Hoppa till sidans innehåll

Hallvärmländskan: 0-2, 1-0 och 0-2

06 DEC 2015 14:41
Kils AIK, med två träningar i benen, inledde Hallvärmländskan med dystra resultat efter 0-2, 1-0 och 0-2. Men bakom dessa fanns det ändå en hel del glädjeämnen.
  • Uppdaterad: 07 MAJ 2016 20:17

Första matchen mot Sunne spelades i högt tempo; och att flåset inte är på plats hördes tydligt redan efter fem minuter. Trots detta och ett spelskickligt Sunne på andra sidan var större delen av matchen positiv med Kils-ögon; chanser skapades åt båda hållen där Henrik Reimer i KAIK-buren stod för flera bra räddningar medan Sunnes dito och båda lagens oförmåga att göra mål länge gjorde att matchen stod 0-0. Ju längre matchen led blev ytorna desto större för Sunne och med fem minuter kvar att spela tog också Fryksdalsgänget ledningen. Ledningen dubblades när ett lite för välvilligt Kil försökte trycka framåt i slutminuterna och en Sunne-spelare friställd inte gjorde något misstag.

 

I andra matchen mötte Kil ett ungdomligt Filipstad i ett möte som slutade 1-0. Betydligt större siffror hade varit mer rättvisa då chanser skapades på löpande band men när Fredrik Johannesson gjorde 1-0 med sju-åtta minuter kvar att spela var det ändå ganska lättade Kils-spelare.

 

I sista matchen mot IFK Kristinehamn byttes ungdomliga tonåringar ut mot mer välväxta seniorer i motståndarlaget. Kristinehamn tillät Kil ha ett stort bollinnehav och parkerade en buss framför eget straffområde som Mourinho hade varit stolt över. Kil skapade dock flera riktigt bra chanser men Kristinehamn vann med 2-0 – ett resultat som inte speglar matchbilden det minsta men fotboll handlar som bekant om att göra mål och Kristinehamnarna var duktiga i sina omställningar. Att Kil inför matchen roterade ganska friskt i positionerna för att se spelare på andra platser hjälpte kanske inte till heller.

 

Under träningarna som varit har ledorden varit ledarskap och ett spelmässigt mod vilket också var deviserna under söndagens matcher. Att våga spela sig ur svåra situationer och att spela markerade spelare eller att ha aktiva målvakter i uppbyggnadsfasen är några exempel – detta gick inte vägen alla gånger men det är viktigare att försöka få detta på plats än att resultaten går vägen i december. Eller så är det lättare att säga så efter två förluster…

 

Dock roligt att se att flera av de yngre killarna tog för sig, både med boll men också med sina röster i kommunikation och uppmuntran. Sedan tidigare finns det flera goda ledare bland ”de äldre” och detta är något som kommer att bli en styrka. Positivt var också de många målchanser som skapades genom kombinationsspel, ofta genom överflyttningar, uppspel på anfallare i hörnen eller genom tålamod bakifrån. Det sistnämnda tål ändå att arbetas med då bolltoucherna några gånger blev lite för många och uppspelen lite väl tidiga. Förhoppningsvis sitter också bollarna lite oftare i nät framöver.

 

Bland andra delar som finns att arbeta med sticker konditionen ut. Koncentrationen, kommunikationen, beslutsförmågan och utgångspositioner i försvaret blev ofta sämre ju längre matcherna led och vi inte riktigt orkade. Nu har laget bara två träningar i benen och flera spelare inte ens det men det är nog samma för dagens motståndare. Fortsätter killarna med den goda inställningen på träningar ska flåset dock bli betydligt bättre.

 

Laget: Reimer, Ramefeldt, Kasper, Linus, Tim, Frick, Vikman, Schmidt, Viktor, Harry, Lidas, Sandström och Fredrik J.

 

Nästa holmgång i Hallvärmländskan är den 20/12 då Kil tar sig an Villastaden och Grums. Utgångsläget är långt från det bästa men förhoppningen är att några av ovan nämnda delar är än mer på plats.

Skribent: Ola Andrésen


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info