Hoppa till sidans innehåll

KAIK 2: 0-0 mot serieledarna

22 JUN 2016 23:21
Kils AIK fick med sig en poäng i hemmamatchen mot serieledarna Ämterviks FF. Matchen slutade 0-0.
  • Skapad: 22 JUN 2016 23:21

Ämterviks FF kom till Sannerudsvallen som serieledare med 6-1-0 och 30-4 i målskillnad. De får visserligen lämna som lika klara serieledare men ett ungt Kils AIK stod emot väl och luggade gästerna på två poäng.

Från senast tillkom Andreas Svensson, Alberth Bäckryd, Andreas Ståhlberg och Johannes "Kongo" Nilsson vilket var välbehövlig rutin i ett ungdomligt Kils AIK 2. Kvartetten spelade strålande men det faktum att laget förlorade mot seriejumbon för att några dagar senare kryssa mot serieledarna har snarare att göra med en rejäl skillnad i inställning och organisation mellan de båda matcherna.

Och skillnaden i jämförelse med senast märktes direkt i inledningen där KAIK 2 i större utsträckning försökte att rulla bollen och kombinera sig uppåt i planen. Men desto mer av bollinnehavet tillhörde som väntat gästerna där duktige David Norell stod för de flesta och bästa av uppspelen.

Kil låg bakom boll med elva man (...och pojkar) och krympte därför ytorna för de vitklädda. Josef Bergström, en enorm anförare och härförare, stod tillsammans med sina mittfältskollegor för ett stort arbete med detta men är lika viktig med att lyfta lagkamraterna med rösten.

Kapten Josef Bergström i en av många dueller. (Foto: Krister Nilsson)

Ämtervik sökte därför ofta längre djupledsbollar, ibland farliga på högerkanten men oftast fruktlösa centralt där Alberth Bäckryd tog hand om de allra flesta. Gästerna skulle dock få några riktigt bra målchanser - en frispark i ribban och en nick efter hörna som touchade densamma stack ut.

Johan Andersson (d.y) sattes på prov efter prov i första halvlek men satte stopp för det mesta. (Foto: Krister Nilsson)

...annars gjorde namnen Johan Andersson (d.ä.) det...

Några heta målchanser hade inte Kil och skulle heller inte skrapa fram några i den andra. Istället var det defensivt krigande som gällde - och på vilket sätt man gjorde det! Ordet heroiskt kämpande är kanske att ta i, eller kanske inte.

Ungdomarna Simon Sjöström och Matin Nikoo kom in från sidan och tillsammans med Marcus Arvidsson, Johan Andersson (d.y.) och Hampus Danielsen innebar det att Kil hade halva laget av 15- och 16-åringar som stod upp bra mot betydligt mer välvuxna motståndare. Detta värmer lite extra att se och är dessutom vad ett utvecklingslag handlar om. Dessvärre tvingades två att linka av, Danielsen med en förmodad hjärnskakning och Sjöström efter en elak tackling men vi hoppas att dessa kryar snabbt och att att de inte känner sig avskräckta för fortsatt seniorspel.

Andra halvlek var inte i närheten av att vara spelmässigt jämn utan det var spel mot en bur. Men speciellt nära mål kom inte Ämtervik som ju längre matchen led blev mer och mer frustrerade över att målchanserna (kanske framför allt målen) uteblev. Det svingades vilt mot domare i var och varannan situation och kulmen var när laget ville ha frispark när två ÄFF-are krockade med varandra. Kils-killarna kanske var trötta efter allt jagande men höll sig aningen lugnare även om tillfällen att protestera även fanns hos hemmalaget.

Bäckryd i målet stod emot allt som gick genom försvaret och stod också för en matchavgörande räddning när han blixtsnabbt dök ner och räddade bollen efter avslut i straffområdet.

Alberth (här i första halvlek) med en av många aktioner en svettig match. (Foto: Krister Nilsson)

0-0 slutar matchen där hemmalaget bokstavligt gick på knäna de sista minuterna men laget höll undan. Sett till bollinnehav och målchanser vore det fel att säga att det var rättvist men laget stod emot bra mot ett mycket bra motstånd och visade både moral, inställning och en fantastisk defensiv. Detta från en ensam Josef Hallkvist i en otacksam roll längst fram till försvarare och mittfältare vilka det var svårt att skilja på i slutminuterna. Ämtervik däremot var inte lika nöjda över poänget utan lyckades dessutom få två spelare utvisade efter matchen.

Stort framsteg från senast och någonting att bygga vidare på för framtiden. Närmast väntar retur mot Bjälverud vilka Kil 2 vann mot i premiären. Matchen spelas måndag 4/7 och är den sista innan sommaruppehållet.

Trötta men nöjda Kils-spelare efter match. (Foto: Krister Nilsson)

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info