Hoppa till sidans innehåll

Game, set and match för Kils AIK 2

24 SEP 2017 16:55
I säsongens sista match vann Kils AIK 2 hemma mot FBK 3 med 6-2 (0-1) efter mål av Robin Svensson (2), David Åkerberg, Zlatan Hazbic, Honraw Ghazali och Fredrik Johannesson.
  • Skapad: 24 SEP 2017 16:55

I utvecklingslagets sista match för säsongen blev det nya tennissiffror på Sannerudsvallen efter 6-2 mot FBK 3.

Matchen liknade i stora drag gårdagens match för representationslaget. Även under söndagen gjorde gästerna första målet och detta i den 44:a minuten. 0-1 i halvtidspausen speglade inte alls matchen utan var en aning förvånande.

Johan Jonsson hade sprungit sig till ett par chanser, Zlatan Hazbic hade haft en volley över, ett friläge och dessutom en boll i stolpen medan Marcus Nilsson hade mött ett inspel från nära håll men skjutit över. Någonstans i kavalkaden av chanser hade också Fredrik Johannesson nickat utanför i ett bra läge på en hörnspark.

Om målen inte satt i den första halvleken så gjorde de det i den andra. Det dröjde dock fram till nära timmen spelad innan Kils AIK gjorde mål genom Robin Svensson som mötte en hörna från Johan Jonsson.

Sju minuter senare stod det istället 4-1 efter tre ytterligare snabba mål. Andra målet var kanske det vackraste då Svensson spelade loss Hazbic i djupet som i sin tur vrickade bollen till David Åkerberg som från nära håll rullade in ledningsmålet.

Fredrik Johannesson, vars familj var på besök för att besöka sitt födelsedagsbarn hade lovat tre mål. Men från sin innermittfältsposition fick han nöja sig med ett vilket han bredsidade in efter uppmärksamt inlägg av Johan Jonsson. Målet kom i sköljvågorna av ett nytt stolpskott av Hazbic som där och då gjorde allt rätt utan att få göra mål.

4-1 och ridå avslutade "proppen ur" och det var återigen Robin Svensson som pangade in ännu ett mål, framspelad av Johannesson. Målet var Svenssons 14:e på 15 matcher den här säsongen - en fin siffra som vi får gå tillbaka till när Erik Sälgeback var i tonåren för att hitta någon som slår. 14 baljor är än mer imponerande då Svensson inledde säsongen de första matcherna som mittback för att därefter varva mellan att spela innermittfältare och anfallare. Och detta med ett arbete som förhindrat honom från att träna stora delar av säsongen. Imponerande Robin!

Målchanserna duggade tätt och till slut fick även Zlatan Hazbic göra ett välförtjänt mål då han frispelades av David Åkerberg vilket var anfallarens åttonde mål på lika många matcher. En lite mer ovan målskytt fick äran att slå in paketet med sitt sjätte mål då Honraw Ghassali höll sig framme på en retur efter skott av Jesper Svensson. Målet blev dock inte det sista utan FBK 3 tröstmålade på straff i slutminuten. 

Gästande FBK filmade matchen och den bör finnas att tillgå på Youtube inom kort. Sök er fram där för att se målen med egna ögon!

Säsongen är därmed slut och det är svårt att beskriva den än som något annat än en succé. 18 matcher innebar elva segrar och bara fyra förluster men också hela 64 gjorda mål vilket är överlägset mest i serien. En skakig inledning av säsongen naggade våra chanser att ta någon av de två första platserna men det var heller aldrig vår ambition.

Om inte Stefan Henriksson har fått den ära han förtjänar så ger jag honom det här då hans arbete för att byta serie kanske var det största lyftet med betydligt kortare resor i en serie med mer spelande fotbollslag. Med det sagt upplever jag inte att vi har mött bättre fotbollslag vilket kanske är en seglivad myt i Värmländsk fotboll att de östra och centrala serierna är bättre.

Det kanske största utropstecknet i Kils AIK 2 var inte någon enskild spelare. Utan alla spelare. Faktum är att över 50 spelare har representerat Kils AIK 2 över säsongen vilket är en underbar siffra även om det inte alltid inneburit kontinuitet. Allt från mer hemtama spelare i Kils AIK 2 till spelare som normalt spelar i representationslaget till juniorer från P-17 till en och annan gubbe har tillsammans verkat för att säsongen blev som den blev. Och i mitten stod Jason Gilbert och Johan Sandström som tillsammans styrt ihop allt på ett mästerligt sätt.

Tack för i år killar!

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info