Hoppa till sidans innehåll

Käftsmäll för håglöst Kils AIK 2

11 APR 2018 22:08
Kils AIK 2 förlorade med 0-6 (0-3) hemma mot Nyedshov IF.
  • Uppdaterad: 11 APR 2018 22:25

Nattsvart var ordet efter att utvecklingslaget förlorade sin andra träningsmatch. Detta mot fjolårets seriesegrare i division 6 Nyedshov IF. I täta matcher förra året vann Kils AIK på hemmaplan och kryssade på bortaplan mot de överlägsna seriesegrarna. Men en del vatten har runnit under bron...

Och Kils AIK ställde upp med ett starkt lag. Flera spelare från gårdagens möte med Sifhälla var med och det var få spelare som inte spelat matcher tidigare under säsongen. Några mot FBK 3 i senaste träningsmatchen för utvecklingslaget men ett antal spelare i truppen har också stått för fina insatser mot lag som spelar ett eller två pinnhål högre upp i serien än kvällens motståndare. Andra har färre träningar och matcher i benen och det är klart att ingen förväntar sig underverk i april. Men på laget Kils AIK har alla involverade rätt att kräva betydligt mer än vad som presterades.

Hade matchen varit en seriematch och slutat 1-0 hade det varit kontroverser då första målet tillhör bland de märkligare. En friställd gulklädd anfallare vinkades av för offside - anfallaren fortsatte och la bollen i mål och paffa Kils-spelare fick sedan se målet godkänt då domaren menade att bollen touchade en Kils-spelare. Efter Champions League-matchen igår är nog alla lite mer pålästa på hur regeln skall tolkas och om jag i förra matchen med Kils AIK 2 gav domaren rätt i en liknande situation får jag nog här göra motsatsen. Alla blev förvånade och inte minst linjedomaren.

Men det var inte en seriematch och det stannade inte där. Om Nyedshov är oroliga över att säkra kontraktet i division 5 så är jag det inte. De har flera individuellt duktiga spelare, goda ledartyper och inte minst en god förmåga att kanalisera inställning till prestation. Gästerna var skoningslösa i närkamper och framför mål hade de förmågan att göra halvchanser till helchanser på ett Kils AIK som inte såg ut att bry sig tillräckligt för att hindra dem. Och då mötte ändå inte Kils AIK Fredrik Thörnqvist som förra året spelade med FBK i division 2.

Nyedshov ville mer. Faktum är att det såg ut som om de allra flesta som ville spela, och framför allt kriga, fotboll var i det andra laget. Några av bortalagets spelare såg ut som på upploppet efter ett maraton redan efter tio minuter. Ändå spelade de 90 minuter och gjorde det betydligt bättre än Kils-spelarna.

Men att använda vilja som förklaring räcker inte. Även om matchen spelmässigt kanske inte alls speglas av resultatet 0-6 var gästerna ikväll ett betydligt bättre fotbollslag i de avseenden som räknas. Närkampsspelet, resolut defensiv, understöd, överflyttningar, offensiva omställning, samarbete mellan lagdelar, spelbarhet - listan kan göras lång.

Frågan jag överhörde i omklädningsrummet efteråt var hur ett lag kan vara så motiverade i en träningsmatch där 5-0-baljor firades som om de vore stopptidsavgöranden, närkamper utfördes som om de gällde livet eller där domslut mötte samma reaktioner som riksdagsval. Frågan är snarare varför ett annars normalt bolltryggt och kämpande Kils AIK inte alls såg ut att vara motiverade?

Efter ett bra halvtidssnack av Jonas och Per klev ändå Kils AIK ut vid 0-3 och gjorde en inspirerande inledning av andra halvlek. Pigga inhopparen Jesper Svensson kom till två bra möjligheter och Kils AIK etablerade ett längre och mer lovande bollinnehav. Men med halvlekens första anfall var det istället Nyedshov som gjorde 0-4 och den luft som var kvar i kropparna blev inte mer efter ännu en kalldusch.

Innan matchen var slut hade bortalaget gjort ytterligare två baljor - på inte många fler målchanser - mot ett modfällt Kils AIK som fick sig en lektion i mycket och en läxa för framtiden.

Jag tar inte fram sågen på spelare som inte kan bättre än vad de visade. Kvällens referat-såg riktar sig mot ett lag med spelare jag vet kan betydligt bättre och jag är övertygad om att samtliga håller med. 

Vi får leta grumligt för att hitta positiva aspekter att ta med oss. Att Olle Härdelin närmar sig matchtempo efter 90 minuter och att Robin Svensson verkar kvitt sin vadskada är två. Att Buba Conteh var på planen igen ett annat även om det stannade vid dryga 45 minuter. För framför allt de många unga killarna i laguppställningen som varit glädjeämnen under säsongen och kvitterat ut imponerande insatser var detta kanske en viktig erfarenhet som känns jobbig ikväll men viktig på sikt.

Men det kanske viktigaste att ta med sig är revanschlusta, ödmjukhet och en bättre inställning till nästa match. Den spelas för Kils AIK 2 söndagen den 22 april hemma mot Norrstrands IF 2. Detta är dagen efter representationslagets seriepremiär, även den hemma på lördag 21/4 klockan 14:00.

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info