start. Utvecklingslag är kanske en eufemism för bland tonåringar fanns också några spelare på andra sidan 30 och spelare med få, om några, träningar i benen. Jason Gilbert har det inte alltid lätt att formera sina styrkor men får i gengäld alltid ett dynamiskt lag på planen.

Markus Nilsson var en av dem som gjorde sin första match i tröjan - 32-åringen som tidigare burit representationslaget lånades in från Kils AIK 3 och visade omgående att takterna sitter i med sin teknik, blick och oefterhärmliga förmåga att skapa lugn i spelet.

"Nisse" med boll. (Foto: Krister Nilsson).

De vitklädda gästerna stod för kanske en av säsongens bästa matcher hittills i en kamp som såg mer bollrullande än en genomsnittlig match i division 6. Kil hade robusta pjäser i centrallinjen som vann de flesta av sina dueller men det var från flankerna som det mesta hände. Simon Sjöström och Kasper Huatorpet strävade mot att spela upp bollen och ett hack högre upp fanns yttermittfältarna Johan Jonsson och August Niljung vilka båda stundtals höll hov när de dribblade sig förbi sina motståndare.

Kasper Huatorpet stormar framåt. (Foto: Krister Nilsson)

Någon uppsjö av målchanser såg dock inte första halvlek - den alltid farliga Robin Svensson stod för några avslut utifrån - Johan Jonsson likaså och Jon Bergsten var sånär på att få till ett avslut när mittfältaren sprungit sig fri efter ett fint kombinationsspel. Men sammantaget var chanserna få och till sin struktur med försvarsspel och positionsspel liknade den fotboll högre upp i seriesystemet.

Flera avslut, men inget mål den här matchen från skyttekungen. (Foto: Krister Nilsson)

Halvleken skulle dock få se ett mål - precis som representationslaget som i veckan besegrade FBK 2 skulle ett ledningsmål tillfalla Kils AIK med en av halvlekens sista sparkar.

Efter ett trevligt kombinationsspel och en något turlig snedträff från FBK-spelares ben höll sig Jonsson framme och överlistade målvakten med en behärskad bredsida. 16-åriga talangens första mål i seriespel för säsongen och det kommer garanterat komma fler...

Jonsson grattas efter ledningsmål. (Foto: Krister Nilsson).

Inga byten i halvtid och publiken, de allra flesta med Kils-hjärtan, hann knappt bänka sig för andra halvlek innan ledningen var dubblerad. Niljung vann boll och överlät resten åt Markus Nilsson som på klassisk "Nisse"-manér långsamt gled förbi sina motståndare och i steget närmast passade in bollen i stolproten utanför straffområdet. Vackert från "gubben" som under 90 minuter visade att han fortfarande har kvalitet som aldrig verkar lämna honom...

Camp KAIK. (Foto: Krister Nilsson).

Kils-spelarna slet föredömligt men visade också upp en förmåga att spela sig ur pressade situationer som laget tidigare inte har gjort. Erik Ramefelt, alldeles lysande i luftspelet, rullade ut mer boll än utsparkar vilket möjliggjorde anfall genom öppna spelytor mer än en nyckfull kamp om andrabollar.

Veteranen Bergström och ynglingen Jonsson sliter i hemjobbet. (Foto: Krister Nilsson) 

Matchen luckrades efter 0-2 upp en aning där FBK bytte till en trebackslinje och lagen spred ut sig mellan straffområde till straffområde. Kil gynnades mest av detta scenario och omställningarna avlöste varandra.

På en sådan kunde spelgeniet - 16-årige August Niljung - servera inbytte Jesper Svensson som behärskat överlistade målvakten i straffområdet för lagets tredje mål i matchen - och yttermittfältarens fjärde mål för säsongen. Samma mål tog upp Niljung på sex målgivande framspelningar i serien vilket ingen Kils-kamrat riktigt kan mäta sig med. För hela truppstatistiken i division 4 och division 6 klickar du här.

Niljung höll tungan rätt i mun och passade fram till två. (Foto: Krister Nilsson)

Därefter blev matchen av naturliga orsaker ganska avslagen utan att några spelare för den sakens skull klev undan i duellspelet. Johan Sandström visade tyngd och ledarskap i sitt försvarsspel där lungorna ändå gärna får bättras på under uppehållet och med Tim Andersson bredvid sig höll duon rent framför egen dörr. 

Lika glädjande som vackra mål var det att se en trio i comebacks från bänken. Oscar Lidström, som hann med att "Lidas"-trippa flera gånger i sitt inhopp var trevligt att se då han börjat bli lite väl trygg utanför planen. Högerförsvararen Andreas Ståhlberg fick en halvtimme vilket var första seriematchen för säsongen i något av lagen efter en envis skada vilket innebär ett häftigt "nyförvärv" inför resten av säsongen.

På den andra kanten i försvaret gjorde Fredrik Vikman comeback efter en hälskada som hållt honom borta från spel sedan början av månaden och knappt hann han hoppa in innan han gjorde en sedvanlig Vikman-rush i offensiven.

Precis som vilken fotbollsmatch som helst innehöll denna tuffa närkamper men båda lagens spelare ska samtidigt ha en eloge för att det efter sådana allt som oftast erbjöds en hand eller en kram vilket ofta kan räcka för att inte matcher skall bli alltför heta vilket inte gynnar någon med intresse av bli duktigare i fotboll.

Störst eloge skall dock en duktig domare ha som höll hög klass trots en ryckig matchbild och många situationer på avstånd - hans initiativ att samla kaptenerna en kvart från slutet gjorde mycket och om detta kan göras i en match som aldrig blev "för tuff" borde det kunna göras oftare.

FBK 3 och Oskar Rehn, med i matchtruppen i onsdags, fick dock sista ordet med en volley på en överspelad Ramefelt som ändå var på bollen och sånär kunde freda sitt mål. 

Sur avslutning vid mållinjen men med få minuter kvar höll Kils AIK 2 undan för en fin trepoängare mot ett bra motstånd. Det fanns många trevligheter att ta med sig och förhoppningsvis kunna behålla till "vårsäsongens" sista match innan uppehållet.

Den matchen är nämligen också höstsäsongens första match då serien vänder och Kils AIK 2 återigen möter Sommarro IF. Den här gången på bortaplan nu på torsdag klockan 19:00.

En leende målskytt från 2017 - samme leende målskytt men från 2008.

För fler bilder på "Nisse" och övriga gamla lirare kan ni klicka er vidare till Foton 2006-2017.

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info