Hoppa till sidans innehåll

Heldag på Vallen: Dans och sång...

26 FEB 2017 12:35
Lördag 25 februari var det fullt ös på Sannerudsvallen när dagen inleddes med dans och avslutades med sång...
  • Uppdaterad: 26 FEB 2017 13:58

Nästa helg startar träningsmatcherna när Bengtsfors IF gästar Sannerudsvallen. Helgen innan handlade om (nästan) allt annat än fotboll.

Dagen inleddes med att Krister Nilsson sin vana trogen tog profilbilderna för de närvarande spelarna. Många var kammade, undertecknad var inte ensam om att vara nyklippt, och resultatet kommer ni få se på webbplatsen i dagarna framöver. Krister stod sedan bakom kameran i samtliga de bilder ni ser nedan.

Sedan var det upp till sporthallen och repris från förra årets trandans - efter en och en halv timmes frustration, skratt och rytm efter olika förmågor var resultatet klart - Trandansen 2017 vilken finns att beskåda genom att klicka här. Svårare koreografi det här året men mindre samspelta var ett omdöme, vad tycker ni själva? Efter dansandet lirades det KinBall innan dusch, mackor och bastuklubben tog över. 

En presentation som skulle ta "max en timme" tog därefter nästan det dubbla där spelarnas målsättning som besvarades för två helger sedan synades utifrån förväntningar på ledare, sig själva och sina lagkamrater. Vad som är viktigast i seniorgruppen under säsongen hade uttryckts men också målsättningen i det rent sportsliga. Killarna, som brinner för föreningen, hade skrivit kloka saker vilket gör det lättare att återkoppla under säsongen samtidigt som det visar dynamiken i en fotbollsförening.

En deklaration över hur vi som ledare vill se Kils AIK följde vilket kan sammanfattas som ett lag som vill spela utvecklande fotboll, med inställning men som samtidigt inte glömmer bort att känna glädje i det vi gör - på men framför allt utanför planen. Anfallsspel och försvarsspel summerades med vida förklaringar men också detaljerat utifrån varje position samtidigt som vi lyfte lite på locket till en annan uppställning som kan ge oss andra möjligheter.

Därefter öppnades den första mjölken för de som har åldern inne och efter att ha lyssnat en och en halv timme var den välförtjänt. Om vi är välförtjänta av sådan god mat som Anders "Hickis" Johansson och Kirsi och Lennart Bäckman bjuder oss på flera gånger varje år vet jag inte men de hade slitit i köket mest hela dagen och levde upp till sig själva med mycket god mat. Tack!

Anders "Hickis" Johansson och Lennart Bäckman tillsammans med Johan Sandström.

Under stort hemlighetsmakeri bytte sedan hela spelartruppen om till specialbeställda t-shirts för att hylla den axelopererade eldsjälen Johan Sandström. 27-åringen har levt länge med en kass axel och har äntligen opererat den vilket håller honom borta från spel under åtminstone större delen av vårsäsongen.

Men mittbacken är lika mycket på Sannerudsvallen ändå vilket inte bara han utan många fler ska ha en eloge för. Linus Johansson, Johan Andersson den yngre, Johan Rosenberg och Viktor Hultman har alla slitit med sin rehab under träningar vilket är något som bygger gemenskap. Den sistnämnde är den senaste spelaren som tog plats i sjukstugan - en bristning i adductor longus under träning håller mittfältsankaret borta i sex till åtta veckor. Jag är dock övertygad om att "Hultarn" och övriga med skador kommer tillbaka starkare än någonsin!

Initiativtagare till t-shirts var Anders Svensson (som under kvällen fick en egen ramsa...) vilket också säger mycket om en av lagets åldermän som aldrig upphör att förvåna på ett varmt sätt. Härligt Anders!

Efter mat väntade efterrätt signerad Johan Jonsson (med familj) vilket blivit en ny tradition i föreningen. 16-åringen hade till och med hjälpt till att plocka bären själv vilket imponerar. Tack Jonssons!

Nya traditioner i all ära men hittills har säsongen handlat om att knyta an till det förflutna. Återupptagandet av internturneringen X-Mas Trophy var det första steget - Kilivision Song Contest det andra. Och timmen efter mat och efterätt ägnades helt åt repitioner, textrader och att se över både klädsel och rekvisita.

Inledde gjorde dock inte några av dem - utan Jan-Inge Boris och undertecknad som utan tvekan stod för det minst vackra framträdandet. Utan sångröst, med skrik istället för sång och utan att hitta en enda ton och med rundgång i mikrofonen skrålades det till "We are the KAIK", "Stand by KAIK" och "Can't help falling in love with KAIK" men viss allsångsfaktor blev det ändå på slutet.

Sedan tog spelarna över - och det var längesen så mycket värme, energi och glädje samlats på så få kvadratmeter. Krister Nilsson fanns på plats och dokumenterade allt - fler bilder än de som visas här finns som vanligt under Foton 2017 i bildarkivet.

Linus Johansson, Karzan Azizi och Johan Andersson med "Dead ringer for love".

Johannes "Kongo" Nilsson och Tim Andersson med "Det ska va gött att leva".

Fredrik Johanneson, Johan Arvidsson och Marcus Schmidt med "Greased Lightning".

Andreas Ståhlberg, Eric Frick och Erik Ramefelt med "Ont". Och en riktig chock mot slutet...

Jesper Svensson, Jon Bergsten, Johan Sandström, Robin Svensson och Adam Modén med "Sean den förste banan".

Viktor Hultman, Johan Rosenberg och Olle Härdelin med "Diggiloo diggiley".

Man taga vad man hava kan när man vill göra ett mikrofonstativ.

Kasper Huatorpet, Anders Svensson och Buba Conteh med "Trubaduren".

 

Samtliga grupper stod för enastående framträdanden och efter oortodoxt röstande med stängda ögon och sträcka händer fördelat över två omgångar hade vi en vinnare. I sista rundan stod det mellan Karzans godislager utan självinsikt (Dead ringer for love), Golden Trains (Diggilo diggiley) och Magnus Trana med Trubaduren i kampen om det åtråvärda priset.

Och vinnarna blev...Magnus Trana. För naturligtvis kunde Anders både spela gitarr och sjunga och med så kompletterande artister som Buba Conteh och Kasper Huatorpet bredvid sig var detta en trio av mästare. En halvtimme med ramsor tillägnade dessa tre följde sedan, innan laget för ovanlighetens skull städade med framförhållning för att sedan samlas framför scenen igen.

Då fick jag och Boris en ny chans och timmarna hade gjort sitt på stämbanden för nu var allsången total - I can't help falling in love with KAIK...

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info