Hoppa till sidans innehåll

Full fart hos GFV!

14 DEC 2017 22:34
Rapport från Gamla Fotbollsvänners årliga julmöte...
  • Uppdaterad: 14 DEC 2017 22:37

För att besöka Gamla Fotbollsvänner på Facebook och se fler bilder från veckans sammankomst (eller info om hur du blir medlem) klickar du här.

Med ett 30-tal föreningsmedlemmar i församlingen gick Gamla Fotbollsvänners årliga jullotteri av stapeln.

Gamla ärrade (och grånande) Kils-profiler satt tätt bredvid varandra men omklädningsrummet hade bytts ut mot Kils Hotells trevliga lokaler. Lotta Svensson från Hotellet bjöd på tillställningen och skall ha ett stort tack för en uppskattad kväll.

Det är få tillfällen jag har vett att vara tyst men omgiven av dessa gamla lirare blev man snabbt en fluga på väggen när "Hå-man", "Gummi", "Svarten" och Owe Lööw bland flera drog anekdoter från förr. Det kändes lite som när man som junior steg in i seniorlagets omklädningsrum för första gången - även om jag nu var än fler decennier yngre än de flesta andra.

Arrangemanget styrdes som alltid med vana händer av Rolf Frick, Claes Wallman och Jan Sälgeback och det var ett späckat prisbord som dukades fram.

Eller vad sägs som skinkor och entrecoter från Kils Slakteri och Coop, biltillbehör från Q8, ryggsäck och hemlig klapp från Hallquist Skrot, golfbollar av EO stål, livsmedel från Pekås, idrottsbag från Bevego, kaffemuggar och verktyg från Österbergs, Copiadböcker från Kondensskydd och pannlampa och kläder från Fordontjänst. "Sälen" har hjälpt mig med denna sammanställning och han låter hälsa att han säkert glömt bort någon i hasten - jag vill minnas några fler priser varav min egen far hade ofoget att ta hem flera.

Samtliga närvarande vann priser på närvarolotteriet medan alla medlemmar hade chansen till flera andra - priser fanns som sagt i överflöd.

Kvällen inleddes med en tyst minut för föreningens grundare och hedersordförande Bosse Carlsson när hans gamla föreningskamrater mindes honom och hans gärning.

Efter läckra skinksmörgåsar och ett underfundigt quiz med engelska ligalag, där undertecknad som en del i kvintetten "Sten och Stalin" (övriga var Kirsi Bäckman, "Hickis" Johansson, Krister Nilsson och Ewa Andrésen) tog hem med fullpott fick så även jag tillfälle till ordet.

Det är för mig en uppskattad möjlighet att presentera seniorlaget med både återblick på säsongen som var och den som kommer. Jag vill tro att de värdeord som för mig alltid varit Kils AIK "från förr" i ett härligt kamratskap också är något som återfinns i gruppen idag. Och även om det var 20-40 år sedan några av kämparna i GFV drog på sig den röda tröjan senast vill jag tro att de skulle känna igen sig i omklädningsrummet idag. 

Men här ligger också problemet. Även om jag har artros i knäna känner man sig lite för ung i detta sällskap. Gamla Fotbollsvänners medlemmar blir varken yngre eller fler - men nu spänner vi bågen för att nå 100 medlemmar. Och visst måste det finnas fler gamla Kils-lirare i 30-40årsåldern än jag själv som är intresserade av att vara med?

För 250 kronor får man förutom gemenskap med gamla och kanske nya kamrater också gratis inträde på Kils matcher, årliga sammankomster i form av resor, möten och detta uppskattade lotteri. Dessutom går varenda krona av de 250 tillbaka till föreningens ungdoms- och seniorverksamhet.

Sätt in slanten på PG 590168-1 - märk betalningen med ditt namn, hela personnummer och "GFV 2018". Jag är redan medlem för 2018 - ska inte du bli det också?

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium 
Köp KAIK-kläder hos Stadium.

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info