Hoppa till sidans innehåll

Full fart på Sannerudsvallen!

04 SEP 2016 17:21
...många matcher samtidigt på Sannerudsvallen under söndagen. I en av dem vann Kils AIK 2 mot Emtarna med 1-0 (1-0) i en välspelad match.
  • Uppdaterad: 04 SEP 2016 23:27

I solskenet på Sannerudsvallen under söndagen var det full rulle och som mest spelades det fyra matcher parallellt och samtliga tolv omklädningsrum fick göra sitt yttersta för att mäkta med alla fotbollslirare. Och inte ens tolv omklädningsrum räckte då flera lag fick dela och några stackare blev utan...

Den matchen som kanske värmde mest att se var den mellan boendet Rälsen för ensamkommande flyktningar som mötte ett kombinerat lag av spelare från P-16 med bröder, vänner och en ålderman i Jonas Karlsson. "Svarten" har förutom sitt åtagande som tränare för P-16 också varit tränare för flera av Rälsen-killarna under fredagar och deras glädje över att få lira en fotbollsmatch var underbar att se från sidan. Matchen spelades under trevliga former med många skratt - slutresultatet hamnade någonstans runt 7-2 till Rälsen.

På en annan av de sammanlagt fyra planer för 11-manna som anläggningen har spelade P-04 match mot Säffle FF/Sifhälla SK och fotograf Krister Nilsson, som igår missade trippen till Svanskog, fick under några timmar arbeta hårt för att fånga all dramatik. Ännu hårdare fick klubbens domare arbeta där David Åkerberg och Hampus Danielsen inte var så många matcher kort om att döma tvåsiffrigt. Även kafeteriapersonalen med "Stisse" i spetsen slet hårt när undertecknad bjöds på den helt nya kulinariska rätten hamburgare med korvbröd på tallrik som får fem stjärnor!

På den fantastiska a-planen tog Kils AIK 2 emot Emtarna i en sevärd och trevlig match i division 6. Vi är bortskämda med riktigt bra fotbollsplaner i Kil vilket man ibland blir varse på besök i andra delar av Värmland. Detta kommer naturligtvis inte gratis utan är frukten av ett mycket bra arbete från klubbens vaktmästare. Tack "gubbar"!

Kils AIK 2 kom som vanligt till spel med en trevlig mix av rutinerade kuggar och unga talangfulla spelare i en match som höll hög division 6-kvalité.

Samtliga bilder plåtade av Krister Nilsson. För fler bilder från dagens match och säsongen - klicka på Senior Foto 2016 här.

Gästerna från Östra Ämtervik inledde kampen bäst mellan två lag som helst höll bollen efter marken. Inte många minuter in i matchen tvingades Alberth Bäckryd avvärja ett friläge efter ett elegant djupledspass - och innan kvarten var spelade hade 31-åringen räddat ett andra under en svettig inledning av matchen.

"Kongo" med en krigarblick som bara han kan ha.

Kil, där Kim Engdahl slet ensam på topp, tightade dock till defensiven ordentligt efter den anstormningen. Laget kom också upp mer och mer i planen men helt rättvist sett till händelserna var det kanske inte när hemmalaget tog ledningen. Fredrik Johannesson, som tillsammans med Johan Rosenberg och Johannes Nilsson slet med den äran på ett inre mittfält, spelade fram Kim Engdahl i djupled och med ett distinkt avslut gjorde 18-åringen mål. Ett nytt "tran-firande" bjöd dock inte anfallaren på denna gång men det kommer förhoppningsvis fler tillfällen...

I andra halvleken var det också debut-dags för Joachim Hultgren som är senaste nyförvärvet i Kils AIK. Yttermittfältaren (sedan anfallaren) visade omgående bra bollbehandling i ett Kil som låg på omställning och kommer ytterligare skärpa till konkurrensen i seniorlagen.

Joachim Hultgren med sina första bolltoucher i sin andra sejour.

Innan halvleken var över hade Alberth stått för en ny bra räddning och 1-0 i halvtidsvilan ska hemmalaget vara ganska glada över. Spelarna gjorde inga insatser över par utan det var snarare ett tufft motstånd som KAIK ställdes emot.

1-0 i halvtid i en tät match kanske man kan förvänta sig ett konservativt agerande från tränare? Inte från Jason Gilbert och Johan Sandström som svarade med tre byten i halvtid; in för Jesper Svensson, Johan Rosenberg och Johannes Nilsson på mittfältet kom August Niljung, Marcus Arvidsson och Valdemar Jensen - samtliga födda 00/01. "Ungjävlar" som kämpen Johannes Nilsson sa från sidan där han och övriga killar fick se ett Kil som istället satt i förarsätet i den andra halvleken.

"Ljugarbänken" på plats.

Andreas "Munkfors" Svensson, som tillsammans med kapten Martin Hallqvist agerade med stor pondus i mittlåset under matchen, fick tag i bollen efter hörna och visade även offensiva kvalitér när han tvåfotade sin motståndare - inspelet till Hultgren gick fram men den senare fick tyvärr ingen träff på bollen några meter från mål.

Chanserna duggade sedan tätt; August Niljung som gjorde en mycket bra insats på innermittfältet spelade kort senare fram till friläge för Hultgren men målvakten kunde göra en bra räddning. Kim Engdahl gjorde sig beredd på nytt friläge men blåstes snöpligt av för Kils-frispark medan Johan Andersson "den äldre" avslut i straffområdet gick på fel sida stolpen.

Johan Andersson stoppar Emtarnas skickliga Mike da Silva Wennerström.

Emtarna stod inte riktigt att känna igen från den första halvleken - laget blev hängande med fler spelare offensivt (kanske i ett försök att kvittera) men ytorna blev stora framför och bakom egen backlinje. Valdemar Jensen fick med matchens bästa första-touch med sig bollen till nytt friläge men avslutet gick utanför.

En pigg Jensen fick sedan sista möjligheten för utökad ledning för Kil men hans hårda avslut på halv-volley utanför straffområdet tippades över av målvakten. Företagsamt inhopp av en lovande spelare som seniorlagen kommer få stor nytta av i framtiden. Jämngamle Arvidsson var inte sämre på den andra kanten utan varvade hårt jobb med offensiv kreativitet.

Emtarna försökte sig på en slutforcering vilket tvingade storspelande Alberth Bäckryd till några räddningar även om möjligheterna till mål aldrig blev så otäcka som i den första. 1-0 slutar matchen vilket var samma siffror som lagens möte i våras men även då med Kils-seger.

Kollektivt bra seger där många framträdande spelare redan nämnts. Kasper Huatorpet och Johan Andersson visade idag att utvecklingskurvan över säsongen varit spikrak och kan tillsammans med övriga försvarare gå med raka ryggar. Det kan också dagens krigare framför dem där Fredrik Johannesson kanske har allra mest värk i låren i morgon. En av de största krigarna behövde aldrig beträda planen i Andreas Ståhlberg som trots tydlig smärta ändå fanns med som femte inhoppare om det skulle behövas.

Kung efter marken och kung i luften denna dag. Härligt Alberth!

Tränare Jason Gilbert var "stolt över grabbarna vilka följde matchplanen på ett bra sätt smatidigt som de försökte spela fotboll. Extra roligt med de många yngre spelarna".

Svårt att inte hålla med. De många tonåringarna, totalt elva som fått chansen från P-16 och därtill en handfull lirare i övre tonåren, har verkligen varit utropstecknet i år. Förutom ambition och inställning har dessa grabbar talang som vi förhoppningsvis kommer ta del av i många år framöver. Kanske är det någon av dessa som blir en ny Olle Härdelin eller Oscar Lidström i framtiden?

I nästa stycke bör det framhävas att dessa unga killar också ska vara tacksamma att ta sina första seniorsteg under duktiga ledare i Gilbert/Sandström som verkligen tror på dem. Äldre lagkamrater som "Kongo", Hallqvist, Bäckryd, Johan dä med flera gör förutom ett stabilt spel också övergången från ungdomsfotboll än lättare som föredömen på planen.

Cirka 45 spelare har använts hittills i årets utvecklingslag vilket är en spännvidd som är kittlande. Förutom regelbundna seniorspelare har även ungdomsspelare som samlat sina första matcher deltagit men matcherna har också varit nödvändiga tillfällen för spelare mer hemmahörande i representationslaget i återkomst från skada eller jakt på matchtempo. Full spelarstatistik för division 6 kan du se här.

 

Nästa match för Jason Gilberts Kils AIK 2 är borta mot Rinn till måndag.

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info