Hoppa till sidans innehåll

Hallvärmländskan: Två matcher, två segrar

20 DEC 2015 16:46
Kil vann båda sina matcher under avslutande helgen i Hallvärmländskan. Villastaden besegrades med 1-0 och Grums IK med 3-0.
  • Skapad: 20 DEC 2015 16:46

Kil var betydligt mer redo denna vändan i Kristinehamn där laget vann båda sina matcher efter stundtals bra spel.

 

IMG_6737

 

Villastaden besegrades i den första matchen med 1-0 - en seger som satt långt inne där Erik Frick i slutminuterna kunde nicka in segermålet efter ett långt inkast av närkampsfantomen Johan Sandström. Att Kil inte ledde tidigare berodde till stor del på vår egen oförmåga att träffa mål, idel målchanser bombades över eller utanför. "Hickis" Johansson konstaterade på läktaren att Fricks ledningsmål var första skottet innanför ramen, vilket kanske säger en del...

 

Villastaden i sin tur hade inte mycket av bollen men tvingade Henrik Reimer mellan stolparna till flera bra räddningar. Första halvan av matchen är bra med Kils-ögon där spelvändningar och kombinationer drog isär motståndarna - Oscar Lidström och hans mittfältskollegor höll hov men utan att det resulterade. Mot slutet när Kil behövde få ner tillslagen och höja tempot hände det motsatta men Fricks skalle kunde alltså bärga samtliga tre poäng.

 

IMG_6738

 

I andra matchen ställdes Kil mot årets seriekollega, Grums IK som förra året slutade på andraplats i Division 5 Västra. Kanske ville Kils-spelarna spänna musklerna lite inför årets seriespel för de rödklädda var betydligt mer hungriga och bestämda i denna av matcher som var lagets bästa av de fem i Kristinehamn.

 

Den tvåhövdade tillresta publiken från Kil fick se ett kompakt lag som slet hårt för varandra, ett bestämt närkampsspel och ett mer framgångsrikt anfallsspel än i tidigare matcher. Tim Andersson kunde gett sitt lag ledningen tidigt men ett mönsteranfall räddades av ribban. Fler chanser skulle dock komma på löpande band och anfallsförsöken bar frukt när kapten Olle Härdelin, framspelad av Oscar Lidström, placerade in 1-0 efter tio minuter.

 

Johan Jonsson, 15-åringen som under söndagen gjorde sin debut, var sedan nära att utöka men mittfältarens skott pangades i stolpen. Johan stod för en bra insats med ett hårt arbete över hela banan och visade ingen rädsla i närkamperna. Efter att debuten i KAIK var avklarad blev han också varmare i kläderna och vågade dessutom ta för sig än mer i anfallsspelet. 

 

2-0 kom istället från den nästan dubbelt så gamle Olle som därmed gjorde sitt andra mål i matchen. 3-0 kom av bara farten där en annan debutant, Emil Boström, vackert drog målvakten och placerade in bollen i ett öppet mål. Lika vackert i det anfallet var målvakten Erik Ramefeldts kvicka utkast som friställde Emil. Glädjande för anfallaren att göra mål och väl förtjänat efter gott slit.

 

För att höra Olle Härdelins koncisa sammanfattning av söndagen - klicka här!

 

IMG_6736

Edin med ledarfika från "bagarn" Tim.

 

Trots två segrar räckte inte poängskörden till att gå vidare till slutspel. Tre segrar på fem matcher hade behövt vara någon poäng till för att det skulle gått. Trots detta finns mycket på pluskontot för Kil under turneringen där försvarsspelet, det hårda arbetet för varandra och viljan att spela en trevlig anfallsfotboll är några.

 

"De yngre" har kommit in bra i laget utan respekt där flera tonåringar känns som de har mer säsonger i bältet än vad som är fallet. Ansvaret på de lite äldre grabbarna i laget, vilka till antalet i säsongsupptakten varit färre, har ökat men det är också skor som killarna verkligen fyllt. Det är inspirerande som ledare att verka i en sådan dynamisk grupp av fotbollsspelare och personligheter, där gränserna mellan yngre och äldre ibland också suddas ut eller byter plats...

 

Laget: Reimer/Ramefeldt, Kasper, Vikman, Linus, Frick, Tim, Harry, Johan J, Lidas, Olle, Emil och Johan Sandström.

 

Kil fick i veckan sitt andra tillskott i laget då ytterligare en tonåring vände "hem" till Sannerudsvallen för att spela i Kil kommande säsong. Han heter Kim Engdahl och kommer närmast från spel i FBKs juniorlag. Kim, som likt Johan är från Högboda, är född 1998 och är en lång allround anfallare med utvecklingspotential som kommer göra konkurrensen om anfallsplatserna än större under säsongen.

 

20151216_201749

Välkommen Kim!

 

I morgon avslutas året med en lättare träning följt av mat på Sannerudsvallen. Första träningen 2016 är 4:e januari och två dagar senare deltar Kil i traditionseliga Sundstacupen.

 

God Jul och Gott Nytt år på er!

Skribent: Ola Andrésen


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info