Hoppa till sidans innehåll

Förlust mot Skattkärr

28 APR 2018 00:45
Kils AIK fick vända hem från Caland Arena tomhänta efter att hemmalaget fullt rättvist tagit hand om alla tre poängen. Detta efter att Skattkärr stått för matchens enda mål, producerat av Gustav Johansson i den 62:a minuten.
  • Uppdaterad: 09 MAJ 2018 23:23

Det var besvikna spelare och ledare i Kils AIK efter fredagkvällens match vilket är förståeligt då det inte var mycket i prestationsväg som nådde "Godkänt"-nivå. Skattkärr var i denna match i Sharpfyrans andra omgång betydligt vassare än Kil.

Skattkärr tog tag i rodret inledningsvis och styrde skutan med både större vilja och beslutsamhet och det kändes också att Skattkärr var ute efter revansch efter sin förlust i premiäromgången. Det tog fem minuter innan Kil fann in på offensiv planhalva med något som kan anses vara något av ett anfallsembryo. Det var över huvud taget ingen större kvalité rent spelmässigt på matchens första kvart, då mycket av spelet bestod av slarv i form av tappade bollar och felpass.

Skattkärr skapade den första hörnan i matchminut 15 och minuten därpå hade de kvällens första mål i buren, men där den assisterande domaren vinkade för offside. I den 21.a minuten var det virrigt i Kils-försvaret, där det vid flertalet tillfällen misslyckades med att rensa bort bollen. Men lyckligtvis för bortalaget kunde inte Skattkärr förvalta de där "nästan"-lägena som uppstod. Det dröjde ända till den 29:e minuten innan Kil fann något som skulle kunna leda till något i offensiv väg. Efter en omställning med Sälen som regissör, kom laget fram till straffområdet, men utan att komma till ett avslut. 

I den 30:e minuten skapade istället Skattkärr ett jätteläge inne i målområdet, men avslutet hamnade utanför målramen. Sista kvarten fram till minut 45 bestod av en varning var för vardera laget och att Gustav fick utgå på grund av skada. Gustav ersattes av August. När de flesta av oss på läktaren inväntade domarens halvtidssignal, så var det långt ifrån vad Skattkärr-spelarna gjorde. När matchklockan var inne på sin 45:e minut så fick Skattkärr ett superläge att ta ledningen, men nicken i öppet läge gick, precis som tidigare chanser, utanför. Kil hann också med sin första hörna på tilläggstid, innan Skattkärr avslutade halvleken med en nick i ribban efter en farligt slagen hörna. 

Kil kunde, efter en minst sagt skral första halvlek, vara lyckliga med ett oavgjort resultat. För ingen hade tyckt det varit orättvist om Skattkärr hade haft ledning med en eller ett par bollar. 

Det som kunde ses som positivt var att andra halvlek inte skulle kunna bli sämre. Sälen och Tjong bytte positioner (Tjong klev upp som forward och Sälen tog steget ner till det centrala mittfältet) och i inledningen av andra halvlek visade Kil upp en något vassare sida. Bortalaget hade, trots den något bättre första kvarten i andra halvlek, svårt att komma till några målchanser och Sälens avslut i den 52:a minuten är det enda under den perioden som avslutades på mål.

Skattkärr hade heller inte skapat särskilt mycket i den första tredjedelen av andra halvlek, men i den 62:a minuten fann inhoppande Gustav Johansson en yta i vänster innerpostion och avslutet i närmsta hörnet ställde Adam som inte kunde styra bollen utanför. 1-0 till Skattkärr alltså och med tanke på chanserna de skapade i första halvlek så fick det ändå anses rättvist med en Skattkärrs-ledning.

Kil hade efter Skattkärrs ledningsmål svårt att skapa några riktigt heta målchanser, där den vassaste chansen kom till i den 76:e minuten. Detta efter en frispark från mittplan som servades in av Philip, men där Kil inte kunde komma åt bollen när den damp ner i straffområdet. Några byten gjordes, Buba kom in stället för Olle, Johan Jaldell ersatte Wikman och Fredrik tog plats på planen istället för Tjong. Kil gick även ner på en trebackslinje i hopp om att finna en slutforcering. Men trots ett större bollinnehav i slutdelen av matchen, så skapades det ingen rejält het målchans från bortalaget, utan Skattkärr kunde plocka åt sig alla de tre poängen de gjorde sig förtjänta av. 

För Kils del gäller det att slicka såren och resa sig inför kommande helgs hemmamatch på lördagen den 5:e maj klockan 13.00.

Redan under lördagen den 28:e april spelar Kils AIK 2 sin premiärmatch hemma mot Edsvalla klockan 15.00. Även KAIK 3 i divison 7 har premiär under lördagen då de möter Slottsbron borta klockan 12.

Skribent: Stefan Henriksson
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info