Hoppa till sidans innehåll

Förlust mot Forshaga

05 APR 2017 21:42
Kils AIK förlorade den sista träningsmatchen mot Forshaga IF med 0-2 (0-2).
  • Uppdaterad: 05 APR 2017 23:04

Kils AIK mot Forshaga - av gästernas tränare Hansson-Böe benämnt som ett av två "Bermuda-derbyn" under sin tid som tränare för KAIK. Och visst var där derbykänslor men framför allt infann sig känslan av att seriepremiären bara är åtta dagar bort.

Matchen innebar framför allt en sista chans innan seriepremiär för spelare att förbättra sitt matchtempo och laget såg också en knippe förändringar från matchen mot Norrstrand i helgen.

Det kanske mest välkomna namnet i truppen var Johan Rosenberg som fick känna på sina första matchminuter för säsongen efter en efterhängsen lårskada vilket är ett härligt besked när seriespelet snart nalkas. För de övriga (tidigare) långtidsskadade i sjukstugan är de allra flesta redo att stiga ur den; Viktor Hultman blir starkare dag för dag, Johan Sandström är i matchspel på träning och Johan Andersson den yngre och Robin Svensson närmar sig de också.

Buba Conteh och Andreas Ståhlberg dras med känningar och stod över dagens match med gott hopp om att kunna vara redo i seriens första omgångar.

Matchen då? Inledningen vill helst de rödklädda glömma - efter drygt tio minuter stod det inte 1-0 utan 2-0 efter liknande mål från pigga grannarna. Gemensamt är att båda bollarna tillkom från omställningar där vi tappat boll i uppspelsfasen. 

Den första omställningen spelades ut på kant från vilken det slogs ett fantastiskt vackert inlägg som hittade en omarkerad spelare i straffområdet som distinkt skallade in bollen. Den andra snabba kontringen slogs in direkt från ytterkant av straffområdet när Kil överrumplades och åter straffades av ett skickligt bortalag.

Underläge är vi normalt starka i men den här gången sjönk huvudena några centimeter på flera rödklädda spelare som ändå lyckades arbeta sig in i matchen.

Forshaga strävade mot att spela boll centralt men där var Kil kompakta utan bortalaget kom istället runt oftare på flankerna där våra wing-backs fick saka sin utgångspunkt framför trebackslinjen och istället sätta press på bollförare vilket ibland skapade smärtsamma "mellis-situationer". Jonsson och Sälgeback blev isolerade i sin defensiva press och lite väl lätta att spela över där ledare och lagkamrater kunde hjälpt dem bättre till rätta.

Forshaga var dödligt effektiva - Kils AIK var tyvärr motsatsen för sett till klara målchanser speglade inte halvtidsresultatet matchen. Men det gör ju sällan det när det förlorande laget i efterhand beskriver matchen...

Johan Arvidsson var sist på bollen inne i straffområdet efter en av få vägvinnande spelvändningar men avslutet gick utanför. Johan Jonsson sprang både lurigt och kvickt och några löpningar satte honom i frilägen - det ena räddade målvakten och det andra räddade stolpen. I ett läge där emellan rullades Forshagas backlinje upp elegant och Anders Svenssons tillbakaspel och en företagsam Jonssons avslut blockades av uppoffrande Forshaga-spelare.

Men att rada upp missade chanser är också ett något förenklat och snällt grepp att ta till när man som tränare sammanfattar matchen där det ofta var kvalitén i de avgörande momenten som haltade.

Forshaga hade och sin sida också bud på fler mål och Adam Modén gjorde en högklassig parad för att förneka dem ett tredje i en halvlek Forshaga kändes mer alerta och mer noggranna i sitt passningsspel.

I halvtid byttes mer än halva startelvan ut och andra halvlek såg en scenförändring både vad det gäller bollinnehav och matchbild. Djupledsspelet som saknades i den första blev lite väl prioriterat och den assisterande domaren fick arbeta duktigt med högerarmen efter en orgie i offsideavblåsningar i upptakten.

Kils presspel var närmare och Forshagas uppspel sämre vilket gjorde att hemmalaget ofta kunde vinna boll högt upp i banan. Tyvärr kunde vi inte straffa motståndarna lika skickligt och många lovande möjligheter rann ut efter sidlinjen eller "sånär" nådde fot på friställda spelare.

En möjlighet som knappast rann ut utan bombarderas var Anders Svenssons försök till långskott på en målvakt långt ute. Anders var annars en av de spelare som kan kvittera ut ett fint betyg innan kramp i vaderna satte stopp för vidare spel och Sälgeback åter fick hoppa in i spel.

Kil tryckte på mot Forshaga som i andra halvleken inte alls hotade som i den första där Erik Ramefelt i målet hade en ganska stillsam tillvaro bakom sina försvarare. Även om bollövertaget tillhörde hemmalaget var det heller inget ordnat spel under längre sekvenser och båda lagens ledare säkerligen hade önskat ett mer kontrollerat spel präglat av större tålamod än den ganska böljande matchbild som istället blev fallet. Sista målchansen i matchen fick Erik Sälgeback i djupled från sin innermittfältsposition men avslutet tog stängslet ovanför målet. 

Inga mål framåt är en missräkning det är omöjligt att sätta eufemismer på. Och det behöver vi inte heller - våra aktioner i den berömda sista tredjedelen var under par och uppspelen i den första ojämna. Som ältande obotlig vinnarskalle är det också skönt att inte prata för döva öron - omklädningsrummet var efter matchen fullt av besvikna miner och förhoppningsvis kan vi kanalisera denna härliga inställning till fotboll ännu mer under matchernas 90 minuter - inte efter dem...

Det skulle förvåna mig om vi i merparten av seriematcherna under säsongen spelar till oss ett liknande antal målchanser så ingen på Sannerudsvallen skulle heller bli missnöjd om effektiviteten och kylan höjdes några hack. Helst redan till torsdag.

För då åker Kil till Säffle och seriepremiär mot tippade topplaget Sifhälla SK vilket är en stimulerande premiärmatch om något. Hoppas vi ses där...

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info