Hoppa till sidans innehåll

Kils AIK 2: Sen kvittering mot Nyedshov

01 AUG 2017 00:06
Kils AIK 2 inledde höstsäsongens seriespel med att spela 3-3 (2-1) borta mot IF Nyedshov efter mål av Danny Gilbert, Erik Sälgeback och Fredrik Johannesson.
  • Uppdaterad: 01 AUG 2017 12:12

Senast lagen möttes var det en tuff och jämn match där Robin Svensson kunde skjuta hem alla tre poängen till Kils AIK efter mål på övertid.

Mål på övertid blev det även denna match men Fredrik Johannessons mål gav inte tre poäng utan "bara" en men nog kändes det lite som en seger...

Jason Gilbert hade inför matchen samma uppgift som en utvecklingstränare ofta står inför med att formera ett lag som inte riktigt var det andra likt från föregående. Flera av lagets tongvivande spelare saknades, bland annat lagets båda främsta målgörare i Robin Svensson (7) och Zlatan Hazbic (6). Faktum är att av lagets tolv målskyttar innan matchen fanns bara tre med den här matchen. Bredden är med andra ord god!

Två spelare gjorde sina första u-lagsmatcher för säsongen och det var inte några duvungar då både Erik Sälgeback och Danny Gilbert varit bofasta i föreningens representationslag där duon var i Molkom för att jaga matchform. Andra i samma ärende var Fredrik Johannesson och Marcus Schmidt som utan träningar i benen kom till spel efter sina sommarvistelser på hemmaplan.

Helgens bravader i Bengtsfors och det faktum att en stor del av truppen kom till spel med få träningar senaste veckan kanske satte sina spår i killarnas fötter inledningsvis. Men Nyedshov, med en seriematch i färskare minne, är ett bra div6-lag och var också betydligt giftigare i en första halvlek där Kil tycktes något ovana i sitt positionsspel och något stela i sin offensiva rörlighet.

1-0 gjordes skickligt efter att en spelare vänt upp i straffområdet och rullat in bollen. Strax senare vände nämnde Danny Gilbert, framspelad av Tim Andersson, upp utanför straffområdet och med vänsterfoten knorrade han elegant in bollen i mål utanför straffområdet.

2-1 kort senare var inte alls orättvist - men desto mer märkligt då en Nyedshovs-spelare sprang över Harri Hyvärinen som med händerna på bollen slog en volt och kunde tillsammans med förvånade lagkamrater se bollen rullas in i mål. Fler än Kils-spelarna var förvånade och jag har svårt att tro att någon av de församlade på Molkoms IP inte gnuggade sig i ögonen.

Alla utom möjligen de engagerade killarna på "bortre stå". Nyedshov är en frisk fläkt i fotbolls-Värmland och livar verkligen upp sin serie. På deras vackra anläggning samlades nära 200 personer för kvällens toppmatch - hatten av!

Dessa livliga och säkert trevliga yngre män i grupp är säkerligen en behållning för hemmapubliken men förtog lite av upplevelsen på haussade Molkoms IP. Domarens beslut efterföljdes med mer än lovligt enögda uttryck vid vartenda tillfälle och våra egna spelare fick motta både det ena och det andra under matchens gång i syfte att försöka få dem av mattan. Men kanske är jag bara avundsjuk, i Kils AIK har vi aldrig haft en högljudd kör av denna kaliber...

3-1 gjordes också kort senare efter att Kils-spelarna sovit på en kort hörna och ett avslut förargligt studsade på Kils-ben och in i mål bakom den ställde Hyvärinen. Tvåmålsunderläge och med ett spel som hackade betänkligt där i synnerhet djupledsspelet lyste med sin frånvaro kändes KAIK uträknade. Men laget skulle komma tillbaka.

Reduceringen till 2-3 var en ny läckerbit. Fredrik Johannesson sprangs ner på väg framåt utanför straffområdet och Erik Sälgeback stegade fram och knorrade in den efterföljande frisparken i taket. Vackert!

Nyedshov syntes darra och förlorade bollinnehavet och initiativet vilket kanske också var förståeligt när en uddamålsledning skulle bevakas. Detta gjorde de också skickligt genom att hålla bollen inom laget när tillfälle fanns och hjälptes också av att frustrerade vitklädda drog på sig en räcka av onödiga frisparkar. Kamperna var många även i denna match mot Nyedshov och flera spelare i båda lagen får vara tacksamma över att inte fått syna det gula kortet.

När matchen såg ut att vara förlorad spelade inhoppande David Åkerberg fram bollen till "Sälen" som i straffområdet fick tån på bollen innan han tacklades ner. Straffspark dömdes som följd och efter nervös väntan stegade Fredrik Johannesson fram och slog in bollen säkert för 3-3 vilket också blev slutresultatet.

Ett slutresultat Kils AIK sett till chanserna ska vara mer än nöjda med, måhända att Nyedshov beviljades ett mål som nog egentligen inte fanns. Det är ingen tillfällighet att Nyedshov slåss om seriesegern i år och med ett sådant drag i föreningen och på plan har de alla chanser att lyckas.

För Kils AIK 2 fanns det ljusglimtar. Inställningen där kanske andra lag gett upp är en vi tar med oss. Viljan att spela fotboll genom spelytorna i större utsträckning en annan där bollen inte alltid spelades framåt. Men med än färre tillslag, än fler spelvändningar och framför allt en ambition att löpa för att få boll framför sig kommer det bli än bättre. 

Detta har killarna chansen att visa redan nu på torsdag då Deje IK gästar Sannerudsvallen. Jumbon Deje har endast tagit poäng i en match hittills - och det var just när laget besegrade Kils AIK i premiären. Dags för revansch?

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium 
Köp KAIK-kläder hos Stadium.

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info