Hoppa till sidans innehåll

Kils AIK 2: 3-3 mot Edsvalla IF

12 MAJ 2017 22:07
Kils AIK tappade 3-1 till 3-3 i andra halvlek och fick nöja sig med ett poäng borta mot grannen Edsvalla IF.
  • Skapad: 12 MAJ 2017 22:07

Derbyt mot grannen Edsvalla IF slutade alltså oavgjort och nedan följer Jan-Inge Boris matchreferat. Bilderna från Edsvallen är tagna av fotograf Krister Nilsson där fler finns att hitta under Senior - Foton 2017. 

Truppstatistik för utvecklingslaget när serien är tre matcher gammal finns att beskåda här.

Dagens match mot Edsvalla IF var matchen där debaclet mot Deje skulle raderas och vi skulle visa vårt rätta jag. Tändningen kändes mycket bättre än senast och alla var laddade för kvällens drabbning mot EIF med en hel del bekanta Kilspôjker i laguppställningen.

Matchen var inte många minuter gammal när vi hade tagit ett stadigt tag i taktpinnen och anföll i våg efter våg. Alla på o runt planen (med KAIK-hjärtan) tänkte nog att det här skulle bli en enkel match. ACK så vi bedrog oss. Anfallen avlöste varandra, oftast efter excellenta crossbollar från Johan Rosenbergs känsliga fötter fram mot Josef Hallquists panna. Och med ett par matcher till innanför västen efter hockeysäsongen så hade nog den gode "Jofa" satt ett par.

 

Nu var det inte så att EIF var chanslösa. Ju mer vi pressade ju fler kontringsläge uppstod, som i 9:e minuten när Erik Ramefelt räddade ett friläge. Spelet fortsatte i samma mönster då vi anföll och EIF kontrade.

 

Sen i den 38:e minuten kom en långboll från "Jofa" fram till Zlatan Hazbic som bröstade ner till Robin "Turbo" Svensson som dundrade in 0-1 till gästerna. Men säg den lycka som varar då endast tre minuter senare ett vad vi tror missat inlägg från Eif:s vänsterkant seglar in i bortre krysset o ställningen är 1-1.

 

Denna ställning stod sig sedan till halvtid. I halvtid gjorde vi en del byten då några av grabbarna har match med representationslaget mot Forshaga IF imorgon. Andra halvlek började som första avslutades och i den 53:e minuten lämnade målvakten retur på Kim "Tranan" Engdahls skott som Zlatan (japp det är hans riktiga namn) Hazbic slog in till ställningen 1-2.

 

Men dom för dagen skrudade i vitt nöjde sig inte där utan endast fyra minuter senare kunde "Jofa" äntligen få in bollen efter fint förarbete av August Niljung och Zlatan.

Efter det gjorde Eif några snabba byten och lyfte laget. Nu hade vi plötsligt två anfallsglada lag på planen och det dröjde inte länge innan de röda kunde lyfta in 2-3 och sätta lite nerv i matchen. Spelet fortsatte bölja fram och tillbaka med chanser åt bägge hållen. Sen efter en tilltrasslad situation framför Kaik målet blir en Eif spelare ensam med bollen och rullar in 3-3.

Efter kvitteringen kändes Kaik mycket hetare och sugna på alla 3 poängen. Tränare Jason Gilbert fegade inte ur utan lyfte ut en back och in med en forward till. Sånt mod ska alltid uppmuntras. Som sagt hellre 3 poäng än 1.

 

Matchens sista riktigt heta målchans tillföll Kaik som inte orkade förvalta den. Så dagens drabbning slutade med att vi fick med oss 1 poäng hem till Vallen. Riktigt skönt att se att ingen av spelarna var nöjda med en pinne efter matchen. Men vi rullar upp ärmarna och kommer igen. Väl mött på Vallen imorgon kl 15.00 då Kaik gästas av Forshaga med Böe och Mattias E i spetsen. Väl mött.

Skribent: Jan-Inge Boris
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info