Hoppa till sidans innehåll

Kils AIK 2: Märklig förlust mot Deje IK

05 MAJ 2017 09:01
Kils AIK 2 förlorade mot Deje IK med 4-2 efter två mål av Zlatan Hazbic.
  • Uppdaterad: 05 MAJ 2017 09:25

Kils AIK 2 kunde inte följa upp trepoängaren hemma mot Sommarro IF med nya poäng. Men vad både refererent Jan-Inge Boris och andra Kils-vittnen kunde skvallra om hade spelet fått sig en upplyftning.

16 spelare deltog igår - 16 spelare deltar i kvällens match så visst lever seniorfotbollen i Kils AIK. En av de 16 som spelade på Älvkroksvallen igår var Viktor Hultman som efter två månaders skadeuppehåll äntligen gjorde comeback.

Krister Nilsson var på plats och tog bilder, fler än de som ramas in här finns att se under Senior - Foton 2006-2017.

Jan Inge Boris ord;

Dagens match spelades på Älvkroksvallen i Deje. KAIK som i vanlig ordning ställde upp med en blandning av ungtuppar och rutinerade rävar skulle under kvällen få sig en lektion i fotbollens orättvisor.

Deje inledde matchen friskt men det tog inte många minuter innan det för dagen vitklädda maskineriet rullade igång. Spelet böljade fram och tillbaka men det var Kil som skapade farligheterna. Och följaktligen tog det inte mer än 14 min innan vår egen Zlatan Hazbic gjort 0-1.

Efter målet växte "di vite" ännu mer och chanser radades upp som borde inbringat både två och tre mål till. Men sen i den 26:e minuten fick Deje in kvitteringen. Men Kil tappade inte fattningen för det utan under ledning av August Niljung och Robin Svensson skruvades tempot upp ytterligare ett snäpp, och chanser fortsatte att skapas. Sen i den 34:e minuten skulle blixten slå ner på "Kroken" då Dejes nummer 15 fick på DRÖMTRÄFFEN från ca 25-30 meter och kunde se bollen dyka ner i krysset. Men Kaik hängde inte med huvudet för det utan grävde ner händerna i byxfickorna och jobbade vidare men resultatet stod sig halvleken ut.

Killarna hade ett bra snack i halvtid och nya planer smiddes. Viktor Hultman och Kim Engdahl byttes in och jakten började. Sen i den 54:e minuten kom helt rättvist kvitteringen, än en gång av Zlatan Hazbic. Men säg den lycka som varar för endast två minuter senare kom 3-2 målet. Nu började frustrationen växa hos de vitklädda, och misstag började begås i ännu en kvitteringsjakt.
Och som så många gånger förr så blir laget som för spelet och pressar på för ett mål straffade. Så i den 62:e minuten utökade Deje sin ledning till 4-2 vilket också kom att bli slutresultatet.
4-2 är inte ett speglande resultat då Kaik både förde spelet och skapade chanser för att bärga tre poäng. Så på det hela taget gjorde Kaik en bra match och tittar vi på laguppställningen med alla ungdomar Kil ställer upp med i match efter match så ser framtiden onekligen ljus ut på Sannerudsvallen. Den här matchen tar vi som en läropeng och jobbar vidare från.

Skribent: Jan-Inge Boris
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info