Hoppa till sidans innehåll

Kils AIK 2: Robin och August låg bakom tre poäng

04 JUN 2017 17:55
Kils AIK 2 vann mot gästande Ulvsby IF med 5-3 (2-1) efter mål av Robin Svensson (3), Eric Frick och Zlatan Hazbic.
  • Skapad: 04 JUN 2017 17:55

Efter fyra matcher utan seger är Kils AIK 2 åter ett segrande lag. De välbehövliga poängen inkasserades mot Ulvsby IF där huvudrollsinnehavarna hette Robin Svensson och August Niljung.

Undertecknad hann bara att se andra halvlek men fick där se en tuff och stundtals grinig match. Ytorna offensivt var stora och lagen turades om att byta boll med varandra. Kils AIK 2 hade dock mer kvalité i sina omställningar under 45 minuter som mest handlade om spel man-man och individuella prestationer.

Eric Frick, bortrest under lördagens match i fyran, var med i startelvan och blev därmed den 32:a spelaren att komma till spel vilket skvallrar om lagets bredd men också kanske om svårigheter med kontinuitet i ett utvecklingslag. Frick tjänar dock som ett utmärkt föredöme och spelade med samma pondus som kaptenen annars gör i representationslaget och blev också målskytt i den andra halvleken efter en fin skalle på en hörna.

Mittbacken får dock stå tillbaka som matchhjälte efter att Robin Svensson visade att hans fina inhopp som anfallare mot Villastadens IF inte var några tillfälligheter - hela tre mål och en målgivande framspelning blev det från hans fötter. På den sista baljan var han påpassligt framme och slog in bollen i ett öppet mål efter att Jesper Svensson sprungit sig fri och sånär kunde överlista målvakten.

15-årige Niljung visade också sin klass och assisterade Svensson till båda målen i första halvleken och även till nämnde Fricks mål. Tre målgivande passningar i en och samma match är sällsynt - respekt!

Mycket handlade annars om Josef Hallquist och Zlatan Hazbic i den andra halvleken. Den sistnämnde blev också målskytt, hans fjärde i division 6, när han nickade in Robin Svenssons inlägg i slutet vilket innebar 5-2. Förutom goda insatser hann Hallquist och Hazbic också med att dra på sig minst sagt onödiga gula kort vilket kan bli kostsamt i längden.

Ulvsby reducerade - efter att ett häftigt skott långt utifrån gått i stolpen och rakats in ett öppet mål men kom sedan aldrig nära att skapa dramatiska slutminuter. Drama blev det så det räckte ändå då det över hela planen var dueller som gick över gränsen och frisparkarna i denna andra halvlek måste varit fler än dess spelade minuter.

Jag tror tränare Jason Gilbert håller med om att matchen spelmässigt inte var vad vi borde kunde klara av men det är klart trevligare att luta sig tillbaka mot en trepoängare efter en räcka matcher utan. Nästa match blir nu till fredag borta mot IFK Heden med matchstart klockan 19:00 - varför inte fira in sommarlovet på plats på Hedens IP?

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info