Hoppa till sidans innehåll

Första förlusten för KAIK 2

28 MAJ 2016 17:45
Kils AIK 2 förlorade en tuff match mot Bäckalund med 0-2 (0-0).
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:39

Efter tre raka segrar kom så första förlusten för Kils AIK 2 när Bäckalunds IF blev för svåra på Sannerudsvallen.

 

34356

 

Gästerna vann matchen fullt rättvist under 90 minuter som Kil inte alls stod att känna igen från de tre tidigare matcherna. Redan från inledningen spelade hemmalaget bort många bollar i uppspelen och hade svårt att hålla fast den offensivt i en första halvlek med få målchanser. De få målchanser som ändå skapades stod Bäckalund för som hade många rutinerade spelare med både fysik och spelförståelse.

 

Meningen var att Anders Svensson skulle göra efterlängtad debut under lördagen men 31-åringen "kidnappades" för sin svensexa. Svensson, med stor rutin från spel i högre divisioner, har varit pigg under träning där han har visat upp spetskvalitéer. Försvararen/mittfältaren går i väntan på operation av knät men har fått tummen upp av läkare att matchas vilket kommer bli spännande att bevittna.

 

Svenssons frånfälle gav istället en startplats till Jon Bergsten. Den kraftfulle 26-åringen stod upp bra i kampen och var en av mittfältskrigarna i en tät match med många härliga närkamper. De mindre härliga närkamperna fanns även de i överflöd från båda lagens kroppar och Bergstens fläskläpp och förändrade tandrad vittnade om detta efter en armbåge i första halvlek. I efterhand är det svårt att tro att inte de tilldelade korten var desto fler i en grinig match med tuffa smällar och mer elaka tungor än vad KAIK 2 varit med om tidigare den här säsongen.

 

I en match som trots övertag för BIF stod och vägde hade Kil sin bästa period i upptakten av den andra halvleken där flera chanser vaskades fram. Närmast att göra mål var Emil Boström vars språngnick räddades vackert av gästernas målvakt. 

 

Den forceringen planade ut och BIF kunde sedan ta ledningen en bit in i den andra halvleken efter ett snyggt avslut som den duktige Henrik Reimer var chanslös på. Trots försök att lyfta upp både folk och boll kom inte Kil riktigt nära en kvittering utan istället kunde gästerna dra ner gardinen med ett nytt mål i slutet.

 

Fullt rättvis seger för gästerna där killingarnas bolltrillande aldrig riktigt kom igång, felpassen var många och i det tuffa närkampsspelet kom Bäckalund ofta ut som segrare. Grabbarna slet dock beundransvärt och inställningen kan ingen klaga på.

 

Comeback-ande Buba då? Conteh fick mer speltid än planerat efter en tråkig skada på mittfältsdynamon Danny Gilbert med några minuter kvar av den första halvleken. 25-åringen visade upp glimtar av sitt fina register då han rann igenom några gånger men utan att det renderade i något mål. En sjungande smäll i hans första aktioner hjälpte inte heller men framför allt blev han (precis som sina anfallskollegor Boström/Engdahl) alldeles för isolerad och laget hade förtvivlat svårt med att spela upp bollen på deras fötterna.

 

Detta i en matchbild som inte heller passade många i hemmalaget men som garanterat inte är den sista matchen som kommer spelas under sådana tuffa förutsättningar vilket är nyttiga erfarenheter för lagets många tonåringar.

 

Förlusten var lagets första i division 6 och satte därmed också stopp för hela föreningens förlustnolla då både Kils AIK (sex matcher) och Kils AIK 3 (fem matcher) är obesegrade hittills. 

 

Säsongen är lång och förhoppningsvis vässar KAIK 2 tänderna och passningsfötterna inför nästa match som spelas borta mot Emtarna på fredag.

Skribent: Ola Andrésen


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info