Hoppa till sidans innehåll

Förlust för stukat Kils AIK 2

08 JUN 2018 21:25
Kils AIK 2 förlorade mot FBK 3 på bortaplan med 3-1 (1-1).
  • Uppdaterad: 08 JUN 2018 21:25

Kils AIK 2 har inlett med blandat kompott i divison 6. Även spelartruppen har varit blandad och fredagskvällens match mot FBK 3 var inget undantag.

Skolavslutningskvällen och representationslagets bekymmer med skador satte sår i laguppställningen. Efter några återbud på matchdagen kom ändå 14 man till spel. Och det var en salig blandning som gick ut till match.

45-årige ledaren Jonas Karlsson startade och Kasper Huatorpet gjorde första matchen för säsongen. Sebastian Pettersson har inte gjort en träning på flera säsonger men som den fina själ han är ställde han upp till spel i ett lag där också Johan Sandström startade med få träningar i benen. För att göra truppen komplett lånades ungdomarna Ahmed Jbarkhil och Abdullah Rajabi in från Kils AIK 3.

Förutsättningarna till ett samspelt lag var alltså ganska svåra på förhand och blev inte bättre av en undermålig fotbollsplan och ett inspirerat FBK 3. Redan i första minuten fick Erik Ramefelt avvärja ett friläge. Målvakten hann med att rädda ytterligare ett under halvleken och var också så när att rädda den straff som FBK 3 slog in någonstans i mitten av halvleken.

Maher Suliman kvitterade strax senare efter ett skott utifrån. Ett skott som den knallhårda fotbollsplanen och solen hjälpte till för nätkänning även om Maher ska ha all heder av initiativet till ett skott utifrån.

Benen blev slitnare i andra halvleken och den fina insatsen som ett då bollrullande Kils AIK 2 stod för när laget slog FBK 3 på försäsongen stod inte alls att efterlikna. Istället var det hemmalaget som kom i våg efter våg i djupled. 

Tidigare Kils-spelaren Andreas Ståhlberg - numer spelande tränare för dagens motståndare - slog in ledningsmålet i den 53:e minuten. Om han var trött eller bara respektfull i kvadrat vet jag inte men den sympatiske Ståhlberg firade i vilket fall inte målet. 

Tio minuter senare avgjordes matchen definitivt med 3-1 för FBK 3. Kils AIK var stukat och förmådde inte forcera eller skapa målchanser för att hota FBK 3 som bekvämt spelade av matchen. Mest stukat såg Fredrik Johannesson ut att vara då han linkade ut med skada. Återstår att se hur illa det är för mittfältaren som mer än väl behövs redan på söndag.

Att spela killar som två dagar senare behövs på plan i division 4-laget är inte optimalt men det fanns och andra sidan inte något alternativ i en trupp där många spelare saknas.

Vi har inte spelare i överflöd för division 4 men har ändå lyckats gå bra mot slutet. Ett hektiskt spelschema, skador och bortresta gör dessutom sitt och Jason Gilbert och hans Kils AIK 2 hamnar då i en än mindre gynnsam sits med helt olika lag från match till match - eller som idag ett ganska dynamiskt ihopplock. 

Med tre matcher för både Kils AIK och Kils AIK 2 kvar på försäsongen hoppas vi bättre förutsättningar och att vi ger oss själva chansen till en fin avslutning. Närmast för Kils AIK 2 väntar serieledande Sommarro IF hemma på Sannerudsvallen till torsdag.

I fyran möter Kils AIK även där serieledarna i Arvika IK på söndag innan laget även de åker till Örsholmen för spel mot FBK 2. Tredje matchen på mindre än en vecka smäller sedan på lördag då Peter Hansson-Böes Forshaga IF gästar Sannerudsvallen. Varenda spelare kommer behövas i träning och i matchspel i en brutal matchvecka...

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium 
Köp KAIK-kläder hos Stadium.

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info