Hoppa till sidans innehåll

Kils AIK 2 kryssade mot Nolgård

20 MAJ 2018 17:01
Kils AIK 2 spelade oavgjort 2-2 (2-1) mot Nolgård. Kils mål gjordes av Robin Svensson och ett självmål.
  • Uppdaterad: 20 MAJ 2018 19:49

Kils AIK 2 hade innan matchen på Skoghall inlett med seger mot Edsvalla (6-1), förlust mot Hertzöga 2 (1-3) och senast tre nya poäng mot Ulvsby (2-0).

Förhoppningen inför dagens match var tre nya poäng men inte mycket ville sig på Lunnevi IP i en match som med division 6-mått mätt var ganska dålig. Det kanske mest vanliga citat ute på planen var "fan vad dåligt" efter misslyckade passningar och sådana var tyvärr mer regel än undantag.

Avsparkstiden klockan 11:00 kanske inte hjälpte. Och även om det låter tufft att säga men från sidan kändes Kils-spelarna under matchen inte riktigt närvarande i varken huvud eller fötter.  

Det började annars bra - redan i första anfallet spelades David Åkerberg fri i djupled men fastnade på målvakten. Kil kom loss i anfallsvåg efter anfallsvåg de första tio minuterna där de allra flesta var på Mahir Sulimans vänsterkant. Inte alls förvånande var det också därifrån laget tog ledningen efter att tonåringens avslut, med god hjälp av motståndarfötter, letade sig in i målet i inledningen av matchen.

Mahir Suliman bryter sig fram med boll. (Foto: Krister Nilsson)

Tidigt in i matchen blev lagen ganska "långa" och det såg ut som fyra lag på planen - ett i varje lag som försvarade och ett som anföll. Sällan har jag sett så få spelare försvara och så få spelare anfalla. Framtunga lag gjorde det också än svårare att spela bollen genom spelytorna och det blev istället mest över.

Nolgård vände på kort tid från underläge till ledning. Det första målet var på en längre boll i straffområdet som efter fin passning nära mål friställde en hemmaspelare framför öppet mål. Då Erik Ramefelt var högt upp i straffområdet och bara Johan Jaldell var mellan spelare borde onekligen målet avblåsts för offside men det går inte klandra domaren för det.

Domaren gjorde för övrigt en utmärkt insats. I en svår sits utan assisterande blåstes korrekta offsides, kloka fördelar och överhuvudtaget rätt beslut i en match som mest handlade om långbollar.

Nolgårds ledningsmål kändes än snöpligare då en felträff på ett inlägg helt överrumplade Erik Ramefelt i målet och gick in vid första stolpen. Surt för Ramefelt och även om det målet grämde honom kan han luta sig tillbaka mot en fin insats.

Jason Gilbert manade på sina mannar och kände sig mer nöjd med andra halvlek. Robin Svensson kvitterade med en distinkt halvolley strax utanför straffområdet med kvarten kvar men Kils AIK lyfte aldrig riktigt ändå. Sett till chanser var det snarare hemmalaget som var närmare ytterligare mål. Närmare än ett mål som dömdes bort för offside kom man dock inte.

Filip Larsson med boll. (Foto: Krister Nilsson)

Ett ungt Kils AIK 2 spelade ett äldre Nolgård lite i händerna. Det är lätt att säga men om gästerna försökt flytta motståndare med boll, haft en större rörlighet och fler initiativ hade resultattavlan sagt annorlunda. Men att istället slå längre bollar, där frisparkar från egen planhalva hivades långt från första minut, passade rutinerade motståndare ganska bra. En av få som spred spelglädje och som det egentligen hände något i anfallsväg för var Mahir Suliman som var företagsam på sin ytterkant.

Kils AIK 2 har chans till revansch redan nu på onsdag i hemmamöte mot Karlstad BK 2 med avspark klockan 19:00.

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info