Hoppa till sidans innehåll

Hertzöga blev för svåra

26 AUG 2017 19:08
Hertzöga BK blev för svåra på Sannerudsvallen och gästerna vann med 0-3 (0-1) i en jämnare match än vad siffrorna antyder.
  • Uppdaterad: 27 AUG 2017 16:34

Kils AIK kom till spel med tre raka segrar och innan matchen hade de röda dessutom vunnit samtliga tre derbyn under säsongen. Någon fjärde av något blev det dock inte – även om utgången av matchen länge var oviss.

Hösten är annars ommöbleringens tid i fotboll och inför mötet med Hertzöga saknades tre av förra helgens derbyhjältar; Olle Härdelin (avstängd), Johan Arvidsson (bruten arm) och Buba Conteh (bortrest) var tre viktiga pjäser som inte fanns med. Zlatan Hazbic skulle ha startat men blev den sista att missa matchen då anfallaren var förkyld. Fredrik Johannesson - som skulle startat som högerback - blev därmed anfallare vilket kanske är en ovanlig positionsrockad men flexible kämpen Johannesson har den här säsongen spelat på samtliga positioner förutom målvakt.

Kils-adel på plats (Foto: Krister Nilsson).

Kils AIK är det enda lagit som tagit poäng på Ilanda IP under säsongen och i första halvlek visade vi varför med ett kompakt försvarsspel som tålmodigt gnuggade på rätt sida om bollen när Hertzöga försökte vrida och vända med bollen. 0-1 skulle dock laget göra innan tio minuter var spelade när en grönklädd spelare kom högst på en hörna och nickade in ledningsmålet.

Hertzöga hade det mesta och det bästa av bollen men ju längre halvleken spelades kämpade Kils AIK till sig ett bättre tag om dirigentpinnen – för att sista 15-20 minuter vara det laget som såg ut att vilja och kunna mer. Detta i en välspelad halvlek med högt tempo där kulan spelades efter marken och Kil fick slita hårt för att täcka av uppspelsalternativen.

Viktor Hultman och Karzan Azizi vann bollen på offensiv planhalva och Hultmans kombinationsspel med Fredrik Johannesson var sånär att resultera men ”Hultarns” avslut räddades vasst av motståndarnas målvakt. Det är alltid mer bekvämt att referera sitt egna lags chanser och även om riktigt heta möjligheter till ytterligare Hertzöga-mål inte dyker upp i minnet innebär det kanske inte att de inte var där, chansfattig halvlek var det oavsett.

Positiva tongångar i halvtid inför den andra halvleken som allt som oftast är vår bästa. Men i denna hände allt på en och samma gång under smått kaosartade 45 minuter. Fredrik Johannesson flaggade för byte i halvtid och hans ersättare – Peter Lundqvist – hann tidigt göra flera dribblingar för att komma loss men fick i upptakten även han linka av skadad. Debutanten Ismaila Koroma blev hastigt och mindre lustigt den tredje anfallaren att springa in. Någonstans i vevan här kunde Hertzöga göra blytunga 2-0 men Kil vek aldrig ner sig i en halvlek som blev grinigare och grinigare och tuffare och tuffare från båda lagen.

Kil hade chanser att reducera och på allvar ge matchen nerv. Erik Sälgebacks frispark i kryssribban hade kvalificerat för att vara med på EuroSport medan 25-åringens nästa försök smet någon decimeter utanför stolpen.

Hemmalaget chansade framåt mer och mer och naturligtvis fick Hertzöga farliga omställningar. Ett stolpskott utanför hann seriesuveränen med innan det blev definitiv ridå i en kontring strax senare. Grabbarna i rött ska dock ha all heder i denna match, laget stod upp väl mot ett lag som om bollen fortsätter vara rund spelar i division 3 nästa år. Att vid 0-3 och djupt inne på tilläggstid se spelare ila omkring för att jaga ett reduceringsmål är vackert.

Tyvärr handlade andra halvlek även om en hel del annat än bara fotboll. Fult spel och ganska tråkig attityd från båda lagen i slutfasen.  Än värre var att Karzan Azizi, övertänd, överkörd i flera tillfällen och kanske fortfarande med sitt läge i första halvlek i tankarna, gav igen med en eftersläng och fick syna det röda kortet. I ett märkligt drama som tog gott och väl fem minuter att reda ut visades även mittbacken ut efter förseelsen som ledde fram till efterslängen. Azizi borde varit klokare och detta var ett agerande som denna sympatiska och hårt arbetande kille inte gjorde sig själv rättvisa med. 

Efter vad som kändes som onödigt långa tilläggsminuter, där även Marcus Schmidt haltade rejält, blåste slutligen domaren för matchens avslut. Hertzöga vann välförtjänt, inget snack om det, men utgången kunde definitivt blivit annorlunda och tre mål bättre kändes det inte som laget var.

Bland skador, avstängda spelare och fula närkamper fanns ändå glädjeämnen att hitta. Vår förmåga att aldrig ge upp även under dystra förutsättningar gör det till en stoltheten att stå vid sidan oavsett vad det står på resultattavlan. Vårt passningsspel och rörlighet på egen planhalva var stundtals riktigt trevligt och även om det inte alltid ledde framåt därifrån var det nödvändigt för att ibland kunna vila med boll.

Viktor Skoogs framfart denna höst fortsatte och hans tidigare goda insatser som yttermittfältare var nu en imponerande insats som innermittfältare. Inhopparna visade god karaktär och visar att laguttagningen även fortsatt kommer vara angenäma diskussioner mellan mig och Georg.

Och djupet i truppen kommer att få chansen att sätta sin prägel på höstsäsongen. Detta med start nu till fredag för resan till Villastaden för en minst sagt intressant match. Några spelare kommer saknas – andra kommer att kliva fram.

 

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info