Hoppa till sidans innehåll

Hallvärmländskan: dubbla förluster i slutspelet

28 JAN 2018 14:01
  • Uppdaterad: 28 JAN 2018 14:01

Slutspelet i Hallvärmländskan var för Kils AIK's del över nästan innan det hade börjat. 0-3 mot IFK Ölme och 1-2 mot Skattkärr innebar tredjeplats i gruppen och tidig hemfärd västerut.

De tre helgerna har ändå tjänat sitt syfte väl - att vara ett avbrott från träningslunken. För laget från Sannerudsvallen har det känts än viktigare den här säsongen då vi inte har haft några möjligheter alls att känna på boll på ett konstgräs annars. Där motståndarlagen tränar fyra pass med boll i veckan har vi har tränat crossfit, tabatha och slungat intervaller efter varandra så är det klart att skillnaden blir påtaglig.

Mot värdlaget Ölme tror jag inte att det kanske hade hjälpt ändå. 0-3 där kändes snarare i underkant än i överkant för ett trögstartat Kils AIK. Det var ovana fötter runt bollen men framför allt utan den i försvarsspelet. Vi kändes inte alls påkopplade, kanske inte jag och Jonas som ledare heller, och genomgången efter matchen handlade om att ställa högre krav på varandra. Vi har haft skygglappar för resultat under turneringen där ambitionen varit en annan men i efterhand skulle vi på förhand samtalat om matchen på ett annat sätt.

Efter ett kortare avbrott väntade seriekollegan (seriesegrare i division V förra året) Skattkärrs IF och även om den kampen också slutade i förlust fanns det ändå betydligt mer att ta med sig hem.

Med ett 2-3-1 tilläts vi ha ett stort innehav av boll mot ett kontringssökande motståndarlag med 3-3. Det kunde skönjas fler intentioner, fler spännande löpningar, större anfallslusta och kanske också det så enkla som en finare inställning.

Men Skattkärr var effektiva - om Ramefelt hade rätt i att motstånddarna bara hade tre avslut mot mål eller inte vet jag inte men burväktaren har inte gjort sig känd för att fara med osanning. Vi hade inte överdrivet fler i en jämn tillställning som kunde slutat hur som helst - Fredrik Johannesson gjorde enda målet även om desto fler kunde sällat sig till den skaran.

Överlag ändå muntra tongångar i omklädningsrummet efteråt och jag klandrar ingen för det. Det var fem veckor sedan vi senast var på ett konstgräs i träning och det vore egentligen konstigt om saker fungerade bättre. Några offensiva lirare med normalt bländande teknik kändes ändå hårdare drabbad än andra där huvudet var under halsen på några. Om några veckor kommer bolltouchen vara en helt annan men det kanske inte uppmuntrar något alls. Men tro mig, någon gång slutar det snöa i Kil även detta år.

Resan för Kils AIK anno 2018 har om inte annat inletts. Den fortsätter med fler oxveckor av träning innan träningsmatcherna drar igång. Första matchen är mot Grums IK den 3 mars - här hittar du samtliga träningsmatcher.

 

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info