Hoppa till sidans innehåll

Förlust mot Fensbol

18 JUN 2016 15:57
Kils AIK 2 gjorde en blek match mot Fensbols IF och förlorade med 1-2. Hemmalagets enda målskytt var Johan Andersson.
  • Uppdaterad: 18 JUN 2016 17:04

Ett ungdomligt Kils AIK 2 tog emot ett lika ungdomligt Fensbols IF under lördagen. Tolv av 16 spelare i hemmalaget var 20 år eller yngre - sex av dessa var 16 år och flera av dessa yngre än så. Det är inspirerande att många unga killar fortsätter att ta sina kliv (eller sina första) i Kils AIKs seniorfotboll!

Beröm förtjänar Jonas Karlsson och Ola Fossengen i P16 som förbehållslöst anstränger sig för att låna ut spelare till utvecklingslaget men också ser till att de att de är förberedda för ett kanske tuffare spel än vad de normalt är vana vid. Ynglingarna själva visar en fin inställning på planen och får många läropengar på köpet vilket utvecklar dem som fotbollslirare.

Det är inte alltid lätta förutsättningar att kliva in som oprövad tonåring i ett lag där många andra är lika oprövade men en situation med många skador och bortresta spelare som varit återkommande namn i laguppställningen har gjort att många framtidsnamn fått chansen. 34-åringarna Johan Andersson och Josef Bergström stack ut åldersmässigt men gjorde också sitt bästa att lyfta ungtupparna runt omkring sig.

Matchen spelades i ganska måttligt tempo i en första halvlek med få målchanser för något av lagen. Fensbol, med sex raka förluster och 4-29 i målskillnad, gjorde inte tabellen rättvisa utan spelade ganska hygglig omställningsfotboll.

Carl Abrahamsson startade matchen piggt och tillförde nödvändigt lugn med bollen som han dessutom var lite för ensam om att söka. När 20-åringen haltade ut med en stukad fot redan i första halvlek var det olyckligt både för laget och Carl. Bredvid Carl spelade 15-årige Marcus Arvidsson och talangen har varit återkommande i sexan-laget denna säsong. Redan nu finns fina kvalitér och mittfältaren har alla möjligheter att blomma ut till en än mer tongivande spelare i föreningen för många år som kommer. 

Marcus Arvidsson med boll. (Foto: Krister Nilsson).

Kil saknade även i denna match ett självförtroende och en tilltro till att spela bollen efter marken och tålamodet att behålla bollen inom laget genom att vända kant. "Åldermannen" Josef Bergström gjorde sitt bästa att lyfta moral och lugn bredvid Kasper Huatorpet som idag spelade mittback med den äran.

Störst utropstecken i laget var annars debutanten August Niljung som tidigt hoppade in som högerback. August, född 01, visade inga nerver utan gjorde sig spelbar, hade rejäla tillslag och en snabbhet som få kunde matcha. Härligt!

Efter en blek första halvlek hände desto mer i den andra. Gästande Fensbol fick jubla tidigt efter att Kil tappade boll på mittfältet och en anfallare kunde överlista Henrik Reimer i Kils-buren.

Kil, där Josef Hallqvist fått lämna sin anfallsplats och flytta ner på innermittfältet, hade svårt att få till längre anfall och hota motståndarna men fick trots det till en kvittering. En fin frispark av Hallqvist räddades av målvakten där Johan Andersson (d.ä.) fullföljde och kunde brösta in kvitteringsmålet.

Johan Andersson bröstar in kvitteringsmålet. (Foto: Krister Nilsson)

Med målet hoppades publiken att Kil skulle ta tag i taktpinnen men den höll egentligen inget lag i utan matchen blev mer slumpartad. Fensbol skulle göra matchavgörande 2-1 inte långt senare på ett liknande sätt som det första vilket fick de rödklädda till att hänga mer med huvudet. 

Chanser skulle dock hemmalaget få; Johan Jonsson avlossade från distans och Johan Andersson var nära två gånger om att bli tvåmålskytt men en fantastisk träff på halv-volley utanför straffområdet träffade en motståndare som "inte hann undan" medan en påpasslig bredsida från nära håll inte resulterade.

Då många saknades av olika anledningar hade representationslagets coach Edin Mesic snörat på sig skorna för en comeback och 31-åringen skulle få två fina målchanser även han men bollen ville inte in någon mer gång.

Glädjen var stor bland gästerna när slutsignalen ljöd och den objektiva åskådaren i mig kunde inte låta bli att glädjas lite med dem. Ett lag som inlett med sex raka storförluster men ändå visar sådan glädje för fotboll och dessutom uppträdde med ett mycket trevligt manér förtjänade att vinna denna dag.

Kils AIK 2 och sin sida saknade den kvalité och tyngd som hade vart nödvändig men där de många ungdomarna på planen skänker tilltro till framtiden. Laget behöver bli mer kompakta i sina lagdelar, försöka spela en fotbol som utvecklar oss mer och framför allt arbeta lite med humöret då huvudena var nere i axlarna på en del denna dag.

Ovanstående får gärna bli verklighet när laget nästa match möter serieledarna och omskrivna Ämterviks FF. Den spelas på onsdag klockan 18:00 och även då på Sannerudsvallen. Väl mött!

Johan Jonsson (Foto: Krister Nilsson)

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium 
Köp KAIK-kläder hos Stadium.

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info